A láthatatlan ember az utóbbi évek legjobb horrorja?

Itthon holnap debütál a mozikban A láthatatlan ember, amely a Universal Classic Monsters szörnyei közül – dobpergés – a láthatatlan ember történetét dolgozza fel. A téma nagyjából azóta foglalkoztatja a filmkészítőket, amióta filmkészítők léteznek, ám sok könnyen felejthető alkotás készült eddig. Most viszont úgy tűnik, hogy az utóbbi évek egyik legjobb horror remake-jéhez lesz szerencsénk.

A minap tartották ugyanis a film „ősbemutatóját” a hollywoodi TCL Chinese Theatre-ben, ahol a készítők mellett igen illusztris társaság gyűlt össze. Ők pedig nem is fukarkodtak a dicséretekkel, miután kijöttek a moziból. Lényegében mindenki, aki részt vehetett a vetítésen, egyöntetűen fantasztikusnak és hátborzongatónak írták le a látottakat. Sokan kiemelték a főhősnőt alakító Elisabeth Moss játékát, de a láthatatlan embert játszó Oliver Jackson-Cohen is jól hozta a karakterét – habár láthatatlan lévén ez nem lehetett akkora kunszt.

A film zenéjéről is mindenki szuperlatívuszokban beszélt, vagyis Benjamin Wallfisch ismét remek munkát végzett. Ez mondjuk nem meglepő, hiszen az elmúlt években olyan horrorfilmek muzsikáit köszönhettük neki, mint az Annabelle 2 vagy az Az: 2. fejezet.

A láthatatlan ember története egy fiatal nőről szól, aki megunja férje zsarnokoskodását és barátai segítségével elszökik előle. A férj ezután öngyilkos lesz és minden vagyonát a nőre hagyja. Csakhogy hamarosan hátborzongató dolgok kezdenek történni a nővel és családjával, ő pedig lassan ráébred, hogy exférje nem halt meg, csak épp láthatatlanná vált, hogy őt terrorizálja.

A film eredeti történetét H.G. Wells írta még 1897-ben, vagyis is vérbeli klasszikus új feldolgozásáról van szó. A rendezői székben az a Leigh Whannell foglalt helyet, akinek a Fűrész franchise-t is köszönhettük, de ő dolgozott az Insidious: A gonosz háza szérián is, valamint a 2018-as remek sci-fin, az Upgrade - Javított verzió-n is.