Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
55
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
50
Képek
11
Videók
Űrvihar
 
Artemisia   2018. 06. 24.

Szerintem nagyon jó sci-fi. Tetszett a történet és látványosak a természeti katasztrófákat ábrázoló jelenetek ; összességében lenyűgöző a film képi világa. Gerald Butler is kitesz magáért a főszerepben, noha rajta kívül nincsenek igazán erős karakterek, a műfaj nem is igényel mély karaktereket. Amit feleslegesnek éreztem az a testvér - dráma és az apa-lánya kapcsolat. Amúgy nagyszerű , izgalmas film.

 
Shelby07   2018. 01. 31.

Eléggé elcsépelt már ez a jajj világvége van, az időjárás megöl stb.. téma a filmek tekintetében. Láttam jó katasztrófa filmeket, ezt nem nevezném a legjobbnak. Voltak benne látványos részek, de voltak olyanok is amitől elborzadtam, hogy mennyire nem fordítottak rá egy kicsivel több időt, hogy rendesen megcsinálják számítógépes technikával. Voltak benne nagy butaságok. Ami viszont tetszett benne, az az, hogy most nem kifejezetten az időjárás volt az, ami a legnagyobb gondot okozta, hanem azt csak felhasználták a történetben és valójában az ember volt a hibás. Gerard Butler-től szerintem nem megszokott, hogy ilyen filmekben szerepeljen, hiszen azért ő egy sikeres film sztár, nem pedig egy feltörekvő színész, akinek szüksége van minden szerepre. És persze, mint az össze Hollywoodi filmben, itt is sikeresen elkövettek azt a "roppant izgalmas" esetet, hogy a visszaszámláló az utol másodpercekben állt le.. mintha nem ez lett volna mindenkinek az első gondolata, hogy tuti így lesz. Persze amúgy nem izgalmas, de ettől olyan kiszámítható lesz az egész. Összességében nézhető volt, arra a másfél órára lekötötte a figyelmemet, de semmi több.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 14.
Nem egy világmegváltó film

A lesújtó kritikák miatt nem számítottam túl sok jóra a filmmel kapcsolatban. Ehhez képest pozitívan csalódtam, annyira azért nem borzalmas, mint ahogyan beharangozták. Mondjuk tény, hogy nem is a filmtörténelem legmaradandóbb alkotása, de azt hozza, amit egy katasztrófafilmtől elvárhatunk. Több látványos jelenet van, s igen, kicsit túlteng a CGI, de hát nehéz is lenne máshogy megoldani a „döntsük romba a világot” projektet. Az alapfelvetés, hogy olyan műszereket fejlesztenek ki, amelyek próbálják megvédeni a Földet a természeti katasztrófáktól, elgondolkodtató, az mondjuk egy kicsit kiszámítható volt, hogy egy meghibásodás miatt éppen az ellenkező hatást érik el a kütyük. A mellékszálak el... több»

 
Diesel   2018. 02. 12.

Sok-sok lehúzós kritikát olvastam a filmről. Az IMDB 5.4-es értékelése is egy vicc.. Történetileg teljesen korrekt volt a film. Társadalom kritikai üzenete is volt a filmnek gondolom ezért is szólják le annyian. Egész jó kis film lett nekem tetszett :)

 
Filmelemző   2018. 03. 29.

Az Űrvihar (Geostorm) baromi látványos, izgalmas, akció-dús film, amit az a tény emel az átlag fölé, hogy gondolkodni is kell rajta. Nálunk erős 7,5 pontot ér, mert jó a rendezése, hihetőek a fordulatai és Gerard Butler is kitesz magáért. Ezúttal végre nem csupán egy szimpla gyilkoló- és verekedő gép, hanem nyújt valamiféle színészi teljesítményt is.

Gerard Butler
Daniel Wu
Daniel Wu
Andy García
Robert Michael Sheehan
Eugenio Derbez
Amr Waked
Alexandra Maria Lara
Daniel Wu
Ed Harris
Gerard Butler
Gerard Butler
Eugenio Derbez
Adepero Oduye
Gerard Butler
Robert Michael Sheehan
Andy García
Jim Sturgess
Eugenio Derbez
Andy García
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Ed Harris
Abbie Cornish
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Abbie Cornish
Andy García
Andy García
Abbie Cornish
Abbie Cornish
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Gerard Butler
Abbie Cornish
Ed Harris
 
ogy főhősünkkel szimpatizálni tudjunk, kap egy bájos szőke kislányt is leánygyermekként, aki hazavárja. Ő volna az Űrvihar narrátora, mert hogy ilyen is van a filmben, ami tényleg olyan benyomást kelt, mint a kilencvenes évek sarki tékás alkotásai. Mínusz a CGI minősége, mert az azóta tényleg sokkal jobb lett. 30/100 több»
 
Az Űrvihart ajánljuk katasztrófafilm kedvelőknek, akciómániásoknak és mindazoknak, akik szeretik a műfajok közti "átjárásokat" vagyis ebben azu esetben a látványfilmek és agyalós thrillerek, krimik összevegyítését. Értékelésünk: 7,5 / 10 több»
 
"Végösszeg:
Úgy klisés, ahogy van, egynek azonban elmegy. A baj, hogy ismertebb elődjeihez nem képes felnőni, inkább csak halovány utánérzés, és ezen a pocok arcú Butler sem tud segíteni. A moziteremben, üdítővel, kukoricával azonban elrepül a közel két óra, ám pár nap múlva már csak halványan fogunk az egészre emlékezni.
Ha ez a cél, akkor azt elérte." több»
 

Dean Devlin korábban íróként és producerként működött közre olyan produkciókban, mint a Csillagkapu, A függetlenség napja vagy éppen a Godzilla. Az Űrvihar a mozifilmes rendezői debütálása.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ez a második egész estét mozifilm melyet az Apple Final Cut X nevű szoftverével vágtak.

(hp)
 

Az Űrvihar Dean Devlin első egész estés filmje.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.