2019.10.08 19:03 Kóborló Olvasottság: 368x
3

Vegyes érzelmek

Rengeteget hallottam már a BrightBurn - A lángoló fiú című filmről, de valahogy mégsem tudta sokáig felkelteni az érdeklődésemet, pedig, ha csak egy különlegességet kéne kiemelnem a számtalan dolog közül, amivel a film szolgálni tudna, az maga a történet adta lehetőség lenne. Miszerint, hogy mi lenne, ha a jól ismert Superman történetet kicsit átdolgozva a horror felé billentenék a filmkészítők, és nem a pozitív irányba terelnék az erejével és a hatalmával épp csak ismerkedő földönkívüli lényt. Azt gondolom, hogy erre rengeteg néző kíváncsi volt (többek közt én is), de, ha őszinte akarok lenni, két dolog volt, ami miatt aránylag sokáig kerültem jelen filmünket.

Az egyik a játékideje. 2019-ben, amikor már egyáltalán nem annyira meglepő, ha mondjuk egy horrorfilm kétórás, vagy annál még egy kicsivel hosszabb, itt van egy olyan történet, ami szinte generálná a minimum kétórás játékidőt, helyette pedig kapunk röpke másfél órát, pff. De valahogy ezt még le lehetett tolni a torkomon, hisz gondolhattam volna azt is, hogy oké, másfél óra, de az legalább feszes és feszültségben bővelkedő lesz, de sajnos egyáltalán nem így volt, és itt jön a másik olyan dolog, ami miatt kissé tartottam a BrightBurntől. Miszerint, hogy csupán egy tipikus hollywoodi film lesz. Hisz, ha csak egy pillanatra belegondolunk abba, hogy mennyi potenciál leledzhetne egy olyan filmben, ami szintén ezt a témát járja körbe, csak adna bőven időt a fokozatosságnak, a szülői kétségbeesésnek, illetve annak, hogy miként válhatna egy olyan lény gonosszá, akit soha nem arra neveltek, sokkal tartalmasabb lett volna, mint ez a megvalósítás. A film történetéről ez a véleményem, de nem ekézném szét a BrightBurn - A lángoló fiút, mert egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, hisz azért volt pár olyan dolog, ami bőven értékelhetővé tette.

Vegyes érzelmek

Többek közt, hogy a maga 6 millió dolláros költségvetése ellenére jól festett a technikai megvalósítása. Igaz, várni kell közel a film második feléig (és azért ott sem tobzódik benne), de amit kapunk, az igenis korrekt munka. Színészek terén is simán megállja a helyét, főleg abban a tudatban, hogy Elizabeth Banks kivételével szinte az összes színész számomra elég ismeretlen volt. A feszültségteremtéstől azért én kissé többet vártam, de azért akadt benne egy-két igencsak szemet gyönyörködtető horrorisztikus megvalósítás; de ettől még messze nem váltak félelmetessé a látottak.

Mégis a legnagyobb csalódás a film végénél ért (Michael Rooker színész rövid, de velős cameojával), miszerint ez a film is egyfajta gonosz szuperhősvilág első megnyilvánulása lett volna (aminek személy szerint én nagyon is örülök), de akkor igenis érdemes időt és játéklehetőséget adni neki, és a BrighhtBurnben pont ezeket hiányoltam a legjobban.

horror | sci-fi

Előfordulhat, hogy nem mindennapi kvalitásokkal rendelkező entitások járnak köztünk. Lehet, nem is sejtjük, hogy a babaként befogadott gyermek egyszer csak ráébred negatív... több»

3