Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Van, aki forrón szereti (1959)

Some Like It Hot
Filmadatlap
 
30
Szereplők
29
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Van, aki forrón szereti

Galéria (14)

Videók (1)

 
m.kaladze   2022. 11. 21.

legújabb vélemény

0

A Van, aki forrón szereti (1959) a filmtörténelem egyik legjobb vígjátéka. Curtis, Lemmon, Monroe. Úgy tudom, a történet az alábbi német filmből merített: Fanfaren der Liebe (1951), ami pedig vagy a Hölgyek előnyben című magyar filmből (1939), de más... több»

 
indingo   2019. 04. 05.

0

Egy könnyed, szórakoztató film nem akármilyen szereplőkkel. Főleg ezért érdemes megnézni, mert a történet elég banális, és persze nem is gondoljuk komolyan, hogy férfiak női ruhába bújva bárkit meg tudjanak téveszteni, de biztos jó eljátszani a gond... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 02. 01.

0

Aranyos, bájos kis film az ötvenes évek végéről. M. M. igazi szépség, és persze Lemmon és Curtis adják igazán a film savát-borsát. Érdemes megnézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 10.

0

Egy időtálló film, amely már több mint 55 éves, de a bájából semmit nem veszített. Nagyszerű színészek, remek rendezés, felejthetetlen zene. Hiába van köztem és a film között egy generációs különbség, remekül szórakoztam mikor megnéztem.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Marilyn Monroe volt egyedül értékelhető ebben, mivel a történet annyira unalmas, hogy csak fél órát bírtam belőle megnézni és utána kikapcsoltam mert nagyon nem volt a fogamra való.

 
JRD   2022. 08. 30.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy igazi cuki vígjáték, melyben mind a három színész imádnivaló (Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis). Pedig a film első vetítésén lesújtó kritikát kapott, ám a rendező még ezek ellenére sem volt hajlandó változtatni a filmet. Újabban úgy apos... több»

 
Berto49   2019. 02. 23.

0
Number one

Nehéz eldönteni, hogy melyik Billy Wilder legjobb filmje, én nem is próbálkozom vele, de az biztos, hogy ez a vígjáték a valaha készített legjobbak között van! Szegény meg is szenvedett vele, állítólag a forgatás után hosszasan időzött egy szanatóriu... teljes kritika»

A film összbevétele 25 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film befejező mondata mára klasszikus szállóigévé vált: Senki sem tökéletes! (Pedig ha tudnák, hogy csak a kényszer szülte ezt a mondatot!)

(JRD )
 

A forgatás ideje alatt kiderült, hogy Monroe gyermeket vár. Hogy a férje (Arthur Miller) vagy Tony Curtis volt e a gyermek apja, azt már sosem fogjuk megtudni. Tony Curtis a könyvében sajátjának vallotta a magzatot. Monroe elvetélt.

(JRD )
 

Marilyn Monroe depressziója miatt volt, hogy 83 alkalommal kellett felvenni ugyanazt a jelenetet.

(JRD )
 

Állítólag, - hogy kipróbálják, mennyire nőiesek - a két színész bement egy női mosdóba sminkelni, de senki nem sikoltott fel és senki nem vette észre, hogy nem hölgyek púderezik magukat a tükrök előtt.

(JRD )
 

Curtist és Lemmont egy ismert nőimitátor segítette a felkészülésben.

(JRD )