Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79%

Hellboy 2. - Az Aranyhadsereg (2008)

Hellboy II: The Golden Army
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Tomi   2019. 11. 23.

legújabb vélemény

Ha van karakter, aminek megformálására Ron Perlman teljesen elszabott arca tökéletesen megfelel, akkor az Hellboy, ahogy ez az előző filmben is kiderült. Mintha ennek az embernek írták volna ezt a szerepet. Kemény, érzéketlen tuskónak tűnik, aztán ki... több»

 
Deku   2017. 11. 20.

A karakterek leginkább olyanok voltak mint valami két dimenziós bábuk. Ez a film legnagyobb sajnálatomra nem tetszett. Hiányzott belőle valami ami miatt kedvelhetővé vált volna, nem volt benne semmi.


 
Thibo84   2019. 05. 24.

Az első részhez képest a történet sokkal mozgalmasabb, és nem olyan sötét és komor a hangulata. Itt több akció és humor van, ráadásul sokkal több képzeletbeli lényt láthatunk. Kék, azaz Abe is nagyobb szerepet kap. Sajnálom, hogy nem folytatták. Ami ... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

Hát megjött a második epizód, és persze nem is ütött akkorát, mint az első. A képsorok látványos akcióktól hemzsegnek, és az akasztófa humor is a régi, de valahogy laposabb, mint az első rész!

 
Ms. Akárki   2019. 06. 27.

Nagyon jó film. Nekem kifejezetten tetszett, hogy kicsit mondásabbra, meseszerűbbre csinálták a filmet. Érdekes az alaptörténet, az elfeledett múlt amit felvázol és Hellboy és Liz szerelmi szála nekem nagy kedvenc. Tökéletes lezárásra a filmeknek, ho... több»

 
Norbert93   2019. 05. 05.

Ugyanúgy elnyerte a tetszésemet, mint az első rész. Itt már azért egy kiterjesztettebb világot kapunk, több humort és lazaságot, bár az első rész komorabb hangvétele kicsit hiányzik. Kaptunk egy kis társadalomkritikát is a pusztító emberiségről, így ... több»

 
koba1996   2017. 09. 30.

Szerintem az egyik legszínvonalasabb folytatás a világon. Meglepődnék, ha egy jelentős hányad nem lenne ezen a véleményen. Nem szárnyalja túl az elsőt, de tartja a szintet, ami nagy szó.

A film összbevétele 160 388 063 dollár volt (imdb.com).

 

Balor király szerepét felajánlották Sir Christopher Lee-nek, de elutasította azt.

(Thibo84)
 

Seth MacFarlane első nagy mozifilmje.

(Thibo84)
 

Anna Walton (Nuala hercegnő) terhessége miatt két hónappal elhalasztották a forgatást. Nyolc hónapos terhes volt, amikor meghallgatták a szerepre.

(Thibo84)
 

Thomas Kretschmann volt az első választás Johann Kraus hangjának, ám Guillermo del Toro nem volt vele elégedett, ezért választotta Seth MacFarlane-t.

(Thibo84)
 

Rupert Evans nem tudta vállalni John Myers szerepét, mert 2007-ben Londonban a "Pók nő csókja" színpadi változatában szerepelt, ezért kiírták a folytatásból.

(Thibo84)
 

Doug Jones, a Halál Angyala maszkjából egy vékony repedésen át látott ki. A mechanikus szárnyak majdnem kilencven kg-ot nyomtak, és a színész nem tudott felállni bennük, ezért a készítők egy drótról lógtak le, ezért tűnik úgy, hogy úszik a Halál Angyala.

(Thibo84)
 

A film az ír mitológián alapul: Nuada a mitológiai Tuatha De Danann nép első királya. A mitológiai Nuadát "Ezüst kéz"-nek nevezték, mert elvesztette a karját egy csatában, és működőképes ezüst kart viselt. A filmben Nuada jelzője az "Ezüst lándzsa", és apja, Balor mechanikus karral rendelkezik.

(Thibo84)
 

Luke Goss a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

A filmet Magyarországon, Etyeken, a Korda Filmstúdióban forgatták.

(dulkap)
 

Akárcsak az első Pokolfajzat (2004) esetében, úgy a folytatás kapcsán sem szerepeltek a színészek nevei sem plakátokon, sem az előzetesben, sem a főcímnél.

(SódóGA)
 
Egyszeri szórakozásra tökéletesen alkalmas tömegtermék, pont annyi Hellboy-hangulattal leöntve, hogy ne legyünk végzetesen csalódottak, de az a bizonyos plusz hiányzik belőle, ami miatt mély nyomokat hagyna bennünk ez a rész.

7/10 több»