A láthatatlan fantáziavilág hadat üzen a Földnek, és ezzel véget ér a két birodalom közötti fegyverszünet. A zsarnok Nuada herceg (Luke Goss) apja meggyilkolásával életre kelti az aranyhadsereget, hogy leigázza az emberek világát. Könyörtelen és hatalmas erőit csak egy valaki állíthatja meg, aki ismeri mindkét világ játékszabályait, épp ezért egyikben sem lel békére. Pokolfajzatnak és barátainak ezúttal nem kisebb feladat jut, mint megmenteni a világot a teljes pusztulástól, ám ehhez előtte önmagukkal is szembe kell nézniük.
A folytatások a legritkább esetben szárnyalják túl az elődjüket, de azért akad kivétel, főleg, ha Guillermo Del Toro a rendező. A folytatásban sokkal több furcsa lényt és fantasy elemet kapunk, az első rész horror íze most inkább dark fantasybe csap át. A főgenya Nuada herceg személyében kapunk egy meglehetősen árnyalt ellenlábast, aki nem mellesleg brutál jól bánik a lándzsával, és hát az egész film – ha lehet – még elborultabb, mint az elődje. A karakterek itt is remekül kidolgozottak, a látvány elsőrangú, Nuada akrobatikus mutatványai gyönyörűek... Ráadásul a szemfülesebbek kiszúrhatják Kamarás Ivánt, amint felzabálják a fogtündérek. Mit is mondhatnék, ha egyszer Del Toro mesélni kezd...
Nagyon jó film. Nekem kifejezetten tetszett, hogy kicsit mondásabbra, meseszerűbbre csinálták a filmet. Érdekes az alaptörténet, az elfeledett múlt amit felvázol és Hellboy és Liz szerelmi szála nekem nagy kedvenc. Tökéletes lezárásra a filmeknek, ho... több»
Az első részhez képest a történet sokkal mozgalmasabb, és nem olyan sötét és komor a hangulata. Itt több akció és humor van, ráadásul sokkal több képzeletbeli lényt láthatunk. Kék, azaz Abe is nagyobb szerepet kap. Sajnálom, hogy nem folytatták. Ami ... több»
A szemfülesebbek kiszúrhatják Kamarás Ivánt, amint felzabálják a fogtündérek az aukció utáni jelenetben.
(Eastern79 )Anna Walton (Nuala hercegnő) terhessége miatt két hónappal elhalasztották a forgatást. Nyolc hónapos terhes volt, amikor meghallgatták a szerepre.
(Thibo84)Thomas Kretschmann volt az első választás Johann Kraus hangjának, ám Guillermo del Toro nem volt vele elégedett, ezért választotta Seth MacFarlane-t.
(Thibo84)Rupert Evans nem tudta vállalni John Myers szerepét, mert 2007-ben Londonban a "Pók nő csókja" színpadi változatában szerepelt, ezért kiírták a folytatásból.
(Thibo84)Doug Jones, a Halál Angyala maszkjából egy vékony repedésen át látott ki. A mechanikus szárnyak majdnem kilencven kg-ot nyomtak, és a színész nem tudott felállni bennük, ezért a készítők egy drótról lógtak le, ezért tűnik úgy, hogy úszik a Halál Angyala.
(Thibo84)A film az ír mitológián alapul: Nuada a mitológiai Tuatha De Danann nép első királya. A mitológiai Nuadát "Ezüst kéz"-nek nevezték, mert elvesztette a karját egy csatában, és működőképes ezüst kart viselt. A filmben Nuada jelzője az "Ezüst lándzsa", és apja, Balor mechanikus karral rendelkezik.
(Thibo84)Luke Gosst a filmben nyújtott alakításáért jelölték az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.
(mamiéstöti2)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »