Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
60
Filmadatlap
 
32
Szereplők
50
Vélemények
27
Képek
2
Videók

Vélemények: Godzilla (2014)

 
HETEDIK   2019. 06. 04.

legújabb vélemény

Van benne néhány jobb rész, főleg a hídas zúzás, de a végső nagy csata is elég jól nézett ki, a sötétséget és port leszámítva. Viszont sok az üresjárat, Godzilla pedig keveset szerepel, talán 10 percet, pedig elvileg ő a főszereplő. Emmerich filmjét meg se karcolja.

 
Artemisia   2018. 08. 01.

Szörnyen igénytelen kidolgozású, amatőr munka. A kerettörténet nem lenne rossz, de a lényeg, maga Godzilla csak az 50.perc után bukkan fel, és így is alig látható, pár másodperces jelenetei vannak. Rossz ötlet volt egy nyálas, sablonos családi drámát beleerőltetni egy szörnyfilmbe. A karakterek is nagyon merev, kiszámítható, romkom emberek, gyakorlatilag nevetséges ez a reboot. Godzilla és molylepkeszerű szörnyek rövid harcából pedig nem látunk semmit, vagy azért mert távolról, a szereplők szemszögéből látjuk az eseményeket vagy a botrányosan rossz operatőri munka miatt. Időpocsékolás volt megnézni.


 
dulkap   2015. 01. 21.

Vajon Edwards miért ragaszkodik ahhoz, hogy ha valami végre történik a filmjeiben azt baromi sötétben kell ábrázolni, hogy szart se láss belőle. Ugyanez volt jellemző a Monsters-re és ugyanez volt itt elég gyakran. Ott volt a vonatos jelenet vagy pont a leglátványosabbnak tűnő vége. Arról nem beszélve, hogy egy Godzilla filmben szerintem Godzilla legyen a főszereplő, ne csak olyan valaki/valami, aki a két órás film alatt max 20 percet van a vásznon és akkor is súlytalan. Kicsivel több akcióval és több világítással még jó is lehetett volna, de így egy gyenge közepes. Egyébként szerintem pont annyira közepes alkotás, mint az Emmerich féle, csak az nem akart többnek látszani, mint ami.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

Annyira nem rossz, nézhető. Az 1998-as minden szempontból odaveri úgy történet, és kinézetben, Annyi viszont tetszett, hogy itt godzilla azért összecsapott két erős szörnnyel. Az emberiség oldalán áll megmenti az emberiséget. Ritka látni egy ilyen nagy szörnyet jó fiúként a mozivásznon. A második részből ami lesz, kíváncsi vagyok mit tudnak kihozni, még az is lehet hogy jobb lesz mint az első rész,és rájövünk hogy az első rész bevezetés volt valami sokkal nagyobb dologba.

 
Thibo84   2016. 07. 22.

Jobban tetszett, mint a '98-as Roland Emmerich féle változat - bár az sem lebecsülendő -, de még sem az igazi. Szerintem ott hibáztak, hogy Gareth Edwards-ot bedobták a mély vízbe, mivel a Monsters című filmet, alacsony költségvetésből is sikerre vitte úgy, hogy a szörnyeket alig mutatták. Aztán rábíztak egy nagy költségvetésű filmet, és nem a lények gigászi csatájára fektette a hangsúlyt, hanem az emberek reakcióira. Arról nem is beszélve, hogy annyi ikonikus szörny közül választhattak volna, kikkel küzdjön meg Godzilla, ehelyett két M.U.T.O.-t kapunk.

 
Norbi   2018. 07. 23.

Már jó pár ilyen és ehhez hasonló filmet láttam, ezért voltak versenytársai ennek a filmnek. És a szörnyetegen kívül (ami néha jelenik meg láthatóan ) más nem nagyon sikerült látványosra...vagyis egy két dolog igen, de ezen kívül semmiféle komoly színészi munka nincs mögötte egyszerűen nem tudott, olyat mutatni amitől úgy gondoltam volna, akár egy perc erejéig, hogy megnézem a végéig.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 12. 22.

Csak a méret a lényeg

Godzilla visszatér a vászonra és dagadtabb mint valaha. Mikor megláttam a gömböc óriásszörnyet, elkezdtek potyogni a könnyeim a nevetéstől. Volt szerencsém látni anno a régi japán bábokkal megformált eredeti Godzilla filmeket. Le kell szögezni, ez a mozi azoknak a remakje. (legalábbis más magyarázat nem létezik erre a borzalomra). Nem az amerikai stílusú óriás dinó alkatú tomboló szörnyet hozza el nekünk újra, hanem a keleti túlsúlyos változatát. Ez a lény valójában mindig is az emberek oldalán állt és viccesebbnél viccesebb gonosz társaitól védte meg a Földet. Volt itt óriás teknős, túlméretezett kígyó és krokodil is. Úgy tűnik a rendezők ebben láttak fantáziát és egy sötét verzióba éleszt... több»

 
TribeBubu   2016. 02. 09.

