Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
85
Vélemények
23
Képek
Videók

Vélemények: Ryan közlegény megmentése (1998)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Nagyonjóképű   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

A háborús filmek Royce Royceja. Nagyon jó a látványvilág, a hangulata kellően nyomasztó, izgalmakkal teli. A díszletek, kosztümök is első osztályúak, akár a színészi alakítások.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Abban az időben nagyon felkapták ezt a filmet, pedig számomra középszerű, sőt egyes ponton értelmetlen, plusz ferde tükörrel mutatja be a hazafiasságot.


 
Puncs   2019. 04. 05.

Számomra ez a film egy kissé túl van értékelve. Nem vitatatom, hogy bővelkedik erős jelentekben, és a színészi játékok is rendben vannak, Tom Hanks az egyik kedvenc színészem. Nekem az alapsztori mégis egy kissé együgyű. A háború közepén egyetlenegy közlegény élete annyira felértékelődik, hogy tíz, tizenöt másik ember életét is feláldozzák azért, hogy megmentsék. Hát, nekem ez egy kicsit abszurd. Ez a film minden bizonnyal az amerikai közönségnek készült, sugallja a kisembereken is segítő Amerika mítoszát.

 
Deku   2017. 07. 10.

Az egyik legjobb háborús film nem hiányzik belőle semmi, Tom Hanks kiválóan alakít, végig izgalmas tud maradni e mellett pedig a drámai hangulata nagyszerűen kiemelkedik.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

A kedvenc háborús filmem. Van benne minden ami egy ilyen filmben fontos. Akció, dráma komoly párbeszédek. Bemutatja az emberi életbenmaradási ösztön erősségét és azt is, hogy a kötelességtudat még ennél is fontosabb lehet.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 14.

Tom Hanks az az ember aki ha háborús filmről van szó majdhogynem elengedhetetlen kellék. Már csak a rutin szakértővé teszi és profivá. Ez a film egy kultikus kötelező film! Rémhosszú de hát a háború is hosszabbra sikeredett mint remélték. De amellett hogy hosszú NEM UNALMAS. Minden egyes harctéri jelenetről elhiszi az ember hogy valódi pedig még a 2000-es évek előtt készült. Dicséret a mellékszereplőknek nagyot alakítanak, bár maga Ryan közlegény nem nyújt maradandót de a szövegkönyve is igen vékonykára sikeredett. Összegezve: Hossz, de jó film , megtört szellem, és vérfürdő, mondvacsinált nemes cél. ( Teszem hozzá erre rá is világítanak a film végefelé)

 
HETEDIK   2019. 01. 27.

A film nyitójelenete minden idők legjobb háborús nyitójelenete, aki ezt vitatja az egyszerűen nem ért a filmezéshez. Olyan brutálisan és realistán van visszaadva az egész, mint ha mi magunk is ott lennénk a D napon, valami eszméletlenül nyomasztó és látványos. Aztán a film sajna leül és jön a blöd sztori, mentsük meg egy anya utolsó gyerekét...azt hiszem aki kicsit is tudja, mennyit számított annó egy közkatona tudja, mennyire nevetséges az egész felvetés, na ezért nem lesz sose kedvencem Spielberg ezen filmje. Lehet akármilyen hiteles és látványos a film, ez a Ryan közlegény megmentése sztori akkor is egy rossz vicc. Kár...

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

Masodik vilaghaboru az amerikaiak szerint...Hany es hany ilyet lattunk mar... S ez is egy a sok kozul, barmennyire is agyon van/volt/lesz hypeolva. A szineszi jatek es a diszlet kifogastalan, de en pl egy pillanatig sem ereztem a veszelyt.. Azt, hogy egy haboruba kalauzolnak minket... Az alapsztori pedig egyenesen a gagyihegy csucsa, egy ember mindenek felett.. hagyjuk mar.

 
harnas1207   2018. 11. 22.

Sok háborús film készült már, de ezt az élményt egyik se tudja feledtetni. Megnézted a filmet és játszottál a Medal OF Honor-ral :D A partraszállásos jelenet minden idők legjobb háborús film képsora.

 
Dodi   2015. 01. 30.

Drámai, izgalmas film! Tom Hanks itt is kiválót alakít!

 
Norbert93   2019. 01. 05.

Remekmű

Ha van 90es évekbeli háborús film, amit nem lehet überelni akkor ez az. A történetet beindító cselekmény kissé elüt az eddig megszokott 2.vh.-s filmekétől, de ez nem film rovására történik...sőt, inkább ellenkezőleg. Tom Hanks ismét zseniális, egyszerűen nincs olyan filmszerep ami lekorlátolná a tehetségét. Spielberg pedig nem véletlenül a legismertebb rendező a világon. A neve szó szerint egybeforrt a filmipar meghatározó remekműveivel. Egy film a nagy felhozatalból, amit élete során legalább egyszer mindenkinek meg kell néznie.

 
MidoD7   2019. 04. 06.

Lehetett volna némi plusz benne, de így is nézhető. Túl lapos volt az én ízlésemnek, igaz, akadtak benne egész jó jelenetek, ennek ellenére maga a történet nem volt egy hűha kategória. Max közepes.

 
bgnz367   2017. 04. 18.

Annak ellenére is, hogy nem a kedvenc kategóriám a háborús filmek, ez simán belopta magát a szívembe. Nagyon összetud nőni a nézővel ez a film. Ezen kívül minden pontját nagyon jól telibetalálták.

 
Yosihiro   2015. 04. 28.

