Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Rendíthetetlen (2014)

Unbroken
Filmadatlap
 
33
Szereplők
49
Vélemények
31
Képek
17
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 05. 08.

legújabb vélemény

0

Egy inspiráló történelmi film, a háborúzó amerikai fiakról. Szeretem az ilyen jellegű filmeket és ez is elnyerte a tetszésem, mert a harc jelenetek jól átadják a helyet súlyosságát. A katonák lélektani leépülésének folyamata is megindító, ahogyan az... több»

 
indingo   2017. 05. 02.

0

Ha elhiszem a látottakat, akkor tetszett. Sok jelenet számomra már erőltetett volté s nem túl valóságos. Maga az alapsztori jó volt.


 
rbernadett   2015. 05. 13.

0

Amennyiben a film túlzás nélkül mutatja a történteket, le a kalappal Louise Zamperini és a társai előtt. Az a megpróbáltatás, amin keresztül mentek inspirálóan hat azt gondolom nem csak a sportolókra de mindazokra, akik hajlamosak feladni. A szereplőválogatás nagyon jól sikerült és a rendezés is kifogástalan.

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Habár színész szinten nem volt hasonlítási alapom, hisz számomra ismeretlenek alakították, szerintem tök jó volt. Az ilyen filmeket nagyon tudom szeretni mert szerintem nincs jobb szórakozás mint amikor az ember hozzá jut egy ennyire kellemes kis darabhoz.

 
hsanya182   2015. 05. 21.

2

A film igaz történet alapján tökéletesen megjeleníti a belső erőt és kitartást ellentétben a gyengeséggel és erőszakossággal. Érdekfeszítő, izgamlas, tanulságos film, nagyon jól indul és 1,5órát odaszögez a képernyő elé, ezután kicsit lankad az inten... több»

 
TomÁcs   2018. 04. 24.

0

Borzasztóan erőszakos volt a film, ami gondolom eleve koncepció volt. Egy brutális világot mutat be, kiemelten egy szereplőre. Nem nézném meg újra, egyszer is elég volt.

 
VvV   2018. 10. 29.

0

Angelina Jolie tudjuk, hogy szereti az ilyen történeteket. A film elég megrázó, csak erős idegzetűeknek ajánlott.

Galéria (31)

Jack O'Connell
Jack O'Connell
Jack O'Connell
Jack O'Connell
Luke Treadaway
C.J. Valleroy
Jack O'Connell
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Jack O'Connell
Garrett Hedlund
Jack O'Connell
Domhnall Gleeson
Jack O'Connell
Jack O'Connell
Jack O'Connell
Jack O'Connell
Jack O'Connell
Jai Courtney
Jack O'Connell
Jack O'Connell
Domhnall Gleeson

Videók (17)

A film összbevétele 161 459 297 dollár volt (imdb.com).

 

Zamperini családja gyásztávíratot kapott a második világháború alatt, mert lezuhant a gép, amelyen tartózkodott, és nem találtak túlélőket, ám valójában 2014-ben halt meg.

(mamiéstöti2)
 

Zamperini találkozott Adolf Hitlerrel.

(mamiéstöti2)
 

Zamperini 5 évesen már cigizett, 8 évesen ivott.

(mamiéstöti2)
 

Zamperini fiatal korú bűnöző volt.

(mamiéstöti2)
 

Angelina Jolie-t a film nemzetközi premierje után hevesen támadták a japán nacionalisták, akik a rendezőnő Japánból való kitiltását követelték.

(erare)
 

A filmet nem mutatták be Japánban.

(erare)
 

A Rendíthetetlent a Vatikában is levetítették a pápának. A vetítésen Angelina Jolie és Zamperini unokája is jelen volt, sőt a rendezőnő személyesen is találkozott Ferenc pápával.

(erare)
 

A film megtörtént esetet dolgoz fel, főhőse Loius Zamperini, amerikai olimpikon a második világháború alatt valóban 47 napon keresztül hánykolódott a tengeren, majd japán fogságba került.

(erare)
 

A forgatókönyvet Laura Hillenbrand regénye alapján írta meg Richard LaGravenese, Joel Coen és Ethan Coen.

(erare)
 

Zamperini példás keresztényként élt, így idővel visszatért Japánba és megbocsátott azoknak, akik fájdalmat okoztak ottani rabsága idején.

(erare)
 
Pár hónapja a Harag című film kritikájában írtuk, hogy a Brangelina házaspárt manapság nagyon foglalkoztatja a II. világháború. Amíg Brad Pitt német területen vezetett tankot, addig kedves felesége jóval távolabbi helyszínt választott második rendezéséhez. több»