Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
74
Filmadatlap
 
29
Szereplők
9
Vélemények
27
Képek
Videók
Machete
 
Bizsu82   2019. 07. 09.

legújabb vélemény

Kicsit más stílusú ez a film, mint amit Robert De Nirotól megszoktam, de jó volt. Van benne fordulat, izgalom. Egyedi a hangulata, végig lekötötte a figyelmemet.

 
moov18   2016. 03. 12.

Távol áll tőlem ez a műfaj. Nagyon ritka ha kibújok a horrorfilmek világából, most viszont mégis megtörtént! Nyilvánvalóan megfogott a rendező személye. A színészgárda is meglehetősen tekintélyes, tehetséges személyekből tevődik össze, ez sem volt tehát egy utolsó ok. De aki látta a Grindhouse - Terrorbolygó című zombis akcióhorrort, az mindjárt tudhatja, hogy hol találkoztam először a filmmel. Ennek az alkotásnak az elején vágták be egyfajta előzetesként, itt láthattuk először Danny Trejo fizimiskáját ebben a kontextusban. Itt még vicces volt, poénosnak tűnt, ám örültünk volna ha valóban kapunk belőle egy teljes filmet Machete címmel. Lám, megtörtént. Robert Rodriguez 3 évvel később el is készítette a filmet. Nem is szaporítanám a szót, egy biztos. Akciódús, izgalmas, véres! Meg hát kategóriájánál, státuszánál illetve a rendező nevénél fogva ez elvárt dolog is volt. Mindenki figyelmébe ajánlom!


 
erahurka   2018. 08. 02.

Voltak hatalmas pillanatai, valahogy mégsem tudott úgy elkapni, mint a kamu trailer a Planet Terror előtt. Az a néhány perces szösszenet örökre emlékezetes marad a karcos-ugráló képével, ám a teljes film, melyet végül nem is Robert Rodriguhez rendezett meg, nem tudott felérni hozzá. Talán kicsit túl komolyan vették, folyamatosan éreztem ezt a bevándorlással kapcsolatos témaboncolgatást, amit talán nem kellett volna ennyire erőltetnie egy ilyen jellegű filmnek. Plusz nem használt a dolognak Jessica Alba borzalmas karaktere sem, jól nézett ki meg minden, de ennek ellenére valahogy abszolút nem vártam a jeleneteit.

 
penzesisti   2017. 08. 17.

Nem tetszett a film felépítése, túlságosan csapongó, össze vissza -bonyolódtak a szálak, nem volt benne túl sok rendszer, és hiányzott az igazi izgalom.

 
Panda   2016. 04. 08.

Robert De Niro szereplése már garancia egy film sikerére és nincs ez máshogy ennél a filmnél sem. Profi szereposztás, hiteles alakítás és kiváló rendezés.

 
kristoftoth21   2019. 01. 16.

kegyetlen

Alapvetően egy kegyetlen és beteg akció film. Aki szereti Dany Trejot annak biztosan tetszeni fog. Egyszeri megnézésre kifejezetten jó ha szereted az akciófilmeket. 7/10

 
gihera81   2015. 11. 09.

Íme egy pozitív példa arra, hogyan érdemes komplett műfajokat karikírozni: a Machete pont annyira túloz csak, hogy az ember már szinte el is képzeli maga előtt azokat az egyből videón kiadott filmeket, amelyekben ugyanezeket a jeleneteket komolyan is gondolják.

Jessica Alba
Jessica Alba
Danny Trejo

A film összbevétele 44 093 316 dollár volt (imdb.com).

 

Jessica Alba szerződésének egyik záradéka az volt, hogy nem vállal meztelen jelenetet. Ezért volt szükség arra, hogy a zuhanyzós jelenetben utólag távolítsák el róla a fehérneműjét.

(hp)
 

Ez volt Danny Trejo ötödik filmje, amelyben magára öltötte Machete szerepét. Az első a Kémkölykök (2001) volt, melynek három folytatásában is játszott.

(hp)
 

Holttestek száma: 98.

(hp)
 

SPOILER: Ez volt Robert Rodriguez és Tom Savini első olyan közös együttműködése, melyben Savini karaktere nem hal meg.

(hp)
 

Ez az első olyan film, amelyben Steven Seagalt a főgonosz szerepében láthattuk.

(hp)
 

A filmben két magyar mondat is elhangzik az egyik testőr szájából: "És mit szólsz ahhoz, ha megölnélek téged? Te kis majom!".

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.