Godzilla. Amikor ezt a szót olvassa az ember, egy óriásszörny jut róla eszébe, ahogyan szétzúz egy nagyvárost vagy más óriásszörnyeket. Ennek a filmnek is erről kellett volna szólnia. Minimális történet, óriási látvány. Nos a fele bejött, de sajnos csak a minimális történet. Az ember megnézi az előzetest, és azt mondja, ez biztos egy minőségi remake-je lesz az eredeti (nem, nem az 1998-as, hanem az 1954-es japán) filmnek. Erre mit kap? Egy óra ötven percen keresztül nézheti, mit tesz egy család (melynek tagjai mintha egy Amerikát fikázó karikatúrából származnának) miközben a szörnyek pusztítják a Földet, tíz percig meg a viaskodó szörnyeket. A '98-as változat sem a legjobb filmek egyike, de milliószor élvezhetőbb ennél a rettenetnél.

 
Nathan03   2016. 02. 09.

Egyszer nézhető kategória amit sajnálok mert a régi rész számomra kifejezetten tetszett. Látványra rendben van, történet nagyon gyenge, maximum egyszer leül az ember megnézi és ennyi. Egyetlen nagy pozitívuma a filmnek Bryan Cranston szerepeltetése a filmben.

 
hell.l   2017. 05. 03.

Lehet, hogy ez a godzilla sokkal jobban hasonlít az eredeti japán változatra, de az 1998-as film története, cselekménye sokkal jobban lekötött, mégha az másképp nézett is ki.

 
D. Wolfe   2016. 04. 21.

Az előzetese fantasztikus volt, a lélegzetem is megállt tőle. Megdöbbentett, mennyire siralmas lett végül a film. Szinte semmi akció vagy izgalom nincs benne, valahányszor zúzásra kerülne a sor, mindig jön egy vágás, és máris egy teljesen másik jelenetben vagyunk, ahol csupa érdektelen és unalmas dolog történik. Értem én, hogy próbált a karakterekre fókuszálni, ez elméleti síkon még jó is, de a kivitelezés nagyon silány. Az a baj, hogy egyik szereplő sem olyan érdekes, hogy megérdemelné, hogy rá pocsékolják a játékidőt. Azért adok mégis két csillagot, mert a látvány és a színvilág nagyon tetszett, illetve Bryan Cranston is jól hozta a szerepét.

 
Olivér Rózsa   2017. 05. 02.

Nagyon borzalmas és szánalmas film. Semmi története sincs a filmnek. Az akció jelenetek se voltak túl jók. Senkinek se ajánlom 1 csillag.

 
esfworld   2016. 01. 14.

Nem rossz film, de az a baj, hogy a film háromnegyede sötétben játszódik, meg azt se értem miért kell váratni Godzillát másfél óráig. Nem igazán jött át a felvezetése, talán a moziban ülőknek jobban átjött.

 
Vadgazda   2016. 05. 21.

Mint az 1998-as Godzilla fanja egészen 4 éves koromtól fogva egyáltalán nem tetszett ez a feldolgozása a történetnek. A karakterek a sztori semmi nem volt maradandó, egyszer bőven elég volt megnézni. Sajnos csak nagyon rossz osztályzatot érdemel szerintem.

 
ereln   2016. 04. 27.

Mire megjelenik Godzilla már rég bealudtam, nagyon lassú a történetvezetés, lehet ez sokaknak bejön nekem nem, egyáltalán nem jön a parafaktor, sajnos unalmas egy film lett, viszont elismerem a végén a harc az jó.

 
Tomi   2015. 06. 08.

Ez a film nagyon ROSSZ. Hatalmas baromságok vannak benne, a karakterek egyáltalán nem érdekesek, kidolgozottak. A nagy csata szörny és szörny között is kb 10 perc és csak a film végén kerül rá sor, de legalább az látványos. Még egy jelenetet ki lehet emelni látványosság terén az ejtőernyős jelenetet de kb ennyi volt a film pozitívumai. Többet vártam sokkal ettől a filmtől. Aki godzillát akar nézni az nézze meg az 1998 as Godzillát, jobban jár vele

 
london2012   2015. 07. 21.

Annyira nem fogott meg ez a godzilla téma ettől függetlenül egy jó film meg érdemes is megnézni mindenképp de nagy kedvenc nekem biztos nem lesz ez se meg az elődjei sem.

 
Macskínó   2016. 09. 17.

