Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
49

Űrvihar

(Geostorm)
 
Fildi  2017. 10. 25.

Pocsék film! Elcsépelt és kiszámítható. Kategóriájában kifejezetten rossz film. Untatott és nem hozott új élményt. Gerard Butler alakítása sem győzött meg. Felejthető, sablonos, unalmas!

 
Bizsu82  2017. 10. 25.

Alapvetően nem lenne rossz film, ha nem láttunk volna már tucat szám hasonló filmeket. Kissé sablonosra sikerült és a sztorija visszaköszön jó néhány katasztrófafilm kapcsán. Egyszeri nézésre elment , de újdonságot nem adott. Vannak részek, amik már túlzottan irreálisak és emiatt vesztett a hitelességéből a film. Alapvetően a téma választás nem rossz. Átlagosnak ítéltem meg.

 
veresszsoltika  2017. 10. 21.

Klassz, korrekt, nagyon izgalmas és fordulatos film, tele van iszonyatosan jó akciójelenetekkel, és a szereplőgárda is kiválóan alakít. Jó sztori, sok izgalom.

 
ArpiHajdu és Réci  2017. 11. 14.

A lesújtó kritikák miatt nem számítottam túl sok jóra a filmmel kapcsolatban. Ehhez képest pozitívan csalódtam, annyira azért nem borzalmas, mint ahogyan beharangozták. Mondjuk tény, hogy nem is a filmtörténelem legmaradandóbb alkotása, de azt hozza, amit egy katasztrófafilmtől elvárhatunk. Több látványos jelenet van, s igen, kicsit túlteng a CGI, de hát nehéz is lenne máshogy megoldani a „döntsük romba a világot” projektet. Az alapfelvetés, hogy olyan műszereket fejlesztenek ki, amelyek próbálják megvédeni a Földet a természeti katasztrófáktól, elgondolkodtató, az mondjuk egy kicsit kiszámítható volt, hogy egy meghibásodás miatt éppen az ellenkező hatást érik el a kütyük. A mellékszálak eléggé sekélyesek: a testvérviszály (és annak megoldása) igazi lerágott csont, a karakterek eléggé egysíkúak; Gerald Butler úgy vonul végig a filmen, mintha azt hinné, hogy ő Superman reinkarnációja, kisöccse pedig annyira naiv, hogy nem is értjük mit keres ilyen magas pozícióban. Azt már ne is említsük, hogy a fő rossz fiú(k)ról is hamar lehullik a lepel. S ami leginkább zavart az a szirupos végkifejlet. Rögtön az Armageddon jutott eszembe róla, azzal a különbséggel, hogy ott megmerték lépni azt, hogy feláldozták az egyik főszereplőt, s hogy nem minden happy end. Egy ilyen történetben ugyanis nehéz elhinni, hogy SPOILER Gerald Butler figurája egyetlen karcolás nélkül megússza a kalandot SPOILER Talán itt fogható meg leginkább a film fő hibája: egyszerűen átlagos benne minden, mi több, még katasztrófafilmként is átlagos: középszerű effektek, történet, szereplők, semmi váratlan megoldás, gyakorlatilag a zsáner adta lehetőségeit sikerült belepakolni patikamérleg pontossággal. Egyben tökéletes példája annak az esetnek, amikor egy film az összes értékelhető poént ellövi a trailer során (ami pedig maradt, az inkább kínos, mintsem vicces). A gyerekszereplő beemelése narrátori szerepbe pedig egy klasszikus klisé, amely a giccses lezárásra csak rádob egy lapáttal. Összességében tehát: a kritikák talán túlzottan lehúzták a filmet, popcorn mozinak ugyanis megteszi. Abban azonban igazuk van, hogy a film túl sokat képzelt magáról, s az semmiképpen sem mondható, hogy megváltotta a világot. Szóval: nem katasztrofális, de nem is túl emlékezetes alkotás.

 
MMcFly2015  2017. 11. 15.

Hú, ilyen egy buta filmet... csak ez járt a fejembe, mikor távoztam a teremből. Az előzetes láttán, egy újabb "villágrombolós" Emmerich féle CGI orgiát vártam, ami minimum egy ,,2012" szintjén mozog. Az se egy összeszedett film, de a látvány kártpótól az ostobaságok mellett. Sajnos az Űrvihart semmiképp nem szabad katasztrófafilmként elkezdeni, mert óriásit csalódunk.. Az alap ötletben van fantázia, egy elég jó fiktív és látványos elképzelés lehetne, mégis minden elvárásomnál csődöt mondott a film. Fél óránál rájöttem, hogy inkább lesz műfajilag krimi-thriller, mint látványfilm. Kis túlzással a ,,Támadás a Fehér Ház ellen 3 - Űrvihar címet is kaphatta volna... :) Szerintem a film látványában a hibákat, még az olyan sci-fi rajongók is észre fogják venni, akik minőségtől függetlenül élvezik a zúzást-omlást a műfajban. Ostoba, logikátlan és középszerű CGI technika jellemzi az egész bő két órát. Gerald Butlert komolyan én kedvelem, de Ő és az öccsét alakító színész közti párbeszédek annyira szánalmasak, és vérszegények, hogy untatja a nézőt, pedig a film fele többnyire rájuk épül. Drámáznak, de inkább röhejes - mint megható. Titkosítva beszélnek, de mikor sikerült megfejteni: agyzsibbasztó - mint meghökkentő... A rossz fiúk hamarabb lelepleződnek a néző fejében, mint az a rendező képzelte, így tényleg már mozi után csak a keserű szájíz marad az emberben, mint sem egy jó vélemény a filmről. Én óriásit csalódtam, a végén egy hatásvadász drámai búcsút kapunk, ami emelhetett volna a színvonalon, de a készítők ezt is túl merésznek tartották. Nem, hogy a 3D, de maga a film látványvilága se tudta helyretenni ezt a baklövést, idén is megkaptuk a B kategóriás, klisékben gazdag katasztrófa filmünket, ami maximum (csak) DVD kiadóknak kellet volna készülnie. Akárcsak a 2014-es A vihar magja c. film, ez is mehet a süllyesztőbe. Talán a következő...

Gerard Butler
Daniel Wu
Daniel Wu
Andy García
Robert Michael Sheehan
Eugenio Derbez
Amr Waked
Alexandra Maria Lara
Daniel Wu
Ed Harris
Gerard Butler
Gerard Butler
Eugenio Derbez
Adepero Oduye
Gerard Butler
Robert Michael Sheehan
Andy García
Jim Sturgess
Eugenio Derbez
Andy García
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Ed Harris
Abbie Cornish
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Abbie Cornish
Andy García
Andy García
Abbie Cornish
Abbie Cornish
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Gerard Butler
Abbie Cornish
Ed Harris
VOX.hu - Űrvihar
ogy főhősünkkel szimpatizálni tudjunk, kap egy bájos szőke kislányt is leánygyermekként, aki hazavárja. Ő volna az Űrvihar narrátora, mert hogy ilyen is van a filmben, ami tényleg olyan benyomást kelt, mint a kilencvenes évek sarki tékás alkotásai. Mínusz a CGI minősége, mert az azóta tényleg sokkal jobb lett. 30/100
 

Ez a második egész estét mozifilm melyet az Apple Final Cut X nevű szoftverével vágtak.

(hp)
 

Az Űrvihar Dean Devlin első egész estés filmje.

(hp)
 

A film eredetileg a Paramount égisz alatt készült volna el, de a projektet végül a Warner Bros. vette át.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.