Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
26
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Van, aki forrón szereti
 
MidoD7   2019. 04. 12.

legújabb vélemény

A nagy nevek ellenére nem jött be. Hatalmas nagy csalódást okozott. Nézni is kínos volt, de végignéztem, hogy hátha majd a végén lesz valami, ami feldobja, de semmi. Sajnos végig untam az egészet.

 
indingo   2019. 04. 05.

Egy könnyed, szórakoztató film nem akármilyen szereplőkkel. Főleg ezért érdemes megnézni, mert a történet elég banális, és persze nem is gondoljuk komolyan, hogy férfiak női ruhába bújva bárkit meg tudjanak téveszteni, de biztos jó eljátszani a gondolattal. Majd 45 éve készült ez a film, és ha ilyen szemmel nézzük, egy filmtörténeti klasszikussal ismerkedhet meg a néző.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 10.

Egy időtálló film, amely már több mint 55 éves, de a bájából semmit nem veszített. Nagyszerű színészek, remek rendezés, felejthetetlen zene. Hiába van köztem és a film között egy generációs különbség, remekül szórakoztam mikor megnéztem.

 
Deku   2017. 07. 10.

Marilyn Monroe volt egyedül értékelhető ebben, mivel a történet annyira unalmas, hogy csak fél órát bírtam belőle megnézni és utána kikapcsoltam mert nagyon nem volt a fogamra való.

 
Berto49   2019. 02. 23.

Number one

Nehéz eldönteni, hogy melyik Billy Wilder legjobb filmje, én nem is próbálkozom vele, de az biztos, hogy ez a vígjáték a valaha készített legjobbak között van! Szegény meg is szenvedett vele, állítólag a forgatás után hosszasan időzött egy szanatóriumban, annyira megviselte az akkorra már szinte kezelhetetlenné vált Marilyn Monroe viselkedése. Szerencsére a kiállt szenvedések nem látszódnak a filmen, örök klasszikussá vált, minden újranézéskor élvezhető. Néhány helyen olvasható, hogy koppintás, de ez csak kákán csomót keresés, mert a három főszereplő csodás játéka feledteti ezt a feltételezést. Az eleje gengszterfilmnek indul a szesztitalom éveiből, aztán később a „nemváltás” után fergeteges komédia lesz belőle, ragyogó szereplési lehetőséget nyújtva Lemmon és Curtis számára. Monroe pedig talán ebben csillogtatja meg leginkább nevezetes és emlékezetes szexepiljét. Ahogy utánozhatatlanul előadja az „I Wanna Be Loved By You” című dalocskát minden férfiember vére felforr. Sugar, magyar fordításban Virág alakja nélkül üres lenne ez a film. Tony Curtis zseniális húzása, hogy az álmilliomos szerepében Cary Grant utánzatot produkál. Ezt csak az eredeti hangsávval lehet érzékelni, de Sztankay István szinkronja kárpótol érte. A későbbiekben Zenthe Ferenc hangja azonosult Lemmon alakjával, de Bodrogi Gyula is ragyogó. A klasszikus, 1970-ben készített szinkronban Váradi Hédi hangján bes... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 02. 01.

Aranyos,bájos kis film az ötvenes éveg végéről.M.M. igazi szépség,és persze Lemmon,és Curtis adják igazán a film savát-borsát!Érdemes megnézni.

 
Filmelemző   2018. 04. 13.

Régi, nagy klasszikus 1959-ből, a vígjátékok szent grálja és ősatyja. Eredetileg szines lett volna de végül a rendező szándékosan inkább a fekete-fehér megjelenítést választotta a nővé maszkírozott főszereplők sminkjének elfedése és a gengszter hangulat miatt. Óriási a film, Monroe szexszimbólumként jelenik meg benne és még ma is nevettető a Curtis - Lemmon páros szenzációs játéka. Értékelés: 8.5 / 10. Legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

A film összbevétele 25 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Volt, (sajnos csak volt, mert elveszett!) egy 1939-es magyar Mártonffy Emil-film, „Hölgyek előnyben” címmel, amelynek a története nagyon hasonló. Abban két zenész, Péter és Pál kényszerűségből a Hollandi Tulipánok elnevezésû nõi zenekarhoz szerződik és mindketten megtalálják a maguk párját.

(Berto49)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-ra értékelték 50 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A BBC listája szerint a 30. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1959-ben.

(dulkap)
 

40 millió dolláros bevátel származott a Van, aki forrón szereti c. filmből.

(Bogi87)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film az 1. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 22. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Norman Mailer könyvet írt Marilyn Monroe-ról, melyben azt állította, hogy Billy Wildernek hónapok kellettek, hogy kigyógyuljon a Monroe okozta idegbajból.

(Bogi87)
 

Wilder a forgatókönyvben található poénokkal három 1930-as évekbeli gengszerfilm előtt rótta l tiszteletét.

(Bogi87)
 

Mivel Marilyn Monroe képtelen volt megtanulni a szövegét, ezért a rendező végül úgy döntött, felírja azt a falakra és a bútorokra, hogy Monroe onnan tudjon puskázni. Ez jónáhány jelenetben elég feltűnő.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.