2021.05.23 22:36 Artemisia Olvasottság: 284x
8

 Venom eredettörténete

A Sony folyamatosan szaporodó, ám mérsékelt sikereket elérő Pókember-filmjei után egy spin-off alkotással jelentkezett, mely egyben Venom eredettörténete is. A képregényes előzmények nem túl érdekesek, illetve Venom születése Pókembernek "köszönhető", ezért borítékolható volt, hogy a Sony valami újjal fog előrukkolni. Ami meg is történt, és Venom új eredetsztorijában van is potenciál.

Carlton Drake (Riz Ahmed), az Élet Alapítvány létrehozója és zsenije az emberiség haladásán fáradozik, azonban a túlnépesedés és a küszöbön álló klímakatasztrófa megmásíthatatlan fenyegetése elől egyedül az űrbéli életben látja a lehetőséget. Kutató-terraformáló expedíciói során pedig egy különös, idegen fajra bukkan, mely ha megfelelő gazdatesttel kerül szimbiózisba, akkor rendkívüli képességekkel ruházza fel az embert. Ha azonban a szimbiózis nem jön létre, az alany meghal. Mindeközben a különc oknyomozó, Eddie Brock Drake után szaglászik, és egy kényes interjú során darázsfészekbe nyúl, ami életének széthullásához vezet. Azonban egy balul elsült betörés során ő maga is egyesül egy szimbiótával, és lassan elkezd körvonalazódni Venom alakja, vagy inkább egy instant kiadása.

 Venom eredettörténete

A film bemutatója előtt a Sony visszakozott, és PG-13 besorolást kapott, ami mintegy 30-40 percnyi nyersanyag kivágását is jelentette. Ennek tudható be a Venom családbarát kiadása, hiszen a karakter korántsem teljes brutalitásában és sötétségében pompázik a vásznon. Ez egyfelől jó, hiszen szélesebb réteget céloz meg a film, másfelől csalódást jelent az új, jó fej Venom, aki meg akarja menteni az emberiséget. Picit erőltetettnek érződik az igyekezet, hogy minél inkább megszerettessék velünk az alapvetően gonoszt karaktert.

Tom Hardyt nem győzzük méltatni, látszik, hogy szívvel-lélekkel lubickol a szerepben, a szimbiótával pedig nagyszerűen működik közöttük a kémia, a fekete humor mértékét is eltalálták. Azonban a nagyszerű Eddie Brock-Venom párítással egyúttal öngólt is rúgtak a készítők, hiszen annyira szimpatikusan és pozitívan ábrázolják "őket", hogy innen nehéz lesz a hitelességet megtartva Pókember antagonista ősellenségévé válni... Persze az még a jövő zenéje, hogy eljut-e egyáltalán odáig a többrészes franchise első darabjának tervezett film.

75 Venom  (2018)

akció | sci-fi | thriller

Ruben Fleischer rendezésében kapott végre filmet a Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb antihőse, aki űrlényként érkezik a Földre, és alig tudja kielégíteni gátlástalan... több»

8