2018.12.22 15:53 harnas1207 Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Csak a méret a lényeg

Godzilla visszatér a vászonra és dagadtabb mint valaha. Mikor megláttam a gömböc óriásszörnyet, elkezdtek potyogni a könnyeim a nevetéstől. Volt szerencsém látni anno a régi japán bábokkal megformált eredeti Godzilla filmeket. Le kell szögezni, ez a mozi azoknak a remakje. (legalábbis más magyarázat nem létezik erre a borzalomra). Nem az amerikai stílusú óriás dinó alkatú tomboló szörnyet hozza el nekünk újra, hanem a keleti túlsúlyos változatát.

Ez a lény valójában mindig is az emberek oldalán állt és viccesebbnél viccesebb gonosz társaitól védte meg a Földet. Volt itt óriás teknős, túlméretezett kígyó és krokodil is. Úgy tűnik a rendezők ebben láttak fantáziát és egy sötét verzióba élesztették fel az hatalmas gömböcöt. Természetesen az előzetesekben ezt próbálták bölcsen leplezni, csak a sejtelmes és látványos képsorokkal etették azokat, akik az 1998-as verzión nőttek fel.

Csak a méret a lényeg

Félreértés ne essék, itt nem az eredettörténetéhez visszanyúlás az, amiért bántani kell ezt a filmet. Sokkal inkább azért mert ez is egy a tucatból film. Fognak pár nagy lényt akik birkóznak a törékeny városok közepén, ezzel próbálják lenyűgözni az idióta filmekre kiéhezett közösséget. Nem kell más, csak pár túlzottan felnagyított valami és máris mehet a CGI giccsparádé. A mellékszálak és a sztori elhanyagolható, lehet bármilyen ostoba. A látványra vevő nézőknek egyre bénább koncokat dobnak az amerikai-japán koprodukciók. Volt gigászi állat harc, dinóharc, robotharc, szörnyharc, már várom az óriás zöldségek küzdelmét.

61 Godzilla  (2014)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

A világ egyik legismertebb szörnye újjáéled a mozivásznon. Godzillát a radioaktív szennyeződés hívta életre és hősök pusztították el. Hosszú álmából egy napon felébred... több»

0