Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
58%

Machete gyilkol (2013)

Machete Kills
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
89
Képek
1
Videók

Galéria (89)

Robert Rodriguez

Videók (1)

 
Norbert93   2019. 06. 22.

legújabb vélemény

0
Ez már sok...(vagy inkább túl kevés?)

Robert Rodrigurez az igényes köntösbe bújtatott trash-filmek igazi királya, de a műfaj már nagyon idejét múlt. A 90-es évek és a 2000-es évek eleji felhozatalba még elfért volna, de mára "kiment a divatból" és valljuk be nem is megy neki olyan jól. A Machete gyilkol már idétlenül nevetségesnek hat, tudjuk valami hasonló bizarr végeredmény volt a rendező célja, de ennek ellenére sem tudott ezen túlnőni. Talán egy Tarantino forgatókönyvvel erősebb lehetne az összkép.

 
Artemisia   2018. 01. 07.

4

Szórakoztató és izgalmas akciófilm, a történetnek van elég súlya ahhoz, hogy mozgassa az eseményeket. Az akciójelenetek jól lettek megcsinálva, van pár nagyon jó húzás pl.: a szívre kapcsolt detonátorok, de van elég logikai baki is, pl.: senki nem me... több»

 
kristoftoth21   2019. 01. 16.

0

Ha tetszett az első akkor valószínüleg ez is tetszeni fog. Bár néhol kissé tulzás a film és inkább Star Wars paródiának tűnik mint, Machetenek, de egyszer viszont meg lehet nézni ha bejött az első. 7/10

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

0

Nagyon tetszett a Machete gyilkol, tökéletesen elérte a film a célját, kikapcsolt és szórakoztatott. Semmi nem hiányzott belőle, így szuper, ahogy van. Azért az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy az első rész nagyobbat ütött.

 
inemeth   2015. 05. 23.

0

Csodás 3 órás alkotás, ami tökéletesen visszaadja az exploitation mozik hangulatát, paródiával fűszerezve. Elképesztő ötletek, bizarr figurák, sok erőszak és vér.

 
dubzsu   2015. 03. 31.

0

Az elsőhöz hasonlóan ez is bizarr, véres, undorító jelenetekkel teli. A szexbombáktól sem lesz élvezhetőbb a film. Hiába játszottak rá direkt, ez akkor is gagyi lett.

A film összbevétele 15 008 161 dollár volt (imdb.com).

 

A lángszórós jelenetben Voz oldalán egy Klingon bat'leth van (a Klingonok a Star Trek univerzumban "őshonosak").

(magyaristvan)
 

Robert Rodriguez Kémkölykök sorozatában Danny Trejo Antonio Banderas testvérét játsza, a neve Machete Cortez.

(magyaristvan)
 

Charlie Sheen alakítja az elnököt. Apja, Martin Sheen számos alkalommal eljátszott ezt a szerepet, legismertebb talán "Az elnök emberei" (The West Wing) című, 1999-es sorozatban játszott elnök volt.

(magyaristvan)
 

A filmet 29 nap alatt forgatták le.

(magyaristvan)
 

Danny Trejo és Mel Gibson összecsapása alatt a háttérben látható Gibson William Wallace-ként használt kardja a "Rettenthetetlen" (Braveheart) című, 1995-ös filmből.

(magyaristvan)