Szörnyű. Nekem az "igazi" godzilla az 1998-as. Ez egyszerűen mind sztorira mind maga a godzilla megalkotása egy targikomédia. 98-ban fele ennyire sem volt jó a digitális technológia mégis sokkal jobb lényt tudtak a filmvászonra vinni. A színészeket sem jól válogatták szerintem, nem éri meg megnézni.

 
Robi92   2015. 11. 21.

Hát nem tudom valahogy mindig az első rész igazi és eredeti és amikor megpróbálják felújítani nem mindig sül el jól.Igaz hogy a szörny itt élethűbb lett de az,hogy ennyire sötét a kép és környezet teljesen elvette a kedvem.Oké hogy ezzel is hatásosabbak akartak lenni,hogy zord körülményt teremtsenek csak így elvette a figyelmem a filmről,mert kerestem a szörnyet és embereket a sötétbe.

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

A Godzilla sok fejtörést okozott számomra, mert alapvetően nem volt rossz a film, de jó sem, sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Ugyanakkor szórakoztató volt és a látvány sem utolsó.

 
superxaba   2015. 04. 22.

A hangulata jó ennek a Godzilla filmnek, csak kicsit elcseszettek a szerepek, meg túlzásnak tartom a két atomhulladék-faló kontra-godzillát. Nélkülük is lehetett volna egy jó monster-akció-horrort csinálni.

 
Regi82   2015. 11. 18.

Egyszerűen idegesítő,hogy a film legnagyobb része olyan sötétben játszódik,hogy semmi se látni. Túl sok idő volt a bevezetés,mire megismerhettük Godzillát addigra már majdnem vége volt a filmnek.

 
Skarsh   2015. 06. 09.

Sokan másképp vélekednek, de szerintem jó lett ez a Godzilla feldolgozás. Egy teljesen más megközelítésből ismerhetjük meg a történetet, próbáltak elszakadni az előző részektől. Egyszer meg lehet nézni, annak ellenére, hogy Godzillát magát alig látjuk a filmben. Tele van akcióval, feszültséggel, kalanddal.

 
krysn95   2015. 10. 29.

Unalmas végig sötét van, alig mutatnak valamit..valahogy az egészre nem jó visszagondolni..pedig lett volna benne kraft. Nem hagysz ki semmit ha kihagyod.

 
időjós   2017. 02. 23.

Megnéztem második alkalommal is a filmet.Ez alkalommal HD-ben, nagy képernyőn, viszont ez sajnos nekem látványvilágában kissé csalódás volt. A flm egyébként nem rossz.

 
Newyqrk   2015. 06. 24.

Bevallom, párbeszédek üresek, karakterek is. DE A LÉGKÖR és az a látvány mindenért kárpótolt engem. TOP1 filmek közé került azonnal és 2x is megnéztem moziban. Nekem mindent megér

 
smith   2015. 06. 15.

Felháborítóan túlértékeltnek tartom az imdb 6.5-öt :) . Sajnos nagyon gyenge a film, vontatott, közhelyes, kiszámítható az egész. Godzilla harcol egy óriás pókkal? Ez meg mi? Számomra egyetlen pozitívum volt, hogy Bryan Cranston is játszott benne. (Ő is inkább a Breaking Bad miatt idézett fel pár szép emléket) Véleményem szerint imdb-s értékelés 4-5 körül lenne reális, itt pedig 3 csillaggal, azaz közepesre tudom értékelni.

 
Panna   2016. 06. 15.

Jól indult, Godzilla is formásra sikeredett, de ami utána jött az nekem nagyon unalmas és közhelyes volt. A látványtól se dobtam egy hátsst.

 
csongi888   2015. 08. 26.

Nekem "tetszett" a film. Azaz nem teljesen igaz hogy tetszett, olyan megnéztem, nem volt rossz de újra nem nézném meg.. Szerintem fölösleges itt ócsárolni, mint film egy undorító dolog volt, mit szórakozás elment. Annak ellenére hogy Godzilla jó későn jelent meg, szerintem nem volt unalmas, mindig történt valami még ha értelmetlen baromság is volt szinte minden. A szörnyek jól néztek, még így is hogy Godzilla egy játékbábú volt. A végén a csata is egész jó volt, ahoz képest hogy vagy 100000x szúrták le Godzillát, meg azt radioaktív tűzokádás cuccát is csak 1 óra után használta, miközben már majdnem megölték vagy hatszor. A film tényleg undormány, az egész szinte minden téren, de ha kikapcsolsz akkor ráfoghatjuk hogy egy gyenge de mégis jó élményt tud nyújtani.

 
july   2015. 05. 10.

A film egyszerre parádés és lehangoló, káprázatosan látványos, kifejezetten érdekfeszítő, de közben bosszantóan sablonos és súlytalan. Voltak részek, amik kifejezetten idegesítettek.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.