Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Hellboy 2. - Az Aranyhadsereg (2008)

Hellboy II: The Golden Army
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Galéria (30)

Videók (1)

 
Eastern79   2021. 02. 21.

legújabb vélemény

3
Aranyérmes folytatás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A folytatások a legritkább esetben szárnyalják túl az elődjüket, de azért akad kivétel, főleg, ha Guillermo Del Toro a rendező. A folytatásban sokkal több furcsa lényt és fantasy elemet kapunk, az első rész horror íze most inkább dark fantasybe csap át. A főgenya Nuada herceg személyében kapunk egy meglehetősen árnyalt ellenlábast, aki nem mellesleg brutál jól bánik a lándzsával, és hát az egész film – ha lehet – még elborultabb, mint az elődje. A karakterek itt is remekül kidolgozottak, a látvány elsőrangú, Nuada akrobatikus mutatványai gyönyörűek... Ráadásul a szemfülesebbek kiszúrhatják Kamarás Ivánt, amint felzabálják a fogtündérek. Mit is mondhatnék, ha egyszer Del Toro mesélni kezd...

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Hát megjött a második epizód, és persze nem is ütött akkorát, mint az első. A képsorok látványos akcióktól hemzsegnek, és az akasztófa humor is a régi, de valahogy laposabb, mint az első rész!

 
Ms. Akárki   2019. 06. 27.

1

Nagyon jó film. Nekem kifejezetten tetszett, hogy kicsit mondásabbra, meseszerűbbre csinálták a filmet. Érdekes az alaptörténet, az elfeledett múlt amit felvázol és Hellboy és Liz szerelmi szála nekem nagy kedvenc. Tökéletes lezárásra a filmeknek, ho... több»

 
Thibo84   2019. 05. 24.

0

Az első részhez képest a történet sokkal mozgalmasabb, és nem olyan sötét és komor a hangulata. Itt több akció és humor van, ráadásul sokkal több képzeletbeli lényt láthatunk. Kék, azaz Abe is nagyobb szerepet kap. Sajnálom, hogy nem folytatták. Ami ... több»

 
Deku   2017. 11. 20.

0

A karakterek leginkább olyanok voltak mint valami két dimenziós bábuk. Ez a film legnagyobb sajnálatomra nem tetszett. Hiányzott belőle valami ami miatt kedvelhetővé vált volna, nem volt benne semmi.

 
Norbert93   2019. 05. 05.

0

Ugyanúgy elnyerte a tetszésemet, mint az első rész. Itt már azért egy kiterjesztettebb világot kapunk, több humort és lazaságot, bár az első rész komorabb hangvétele kicsit hiányzik. Kaptunk egy kis társadalomkritikát is a pusztító emberiségről, így ... több»

 
koba1996   2017. 09. 30.

1

Szerintem az egyik legszínvonalasabb folytatás a világon. Meglepődnék, ha egy jelentős hányad nem lenne ezen a véleményen. Nem szárnyalja túl az elsőt, de tartja a szintet, ami nagy szó.

A film összbevétele 160 388 063 dollár volt (imdb.com).

 

A szemfülesebbek kiszúrhatják Kamarás Ivánt, amint felzabálják a fogtündérek az aukció utáni jelenetben.

(Eastern79 )
 

Balor király szerepét felajánlották Sir Christopher Lee-nek, de elutasította azt.

(Thibo84)
 

Seth MacFarlane első nagy mozifilmje.

(Thibo84)
 

Anna Walton (Nuala hercegnő) terhessége miatt két hónappal elhalasztották a forgatást. Nyolc hónapos terhes volt, amikor meghallgatták a szerepre.

(Thibo84)
 

Thomas Kretschmann volt az első választás Johann Kraus hangjának, ám Guillermo del Toro nem volt vele elégedett, ezért választotta Seth MacFarlane-t.

(Thibo84)