Elhunyt Nehemiah Persoff, aki kétszáznál is több szerepet játszott el karrierje során

102 éves korában elhunyt Nehemiah Persoff színész.

Halálának hírét a család egy közeli barátja közölte a nyilvánossággal. Persoff egy kaliforniai rehabilitációs intézetben töltötte utolsó napjait. A színész évekkel korábban sztrók és további egészségügyi problémák miatt kénytelen volt visszavonulni a filmezéstől.

Nehemiah Persoff 1919. augusztus másodikán született Jeruzsálemben, családja 1929-ben költözött az Egyesült Államokba, végül New Yorkban telepedtek le. A hírnévhez vezető út 1947-ben vette kezdetét, miután szerepet kapott Charles Laughton Galielo című produkciójában, 1948-ban pedig megkapta első nagyjátékfilmes szerepét A meztelen város című filmben. 1954-ben A rakparton című filmben volt látható, amelyben egy néma taxist alakít.

A továbbiakban olyan nagysikerű produkciókban vállalt szerepet, mint az Alfred Hitchcock bemutatja, a Playhouse 90, a The Twilight Zone és a Van, aki forrón szereti. A fiatalabb generáció olyan filmek kapcsán ismerheti őt, mint az Ikrek, a Krisztus utolsó megkísértése és az Angyalok Amerikában.  Pályafutása során kétszáznál is több filmes szerepet játszott el.

Nyugodjék békében!

55 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#nonumbers

Nehemiah Persoff

szül. 1919. 08. 02. - elhunyt 2022. 04. 05.
Jeruzsálem, Izrael
Nehemiah Persoff Jeruzsálemben, Izraelben született 1919. augusztus 2-án. 1929-ben családjával az USA-ba költöztek. A Hebrew Technical Institute-ban érettségizett 1937-ben. A II. világháborúban a United States Armyban szolgált, majd metró villanyszerelőként kezdett dolgozni. 1947-ben felvették a The Actor's Studioba, majd elkezdte a... több»