Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
26
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Van, aki forrón szereti
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
MidoD7   2019. 04. 12.

legújabb vélemény

A nagy nevek ellenére nem jött be. Hatalmas nagy csalódást okozott. Nézni is kínos volt, de végignéztem, hogy hátha majd a végén lesz valami, ami feldobja, de semmi. Sajnos végig untam az egészet.

 
indingo   2019. 04. 05.

Egy könnyed, szórakoztató film nem akármilyen szereplőkkel. Főleg ezért érdemes megnézni, mert a történet elég banális, és persze nem is gondoljuk komolyan, hogy férfiak női ruhába bújva bárkit meg tudjanak téveszteni, de biztos jó eljátszani a gondolattal. Majd 45 éve készült ez a film, és ha ilyen szemmel nézzük, egy filmtörténeti klasszikussal ismerkedhet meg a néző.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 10.

Egy időtálló film, amely már több mint 55 éves, de a bájából semmit nem veszített. Nagyszerű színészek, remek rendezés, felejthetetlen zene. Hiába van köztem és a film között egy generációs különbség, remekül szórakoztam mikor megnéztem.

 
Deku   2017. 07. 10.

Marilyn Monroe volt egyedül értékelhető ebben, mivel a történet annyira unalmas, hogy csak fél órát bírtam belőle megnézni és utána kikapcsoltam mert nagyon nem volt a fogamra való.

 
Berto49   2019. 02. 23.

Number one

Nehéz eldönteni, hogy melyik Billy Wilder legjobb filmje, én nem is próbálkozom vele, de az biztos, hogy ez a vígjáték a valaha készített legjobbak között van! Szegény meg is szenvedett vele, állítólag a forgatás után hosszasan időzött egy szanatóriumban, annyira megviselte az akkorra már szinte kezelhetetlenné vált Marilyn Monroe viselkedése. Szerencsére a kiállt szenvedések nem látszódnak a filmen, örök klasszikussá vált, minden újranézéskor élvezhető. Néhány helyen olvasható, hogy koppintás, de ez csak kákán csomót keresés, mert a három főszereplő csodás játéka feledteti ezt a feltételezést. Az eleje gengszterfilmnek indul a szesztitalom éveiből, aztán később a „nemváltás” után fergetege... több»

A film összbevétele 25 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Volt, (sajnos csak volt, mert elveszett!) egy 1939-es magyar Mártonffy Emil-film, „Hölgyek előnyben” címmel, amelynek a története nagyon hasonló. Abban két zenész, Péter és Pál kényszerűségből a Hollandi Tulipánok elnevezésû nõi zenekarhoz szerződik és mindketten megtalálják a maguk párját.

(Berto49)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-ra értékelték 50 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A BBC listája szerint a 30. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.