2022.11.30 00:44 Zsolt Szabó Olvasottság: 139x
3

MonsterVerse finálé

Godzilla és Kong, a két titán összecsapását már igen régóta várta a nagy közönség, hogy miként tudnak majd összecsapni. Ezt nem más, mint Terry Rossio vitte filmre, a szakma egyik nagy öregje, ha lehet ezt mondani róla. Forgatókönyvíróként már bőven lerakott az asztalra, Karib-tenger filmek, Shrek filmek és sorolhatnánk a már 30 éve pályán lévő író-producertől. Most pedig a Warner rábízta eme két szörny összecsapását is.

Az, hogy jól működik e maga a film, az ízlés kérdése. Részemről szerettem az eddigi Godzilla illetve Kong filmeket, de ez, hiába kellet volna a leggrandiózusabbnak lennie, nem igazán jött össze, vagyis félig üres pohár effektus. Mivel látványvilágra első osztályú CGI effekteket és folyamatokat kapunk, amitől az állunk is leesik, viszont a történet picit elmarad a látványorgiától, ahol a legendák ütköznek egymással, miközben Godzilla és Kong, a természet két legerősebb ereje a nagy képernyőn csap össze, egy korokig tartó, látványos csatában. Miközben egy osztag veszedelmes küldetésre indul fantasztikus, feltérképezetlen terepen, a titánok eredetére és az emberiség túlélésére utaló nyomokat tárva fel, egy összeesküvés azzal fenyeget, hogy örökre eltörli a föld színéről a jó és rossz lényeket.

MonsterVerse finálé

Viszont hiába jó volt a casting, sem Alexander Skarsgard, sem Millie Bobby Brown nem tudja megmenteni a show-t. Sőt az utóbbi szereplése inkább röhejes egy ilyen filmben, és kis csapata is. Alexander legalább elhiteti a közönséggel, hogy Kong félelmetes. De maga az a tény, hogy a film alatt nem igazán van olyan érzelem, hogy a közönség esetleg valamelyik titánnak szurkoljon. Igaz ami igaz: ennek a filmnek voltak előzményfilmjei, miután jött a MonsterVerse záródarabja. Nagyobb durranásra számítottam, amit az alkotók leraktak az asztalra. Ahhoz képest, hogy 2021-es év legnagyobb durranásának vélték és 200 millió dollárt öltek bele, maga a film csalódáskeltő lett. A látványvilága miatt és azért, mert szeretem a Kong és Godzilla filmeket, adok csak 6/10-es értékelést. Mozizásra fel!

akció | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Ennek a pillanatnak is el kellett egyszer érkeznie. Miután Godzilla legyőzte a legnagyobb titánokat, a megmaradtak mind behódoltak neki. Kong azonban nem tartozik a szolgák közé. A... több»

3