Csupán némi ízelítőt kapunk abból a borzalomból, amire igazán számíthatunk, az új Hellraiser előzetesétől viszont így is megfagy bennünk a vér.

Az 1978-ban bemutatott Hellraiser köré a későbbi években egy teljes franchise épült, és noha Clive Barker eredeti rendezése mára már kultikussá vált, abban valahol egyetértenek a kritikusok és a nézők is, hogy a további részek igencsak félrementek. A Hellraiser minden idők egyik legjobb filmjének számít, így talán valahol nem is kérdés, hogy Barker visszatért a témához.

AZ EREDETI RENDEZŐVEL

A Hulu nem kis fába vágta fejszéjét, amikor úgy döntött, hogy remake-t készít a filmhez, az új Hellraiser viszont már első pillantásra hozza azt, amit elvárhatunk tőle. Ráadásul a munkálatokban maga Clive Barker is részt vett producerként. Az író annak idején saját könyvéből fejlesztette a forgatókönyvet, így kétségtelenül ő is kellett hozzá, hogy a végeredmény igazán ütős legyen.

MIRŐL SZÓL?

Egy függőséggel küzdő nő (Odessa A'zion) birtokába kerül egy ősi, titokzatos puzzle-doboz, amelynek elemei különböző irányokba forgathatók. A doboz használata azonban megnyit egy kaput egy másik dimenzióba, ahol szadista teremtmények, az úgynevezett cenobiták várják áldozataikat, hogy azokat a legpokolibb fájdalomnak vessék alá.

A történetben fontos szerepet betöltő Pinhead a filmtörténelem egyik legikonikusabb “horrorlényének” számít, a karaktert Doug Bradley alakította az eredeti filmben, a stafétát ezúttal pedig a Neon démon sztárja, a transznemű aktivista Jamie Clayton vette át.

HOL NÉZHETED?

A tervek szerint az új Hellraiser 2022. októberében debütál a Hulun, Magyarországon pedig jó eséllyel a Disney+ műsorkínálatában lesz elérhető.

44 Hellraiser  (2022)

horror | misztikus | thriller

Clive Barker korszakalkotó Hellraiser filmjének újragondolásában egy fiatal nőnek szembe kell néznie a bátyja eltűnéséért felelős rejtélyes rejtvénydoboz mögött álló... több»