Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
64%

Producerek (1967)

The Producers
Filmadatlap
 
25
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Producerek
 
paval   2016. 07. 02.

legújabb vélemény

Mel Brooks Oscar-díjat kapott a remek forgatókönyvért. Ez sokat elárul a filmről. Egészen eredeti, ötletes és rendkívül mókás vígjáték. Nem mai gyerek, az egyszer biztos, de szerintem kiállja az idő próbáját.

 
jaszon   2016. 05. 22.

A 2005-ös feldolgozás sokkal jobban tetszett, mint ez az eredeti. Azt láttam először és az adott kedvet megnézni ezt a változatot. Ez nem azt jelenti, hogy ez egy pocsék film lenne, sőt, egészen szórakoztató, csak sajnos nekem egyébként i kevésbé tetszenek régi filmek. Egyszerűen más a tempó, a hangulat és a látvány.


 
alien007   2015. 04. 06.

Egészen kivételes komédia páratlan zenei aláfestéssel. Amivel viszont kitűnik a többi hasonló alkotás közül, az a szatirikus hangvétel. Mel Brooksnak jó érzéke van mindehhez, a humorhoz és a jó légkör megteremtéséhez egy filmben.

Zero Mostel
Gene Wilder
Kenneth Mars
Gene Wilder
Gene Wilder
Zero Mostel
Renée Taylor
Dick Shawn

A film összbevétele 111 866 dollár volt (imdb.com).

 

Ez az alkotás 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített filmgyűjteményben.

(Norbi)
 

Mel Brooks annyira meglepődött, hogy elnyerte a Legjobb forgatókönyvért járó Oscar-díjat, hogy anélkül vette át a díjat, hogy köszönőbeszédet írt volna előtte.

(rbernadett)
 

Ahhoz, hogy a szerepében maradjon, Kenneth Mars a jelmezében aludt minden éjjel. Ráadásul az is az ő ötlete volt, hogy galambürüléket fröcsköljenek a sisakjára.

(rbernadett)
 

Leo tárgyalótermi monológját a végén, félig Gene Wilder, félig Mel Brooks írta.

(rbernadett)
 

Gene Wilder végig azon gondolkozott a forgatáson, hogy Kenneth Mars tényleg kicsit őrült volt és nem csak bohóckodott.

(rbernadett)
 

Minekutána Mel Brooks még sosem rendezett korábban, meg kellett győznie, Joseph E. Levine producert arról, hogy mivel ő írta a forgatókönyvet, ő tudná a legjobban vizuálisan megjeleníteni azt.

(rbernadett)
 

Roger De Bris karaktere Edward D. Wood Jr.-ra épült.

(rbernadett)
 

Annak ellenére, hogy Peter Sellers nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a filmet bemutassák, Mel Brooks állítása szerint nem élt azzal a lehetőséggel, hogy eljátssza Leo Bloom szerepét.

(rbernadett)
 

Mel Brooks eredetileg a "Springtime for Hitler" címet szerette volna adni a produkciónak, ami szabad fordításban annyit tesz: Hitler tavasza. A stúdió persze nem ment bele, azt javasolták legyen a címe inkább: "Springtime for Mussolini" azaz Mussolini tavasza. Ez meg Brooksnak nem tetszett, így lett a címe a Producerek.

(rbernadett)
 

Bill Macy filmes debütálása.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.