Játssz egy LG 32LJ500V TV-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
53
 
29
26
8
50

Vélemények

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 14.

A lesújtó kritikák miatt nem számítottam túl sok jóra a filmmel kapcsolatban. Ehhez képest pozitívan csalódtam, annyira azért nem borzalmas, mint ahogyan beharangozták. Mondjuk tény, hogy nem is a filmtörténelem legmaradandóbb alkotása, de azt hozza, amit egy katasztrófafilmtől elvárhatunk. Több látványos jelenet van, s igen, kicsit túlteng a CGI, de hát nehéz is lenne máshogy megoldani a „döntsük romba a világot” projektet. Az alapfelvetés, hogy olyan műszereket fejlesztenek ki, amelyek próbálják megvédeni a Földet a természeti katasztrófáktól, elgondolkodtató, az mondjuk egy kicsit kiszámítható volt, hogy egy meghibásodás miatt éppen az ellenkező hatást érik el a kütyük. A mellékszálak eléggé sekélyesek: a testvérviszály (és annak megoldása) igazi lerágott csont, a karakterek eléggé egysíkúak; Gerald Butler úgy vonul végig a filmen, mintha azt hinné, hogy ő Superman reinkarnációja, kisöccse pedig annyira naiv, hogy nem is értjük mit keres ilyen magas pozícióban. Azt már ne is említsük, hogy a fő rossz fiú(k)ról is hamar lehullik a lepel. S ami leginkább zavart az a szirupos végkifejlet. Rögtön az Armageddon jutott eszembe róla, azzal a különbséggel, hogy ott megmerték lépni azt, hogy feláldozták az egyik főszereplőt, s hogy nem minden happy end. Egy ilyen történetben ugyanis nehéz elhinni, hogy SPOILER Gerald Butler figurája egyetlen karcolás nélkül megússza a kalandot SPOILER Talán itt fogható meg leginkább a film fő hibája: egyszerűen átlagos benne minden, mi több, még katasztrófafilmként is átlagos: középszerű effektek, történet, szereplők, semmi váratlan megoldás, gyakorlatilag a zsáner adta lehetőségeit sikerült belepakolni patikamérleg pontossággal. Egyben tökéletes példája annak az esetnek, amikor egy film az összes értékelhető poént ellövi a trailer során (ami pedig maradt, az inkább kínos, mintsem vicces). A gyerekszereplő beemelése narrátori szerepbe pedig egy klasszikus klisé, amely a giccses lezárásra csak rádob egy lapáttal. Összességében tehát: a kritikák talán túlzottan lehúzták a filmet, popcorn mozinak ugyanis megteszi. Abban azonban igazuk van, hogy a film túl sokat képzelt magáról, s az semmiképpen sem mondható, hogy megváltotta a világot. Szóval: nem katasztrofális, de nem is túl emlékezetes alkotás.

 
Shelby07   2018. 01. 31.

Eléggé elcsépelt már ez a jajj világvége van, az időjárás megöl stb.. téma a filmek tekintetében. Láttam jó katasztrófa filmeket, ezt nem nevezném a legjobbnak. Voltak benne látványos részek, de voltak olyanok is amitől elborzadtam, hogy mennyire nem fordítottak rá egy kicsivel több időt, hogy rendesen megcsinálják számítógépes technikával. Voltak benne nagy butaságok. Ami viszont tetszett benne, az az, hogy most nem kifejezetten az időjárás volt az, ami a legnagyobb gondot okozta, hanem azt csak felhasználták a történetben és valójában az ember volt a hibás. Gerard Butler-től szerintem nem megszokott, hogy ilyen filmekben szerepeljen, hiszen azért ő egy sikeres film sztár, nem pedig egy feltörekvő színész, akinek szüksége van minden szerepre. És persze, mint az össze Hollywoodi filmben, itt is sikeresen elkövettek azt a "roppant izgalmas" esetet, hogy a visszaszámláló az utol másodpercekben állt le.. mintha nem ez lett volna mindenkinek az első gondolata, hogy tuti így lesz. Persze amúgy nem izgalmas, de ettől olyan kiszámítható lesz az egész. Összességében nézhető volt, arra a másfél órára lekötötte a figyelmemet, de semmi több.


 
Filmelemző   2018. 03. 29.

Az Űrvihar (Geostorm) baromi látványos, izgalmas, akció-dús film, amit az a tény emel az átlag fölé, hogy gondolkodni is kell rajta. Nálunk erős 7,5 pontot ér, mert jó a rendezése, hihetőek a fordulatai és Gerard Butler is kitesz magáért. Ezúttal végre nem csupán egy szimpla gyilkoló- és verekedő gép, hanem nyújt valamiféle színészi teljesítményt is.

 
Hetedik   2017. 10. 25.

Borzalmas. Lopkod a Holnaputánból, 2012-ből, ki tudja hány helyről. Alig történik valami, az összes cselekmény benne a trailerben... Butler az egyetlen színész a filmben, a többiek....ehh. A sztori meg, egyszerűen nevetséges, olyannyira, hogy értelmes ember képtelen komolyan venni. Katasztrófális katasztrófafilm, szerintem az év bukása lesz minden szempontból. Rászolgált....

 
Bizsu82   2017. 10. 25.

Alapvetően nem lenne rossz film, ha nem láttunk volna már tucat szám hasonló filmeket. Kissé sablonosra sikerült és a sztorija visszaköszön jó néhány katasztrófafilm kapcsán. Egyszeri nézésre elment , de újdonságot nem adott. Vannak részek, amik már túlzottan irreálisak és emiatt vesztett a hitelességéből a film. Alapvetően a téma választás nem rossz. Átlagosnak ítéltem meg.

Gerard Butler
Daniel Wu
Daniel Wu
Andy García
Robert Michael Sheehan
Eugenio Derbez
Amr Waked
Alexandra Maria Lara
Daniel Wu
Ed Harris
Gerard Butler
Gerard Butler
Eugenio Derbez
Adepero Oduye
Gerard Butler
Robert Michael Sheehan
Andy García
Jim Sturgess
Eugenio Derbez
Andy García
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Ed Harris
Abbie Cornish
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Abbie Cornish
Andy García
Andy García
Abbie Cornish
Abbie Cornish
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Gerard Butler
Abbie Cornish
Ed Harris
 
ogy főhősünkkel szimpatizálni tudjunk, kap egy bájos szőke kislányt is leánygyermekként, aki hazavárja. Ő volna az Űrvihar narrátora, mert hogy ilyen is van a filmben, ami tényleg olyan benyomást kelt, mint a kilencvenes évek sarki tékás alkotásai. Mínusz a CGI minősége, mert az azóta tényleg sokkal jobb lett. 30/100 több»
 
Az Űrvihart ajánljuk katasztrófafilm kedvelőknek, akciómániásoknak és mindazoknak, akik szeretik a műfajok közti "átjárásokat" vagyis ebben azu esetben a látványfilmek és agyalós thrillerek, krimik összevegyítését. Értékelésünk: 7,5 / 10 több»
 

Dean Devlin korábban íróként és producerként működött közre olyan produkciókban, mint a Csillagkapu, A függetlenség napja vagy éppen a Godzilla. Az Űrvihar a mozifilmes rendezői debütálása.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ez a második egész estét mozifilm melyet az Apple Final Cut X nevű szoftverével vágtak.

(hp )
 

Az Űrvihar Dean Devlin első egész estés filmje.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.