2022.05.21 12:46 CsakPozitívan Olvasottság: <100x
1

Világok találkozása

A Marvel filmes franchise továbbra is a jól bevált receptet követi, de mer újító és alkalmanként egyedi is lenni. Doctor Strange az őrület multiverzumában élvezetes továbbgörgetése egy olajozottan törtető sorozatnak, miközben Sam Raimi rendező az univerzum műfaji palettáját is képes volt kissé színesíteni.

Doctor Strange csak nemrég jött ki előző multiverzumos kalandjából, hogy most Pókembert egy interdimenzionális tinédzserlányra, Amerikára cserélve vágjon bele újabb őrült küldetésébe. A történetben helyet kap továbbá Wanda, a Skarlát Boszorkány is, aki a kisképernyős hódítását szélesvásznon folytatja.

Világok találkozása

A narratíva ugyan a szokásos poénkodós, akciódús Marvel-formulát követi, de ez továbbra is elég szórakoztató a bejáratott és közkedvelt karaktereknek köszönhetően. A látványvilágra sem lehet panasz. Sam Raimi filmje ráadásul számos kreatív kameratrükköt, és a rendezőre jellemző horror-elemet is beemelt a történetbe. Ezek a megoldások igazi felüdülésként hatnak a máskülönben szokványos mederben csordogáló, de célratörő narratívában.

A multiverzumban ugyan nem időzünk sokat, mégis van idő számos meglepetésre és mémesíthető jelenetre. A Doctor Strange az őrület multiverzumában tökéletesen ellátja feladtát, és egy szórakoztató nyári filmet kínál, ami olykor ellaposodó epizódjai során sem válik unalmassá. A multiverzummal való ismerkedés azonban még csak gyerekcipőben jár a Marvelnél. Kíváncsian várjuk a további őrült kalandokat és feltérképezetlen, új világokat, amik most bevezetésre kerültek.

akció | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Kinyílik a titokkal és őrülettel teli multiverzum ajtaja. Most, hogy Vasember és Amerika Kapitány távozott a Bosszúállók: Végjátékban vívott ádáz küzdelem után, az egykori... több»

1