Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87
Filmadatlap
 
26
Szereplők
34
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Érdekességek: A valami (1982)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 13 782 838 dollár volt (imdb.com).

 

A film zeneszerzőjének eredetileg Jerry Goldsmith-et akarták felkérni aki visszadobta a lehetőséget, így került végül a választás Ennio Morricone személyére!

(Márton)
 

2002-ben a Black Label játékkiadó kiadta a film lehetséges folytatását, PC-re és Xbox-ra!

(respect the movies)
 

Alan Dean Foster 1982-ben írt egy regényt John Carpenter A Dolog című filmje alapján. Magyarországon ezt a regényt a Valhalla Páholy kiadó meg is jelentette 1993-ban!

(respect the movies)
 

MacReady szerepére Clint Eastwood neve is felmerült!

(respect the movies)
 

A filmbéli Blair szerepére Donald Pleasence volt a kiszemelt, de a színész egyéb munkásságai miatt nem tudta vállalni a szerepet!

(respect the movies)
 

2003-ban az egyik amerikai tévé-társaság, egy négy részes mini-sorozatot szeretett volna készíteni a filmből, végül nem lett a tervből semmi!

(respect the movies)
 

A filmben szereplő kutya (amiben a dolog is van), félig kutya, félig farkas volt. A szereplők szerint, inkább a farkas fele volt az uralkodó, ezért kicsit tartottak is tőle!

(respect the movies)
 

Carpenternek ez volt az első nagy stúdiós filmje, ezelőtt "csak" független, vagy tévéfilmeket forgatott!

(respect the movies)
 

A film befejező jeleneténél, felmerült a gondolat a rendező fejében, hogy megjelenhetne egy helikopter. Egyfajta megmenekülési lehetőségként, de ezt a gondolatot Carpenter végül elvetette, mert ennek a filmnek csak ezt a fajta befejezést tudta elképzelni!

(respect the movies)
 

A forgatás során Carpenter rengetegszer átírta a forgatókönyvet, mert a színészek sokszor improvizáltak egyes jeleneteket, akik kihatással voltak a filmre.

(respect the movies)
 

A film legtöbb trükkjét Rob Bottin készítette. Viszont a forgatás során leszerződtették a legendás Stan Winston-ot is, hogy besegítsen egy-két jelenetnél!

(respect the movies)
 

Egy interjú során Carpenter azt mondta: hogy nem egy egyszerű szörnyfilmet akart készíteni, hanem annál sokkal többet. Ahhoz hogy ezt elérje, olvasott egy cikket az AIDS betegségről, a cikknek a lényege az volt, hogy nem lehet tudni hogy ki beteg és ki nem. Ezt az érzést szerette volna a rendező a filmjébe "csempészni"!

(respect the movies)
 

Az egész stábban csupán egy nő volt, aki viszont terhes volt, ezért kellett a forgatásról távoznia!

(respect the movies)
 

A forgatás során Carpenter megtanult helikoptert vezetni!

(respect the movies)
 

A film elején látható norvég helikopterben a kutyára lövöldöző ember, Larry Franco volt, akkoriban ő Carpenter sógora volt!

(respect the movies)
 

A forgatás 1981.06.01-én kezdődött el!

(respect the movies)
 

A filmet két hétre Spielberg E.T. című film bemutatója után küldték a moziba! Carpenter szerint ez nem tett túl jót a filmje fogadtatása szempontjából!

(respect the movies)
 

A valami, John Carpenter apokalipszis trilógiájának a nyitó filmje. Ennek a trilógiának a második filmje az 1987-es A Sötétség feJedelme, illetve a harmadik film pedig, az 1994-es Az őrület torkában című film volt! A filmeknek nincs közük egymáshoz!

(respect the movies)
 

A film költségvetése 15 millió dollár volt

(Bob)
 

Néhány jelenetet stop-motion technológiával vettek fel, de Carpenter kukázta őket, mert nem találta őket elég életszerűnek.

(magyaristvan)
 

Keith David a film nagyrészében kesztyűt visel. Autóbalesete volt és eltört az egyik keze. Ezt kellett elfedni.

(magyaristvan)
 

Nincs női szereplő a filmben. Az egyetlen "női dolog" a sakk számítógép hangja, és egy színész a képernyőn amikor Palmer TV-t néz.

(magyaristvan)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1951-es A lény - egy másik világból cselekménye az Északi-sarkon játszódik. Az 1982-es remake, A dolog viszont a sztorit a Déli-sarkra helyezi át.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Rob Bottin egy éven keresztül heti hét napot dolgozott a vizuális effekteken, amelynek következtében a végkimerülés határára került, s kórházba kellett vitetni.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ez volt a negyedik film, amelyen John Carpenter rendező és Dean Cundy operatőr együtt dolgozott (korábbi munkáik: Halloween, A köd, Menekülés New Yorkból).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmet ugyanazon a napon kezdték el vetíteni, mint a Szárnyas fejvadász című filmet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Nick Nolte és Jeff Bridges is visszautasította a főszerepet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film költségvetése 10 millió dollár volt, amely bőven meghaladta a korszak horrorfilmjeinek átlagos költségvetését. Összehasonlításképp, John Carpenter korábbi filmje, a Halloween- A rémület éjszakája 375 ezer dollárba került.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film John W. Campbell “Who Goes There?” című elbeszélése alapján készült.

(SódóGA)
 

Az X-akták alkotói "A Jég" című epizóddal (első évad, hetedik rész) tisztelegtek A dolog előtt.

(SódóGA)
 

John Carpenternek saját bevallása szerint ez a kedvenc filmje.

(SódóGA)
 

A filmben látható kutya félig husky és félig farkas, és Jed névre hallgat.

(SódóGA)
 

A külső felvételeket Kanadában és Alaszkában vették fel, a belső felvételeket pedig az Universal Los Angeles-i stúdiójában nyáron, így megfelelően le kellett hűteni a stúdiót, hogy a szereplők ne izzadjanak.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.