Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
57%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
50
Képek
12
Videók
Űrvihar
 
Yosihiro   2020. 03. 29.

legújabb vélemény

Űrvihar

Katasztrófa film vagy Sci-fi háát nem is tudom. Ez egy remek ötvözés szerintem. A történet elég jó de azt hiszem vannak benne gyenge részek. Kicsit talán pörgős is lett és a film hosszát én meg tudtam volna növelni. A katasztrófák egyediek és látványosak lettek plusz az űrbeli jelenetek sem rosszak. A színészek emelik fel a filmet a jó kategóriába hiába egy-egy alakítás mennyit tud dobni egy ilyen úgymond "sablonos" filmben. Összességében egy remek fimet láthatunk remek rendezéssel és egy gyengébb forgatókönyvvel. A színészek teljesítménye ugyan nem kiemelkedő de hozzák azt a közepes és a fölötti átlagot. A hang és zenei aláfestés is jól sikerült. Így kimondhatjuk, hogy egy jó filmet kapunk habár vannak hozzá hasonlók ezt én mégis egyedivé kezelném mivel itt egy gép ellen menekült meg az emberiség és ez már Sci-Fi kategóriában is egy közepes teljesítményt mutatott a film. Nekem tetszett és csak ajánlani tudom mindenkinek hiszen remek kikapcsolódás mindenki számára. Üdv Yosi

 
Artemisia   2018. 06. 24.

Szerintem nagyon jó sci-fi. Tetszett a történet és látványosak a természeti katasztrófákat ábrázoló jelenetek ; összességében lenyűgöző a film képi világa. Gerald Butler is kitesz magáért a főszerepben, noha rajta kívül nincsenek igazán erős karakte... több»


 
Shelby07   2018. 01. 31.

Eléggé elcsépelt már ez a jajj világvége van, az időjárás megöl stb.. téma a filmek tekintetében. Láttam jó katasztrófa filmeket, ezt nem nevezném a legjobbnak. Voltak benne látványos részek, de voltak olyanok is amitől elborzadtam, hogy mennyire nem... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 14.

Nem egy világmegváltó film

A lesújtó kritikák miatt nem számítottam túl sok jóra a filmmel kapcsolatban. Ehhez képest pozitívan csalódtam, annyira azért nem borzalmas, mint ahogyan beharangozták. Mondjuk tény, hogy nem is a filmtörténelem legmaradandóbb alkotása, de azt hozza,... teljes kritika»

 
HETEDIK   2017. 10. 25.

Borzalmas. Lopkod a Holnaputánból, 2012-ből, ki tudja hány helyről. Alig történik valami, az összes cselekmény benne a trailerben... Butler az egyetlen színész a filmben, a többiek....ehh. A sztori meg, egyszerűen nevetséges, olyannyira, hogy értelme... több»

 
Diesel   2018. 02. 12.

Sok-sok lehúzós kritikát olvastam a filmről. Az IMDB 5.4-es értékelése is egy vicc.. Történetileg teljesen korrekt volt a film. Társadalom kritikai üzenete is volt a filmnek gondolom ezért is szólják le annyian. Egész jó kis film lett nekem tetszett :)

 
Filmelemző   2018. 03. 29.

Az Űrvihar (Geostorm) baromi látványos, izgalmas, akció-dús film, amit az a tény emel az átlag fölé, hogy gondolkodni is kell rajta. Nálunk erős 7,5 pontot ér, mert jó a rendezése, hihetőek a fordulatai és Gerard Butler is kitesz magáért. Ezúttal vég... több»

Gerard Butler
Daniel Wu
Daniel Wu
Andy García
Robert Michael Sheehan
Eugenio Derbez
Amr Waked
Alexandra Maria Lara
Daniel Wu
Ed Harris
Gerard Butler
Gerard Butler
Eugenio Derbez
Gerard Butler
Robert Michael Sheehan
Andy García
Jim Sturgess
Eugenio Derbez
Andy García
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Ed Harris
Abbie Cornish
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Abbie Cornish
Andy García
Andy García
Abbie Cornish
Abbie Cornish
Jim Sturgess
Abbie Cornish
Gerard Butler
Abbie Cornish
Ed Harris

A film összbevétele 221 600 160 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 175 375 888 forintot termelt. A hazai mozik összesen 120 975 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Dean Devlin korábban íróként és producerként működött közre olyan produkciókban, mint a Csillagkapu, A függetlenség napja vagy éppen a Godzilla. Az Űrvihar a mozifilmes rendezői debütálása.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez a második egész estét mozifilm melyet az Apple Final Cut X nevű szoftverével vágtak.

(hp )
 

Az Űrvihar Dean Devlin első egész estés filmje.

(hp )
 

A film eredetileg a Paramount égisz alatt készült volna el, de a projektet végül a Warner Bros. vette át.

(hp )
 

Mivel a tesztvetítéseken rendkívül negatívan fogadták a filmet, 2016. decemberében a stúdió az újraforgatás mellett döntött. A munkához már új producerrel (Jerry Bruckheimer) és új rendezővel (Danny Cannon) láttak hozzá.

(hp )
 

A NASA-ban játszódó jeleneteket a NASA New Orleans-i irodájában vették fel.

(hp )
 

A film forgatási munkálatai 2014. október 20-án kezdődtek meg New Orleansban, és 2015. február 10-én értek véget.

(hp )
 

A film premierjét eredetileg 2016. március 25-re tűzte ki a Warner, de előbb a Batman v Superman, majd az élőszereplős Dzsungel könyve miatt elhalasztotta a bemutatót. 2016. júniusában a stúdió bejelentette, hogy a premier napja 2017. október 2. lesz.

(hp )
 
ogy főhősünkkel szimpatizálni tudjunk, kap egy bájos szőke kislányt is leánygyermekként, aki hazavárja. Ő volna az Űrvihar narrátora, mert hogy ilyen is van a filmben, ami tényleg olyan benyomást kelt, mint a kilencvenes évek sarki tékás alkotásai. Mínusz a CGI minősége, mert az azóta tényleg sokkal jobb lett. 30/100 több»
 
Az Űrvihart ajánljuk katasztrófafilm kedvelőknek, akciómániásoknak és mindazoknak, akik szeretik a műfajok közti "átjárásokat" vagyis ebben azu esetben a látványfilmek és agyalós thrillerek, krimik összevegyítését. Értékelésünk: 7,5 / 10 több»
 
"Végösszeg:
Úgy klisés, ahogy van, egynek azonban elmegy. A baj, hogy ismertebb elődjeihez nem képes felnőni, inkább csak halovány utánérzés, és ezen a pocok arcú Butler sem tud segíteni. A moziteremben, üdítővel, kukoricával azonban elrepül a közel két óra, ám pár nap múlva már csak halványan fogunk az egészre emlékezni.
Ha ez a cél, akkor azt elérte." több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.