Minden idők egyik legjobb háborús filmjei között tatom számon :9 Nemcsak Tom Hanks ragyogó alakítása miatt hanem a témát ahogy feldolgozták mindenképp egy mesteri alkotás. Ezért dicséret Steven Spilberg-nek is. Mindenkinek ajánlom :) Üdv Yosihiro

 
dittee   2015. 12. 29.

Magával ragadó, drámait film a II. világháborúról. Tom Hanks kiváló alakítást nyújt.

 
sabnock666   2018. 12. 19.

Hiába Spielberg, és hiába a színészóriások, valahogy nekem az egész olyan hamis, és mesterkélt, középszerű, és álhazafias. Logikai bukfencek, és már megint az amerikai nagy hősiesség... Brrrr….ez kissé sok.

 
Leilani   2016. 07. 25.

A Normandiai partraszállást bemutató történelmi film. Nagyon izgalmas, élethű a film. A színészek remekül játszanak, a történet magával ragadó, megható, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az igazán jó filmet.

 
Filmdoki   2019. 03. 19.

Mindenki egyért

Spielberghez általában a kalandos, kissé szentimentális és szerethető filmeket lehet kapcsolni. Olykor-olykor azonban előáll egy húsbavágó darabbal, mint amilyen a Ryan közlegény megmentése is, melyet azóta is az egyik legjobbként tartanak számon a műfajon belül. Erényei természetesen elvitathatatlanok, azonban a nyolc férfi mentőakciója talán mégsem annyira zseniális, mint ahogyan emlegetni szokás. A történetet valós események ihlették. Az elit alakulat című könyvben is említenek egy esetet, amikor az egyik katonát kivonják a frontról, mivel fivérei elestek a harcokban. Spielberg természetesen kiszínezte kicsit ezt az érdekes helyzetet, és persze nyakon öntötte jó adag drámával, illetve ném... több»

 
Bizsu82   2015. 04. 26.

Az egyik klasszikus háborús film, kiváló szereplőkkel. Érzelmileg magával ragadó, én nagyon beleéltem magam a történetbe. Az emberi érzések reális bemutatása ez a film.

 
szabomarc   2019. 02. 16.

Szerintem egyáltalán nem lett kiemelkedő ez a film, engem annyira nem tudott lekötni, mint amennyire azt vártam volna tőle. Ettől függetlenül nem lett rossz, átlagos.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

A modern korú háborús filmek egyik legjobbika, még akkor is, ha ez inkább egy dráma háborús köntösben, mint igazi háborús film. Hosszú ugyanakkor szórakoztató; drámai, de egyben izgalmas. A színészi játék tökéletes, Tom Hanks ebben a testidegen karakterben is hiteles.

 
elekm90   2020. 03. 05.

Számomra kissé túlértékelt, eleve nem szeretem az ehhez hasonló tipikus amerikai stílusú filmeket, Spielberg pedig elég gyakran rendez ilyen hatásvadász és pátoszos filmeket. Kevésnek érzem az alapsztorit, tényleg egy ember miatt kell egy osztagot a halálba küldeni, amikor nagyban dúl a háború? Remek a látvány és van néhány nagyon erős jelenet (a partraszállás például elképesztő jól van megcsinálva), de összességében a legnagyobbakhoz nem mérhető. 6,5/10

 
drg0602   2020. 02. 11.

Szerintem az egyik legjobb háborús film.

Nagyon régen láttam, a napokba vettem elő megint, és néztem meg. Az biztos, hogy egyik legjobb film a saját műfajában, de nagyon bánom, hogy nem néztem meg annó moziba! Nagyon látványos, elképesztő jó légköre van a filmnek, nagyon jó színészi teljesítmények. Pontozni kellene, nálam ez a film tízes skálán maximálisat érdemli!

 
oneminute   2015. 02. 21.

Klasszikus darab, bár Tom Hanksszel kapcsolatban elfogult vagyok. Minden filmje hatalmas alkotás. A háború poklát hozza közelebb a nézőhöz, s megmutatja, hogyan lehet embernek maradni. Mindenkinek látnia kell ezt a filmet.

 
wooderman   2016. 05. 03.

Zseniális az elképzelés, a bajtársiasság,amivel ebben a fantasztikus filmben találkozhatunk.Ryan megmentésérő, felkutatásáról szól a film, izgalmas helyzetekkel tarkítva.Nagyon tetszett a film!

 
Laci000   2015. 01. 28.

Kiváló II. világháborús filmdráma.Ajánlom mindenkinek.

 
szkodvig   2017. 05. 30.

Gyerekként láttam először,habár nem igazán volt nekem ajánlott anno. Nyilván akkor még nem tudtam felfogni azt a súlyos mondanivalót,amit közölni akar a film. Felnőtt fejjel újranézve új értelmet nyer az egész. Roppant jó kis dráma lett,megérdemelt a magas pontszámozása.

 
raczdavidzsolt   2016. 05. 04.

A kedvenc történelmi filmem! Ezzel szerettem meg a történelmet! Fantasztikus! Könnyeztem sokat rajta!

 
Tomi   2015. 06. 22.

Egy jó háborús film jó alakításokkal. Talán egy kicsit hosszú a film de ennek ellenére nézeti magát. Ajánlani tudom azoknak akik nem rettennek meg a véresebb jelenetektől sem és szeretik a jó drámákat

 
norbi0102   2016. 02. 10.

Nem említeném a nagyobbak között a nevét ennek a filmnek mert vannak bőven hibái de bárki számára könnyed kikapcsolódást nyújthat. Szerintem nézős és szórakoztató.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.