A horror történet, ahogy még sosem láthattuk (A láthatatlan ember)

A Múmia bukása után a Universal elvetette a Szörnyfilmes Univerzum tervét, de A láthatatlan emberről nem nem mondtak le. Igaz, a produkciót alaposan átdolgozták, lecserélték Johnny Deppet és a klasszikus történetet egy merőben új perspektívából tárták a nézők el. Leigh Whannell az eddig piszkosul feszesnek ígérkező adaptációval rukkolt elő főszerepben A szolgálónány meséje sztárjával, Elisabeth Moss-szal.

A történet főhőse Cecilia egy nap arról kap hírt, hogy erőszakos egykori pasija öngyilkosságot követett el. A nő az alapoktól próbálja meg újra felépíteni megkeseredett életét, azonban csakhamar meginog önnön ép elméjébe vetett hite, ugyanis egyre inkább elhatalmasodik rajta az érzés, hogy elhunyt szerelme mégsem távozott örökre az élők sorából. 

A produkciót H.G. Wells klasszikus alapján Leigh Whannell írta és rendezte (Upgrade - Javított verzió, Insidious: A gonosz lélek), míg a főbb szerepeket Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Storm Reid, Aldis Hodge, Harriet Dyer, Michael Dorman és Anthony Wong alakítják.

Íme tehát 6 tény a premierfilmről, amit érdemes tudnod:

  • A láthatatlan ember Leigh Whannell rendező harmadik egészestés filmje, egyben harmadik horrorja is az Upgrade és az Insidious 3 után. A direktor színészként is számos hollywoodi produkcióban feltűnt, egyebek mellett a Warner/DC szuperhősfilmjében, az Aquamanben is láthatták a nézők egy cameo szerepben.
  • A film női főszereplője, Elisabeth Moss szinkronizálta a Batman animációs sorozat egyik epizódjában azt a lányt, akinek az apja megtalálta a módját, miként válhat láthatatlanná.
  • A film férfi főszerepére Armie Hammer és Alexander Skarsgard is esélyes volt, de a szerepet végül Oliver Jackson-Cohen kapta.
  • A láthatatlan ember H. G. Wells azonos című regényének alaposan átdolgozott adaptációja, valamint a könyv alapjául szolgáló 1993-as film remake-je.
  • A láthatatlan ember fejlesztése még 2007-ben megkezdődött, akkor David S. Goyert szerződtették le a forgatókönyv megírására. Közel tíz évnek kellett eltelnie, mire 2016 februárjában a Universal bejelentette, hogy a produkció a tervezett szörnyfilmes univerzumuk részét képezi majd, míg a főszerepet Johnny Depp alakítja majd. A Múmia anyagi bukása után azonban a Universal átdolgozta a projektet, menesztették Deppet, átírták a forgatókönyvet, és a főszerepre leszerződtették Elisabeth Mosst.
  • A láthatatlan ember forgatása 2019. július 16-án kezdődött, és szeptember 17-én ért véget Sydney-ben, Ausztráliában.

Hazai premierdátum: 2020.02.27.