2021.04.09 23:58 Artemisia Olvasottság: 357x
8

Jöhet a folytatás?

A Warner és a Legendary az enyhén szólva is kritikán aluli Godzilla-filmek, valamint az egészen korrekt Kong: Koponyasziget után előrukkolt szörnyfilmes univerzuma, a MonsterVerse 4. darabjával, melyet az előző 3 film megkoronázásának szántak, és 2021 legnagyobb dobásaként harangoztak be.

Szó se róla, látvány és képminőség terén kimaxolták az érzékszerveinket, van itt minden, ami szemnek, szájnak ingere, a prémium CGI-tól kezdve a bámulatos Üreges Földön át tengeri, sarkvidéki vagy épp színpompás, neonfényben úszó nagyvárosig. A címszereplők ütközetei (melyekből szám szerint 2 van) grandiózus látványt nyújtanak, és végre semmi nincs takargatva, a gigászi zúzda minden mozzanatát premier plánban láthatjuk.

Jöhet a folytatás?

Mondhatni a főszál, a Titánok harca minden igényt kielégítően működik. Azonban ez az olajozottság nem jellemző a játékidő többi részére. A film hatékonysága csak addig terjed, míg az emberi karakterek nincsenek képben. Persze a kaidzsu-filmeket sosem a karaktereik kidolgozottsága vagy a cselekmény drámai mélysége miatt néztük; de azért nem ártana a kaidzsuk tusakodása köré valami koherens cselekményt építeni, és releváns szereplők segítségével megvalósítani, pláne egy ilyen kolosszális költségvetéssel rendelkező filmnél.

A Kongot kísérő csapat szereplői annyira papírvékonyak, hogy még a nevük sem maradt meg, Millie Bobby Brown csapata pedig annyira komolytalan, hogy szinte kínos nézni őket, és a sztori összhatását is rontják (egy paranoiás vlogger és középiskolás gyerek gond nélkül bejut a szuper fejlett robottechnológiával foglalkozó Apex központba, hogy Mechagodzilla lekapcsolásáról már ne is beszéljek).

Őszintén szólva az egyetlen valamire való karakter Kong, akin mindig jól tükröződik az aktuális lelkiállapota, és ő (tehát egy CGI-gorilla) az egyetlen, akinél karakterfejlődés megy végbe. Az egyetlen érzelmi szál, mely közeledik a hiteleshez, az Kong és a bennszülött kislány különleges kapcsolata, azonban ez sincs rendesen kibontva, mivel a kislány semmi mást nem csinál a film során, minthogy ül egy Konghoz közeli járművön, és rémült arcot vág.

Összességében egy középminőségű, látványorgiával megfejelt MonsterVerse mozi lett a Godzilla vs. Kong, melynek nyitott befejezése alapot kínál egy újabb folytatásra, amire – az eddigiek fényében – nem tudjuk, hogy szükségünk van-e...

akció | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Ennek a pillanatnak is el kellett egyszer érkeznie. Miután Godzilla legyőzte a legnagyobb titánokat, a megmaradtak mind behódoltak neki. Kong azonban nem tartozik a szolgák közé. A... több»

8