Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85

Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

Captain America: The Winter Soldier
Filmadatlap
 
35
Szereplők
130
Vélemények
33
Képek
4
Videók

Vélemények: Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

 
Nagyonjóképű   2020. 03. 06.

legújabb vélemény

A Marvel filmek egyik gyenge pontja Amerika kapitány, bár az tény, hogy Chris Evansnél jobb embert erre a karakterre nehezen találtak volna, de a történet engem nem kötött le.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 08.

Nincs benne üresjárat

Az új Bosszúállók-filmre való készülés keretében megpróbálom pótolni és/vagy újranézni néhány régebbi MCU-darabot, s mivel az egyik tv-adó műsorra tűzte Amerika Kapitány második kalandját, így éltem a lehetőséggel. Ritkán szoktam képregényfilmre ilyet mondani, de jelen esetben az van, hogy: ez igen! A Russo-fivérek egy pörgős darabot tettek le az asztalra, amelyben egy percnyi üresjárat sincs. Az akciójelenetek nagyon jól vannak megkomponálva, ahogy Bucky Barnes karakterének felvezetését is remekül oldották meg. Ami viszont különlegessé teszi jelen képregény-adaptációt, hogy nemcsak egy szimplán látványos akciófilm kerekedett ki belőle (persze a látványra most sem panaszkodhatunk), hanem egy... több»


 
Deku   2017. 07. 17.

Az első részben az tetszett, hogy végig vezet a szerény kapitány kialakulásán. Itt pedig már készen van és mindent bevet a már megszokott stílusával. Hatalmas rész ez is.

 
Orosz István   2017. 07. 22.

Nagyon jó lett méltó folytatása az első epizódnak. Van benne akció érzelem. Szerintem a tél katonája is remek karakter lett, gondolok én az egyben ellenség és barát viszonyra.

 
GedyPapa   2017. 03. 12.

Nekem az első jobban tetszett, de ez is bejött. Csak nem kapott el annyira, mint az első, főleg nem a "főgonosz" személye. Viszont Amerika Kapitány hozta azt, amit elvártam és vártam tőle.

 
Thibo84   2019. 04. 13.

A második rész még több és látványosabb akciót tartogat számunkra, és persze a humor sem marad ki belőle. Barátok feszülnek egymásnak, mialatt újabb szövetséges segíti hőseinket a Hydra elleni küzdelemben. A készítők érdekes csavarokat akarnak belevinni a történetbe, de sajna önmagukat buktatták le, így számítani lehetett arra, ki a Tél katonája, és mely szervezet ténykedik a háttérben. Igaz, utóbbit nem volt nehéz kitalálni. Ami viszont meglepett, az Dr. Arnim Zola nem akármilyen formában való felbukkanása.

 
MP170506   2016. 05. 02.

Ez még az első részen is túltesz! Kiváló akciójelentek, izgalmas, látványos film. Kiváló karakterek, amerika kapitány számomra mindent visz, a Marvel legjobb hőse! Csillagos ÖTÖS!!

 
citizenfour99   2016. 03. 09.

Amerika kapitány az egyik legkonzervatívabb szuperhős. Nem véletlenül. Viszont a film és a története jó. Szerintem egy remek karakter. Tessék csak megnézni.

 
Szivárvány1   2016. 10. 23.

Zseniális mindegyik része az Amerika kapitánynak. Az egyik kedvenc szuperhősmozim. A színészek nagyon jól hozzák a karaktereket és a történet is egész hűnek mondható, ami azért elég ritka manapság. Allig várom, hogy újranézhessem ezt a világot. Nagyszerű kikapcsolódást nyújtott.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 28.

Amerika Kapitány múltját jobban megismerhetjük. Bucky, régi barátja is nagyobb szerepet kap, és főleg ő érte küzd Steve. Tetszett, hogy végre amcsi kapcsi sebezhető oldalát is megismerhetjük, és, hogy Fekete özvegy végre több jelenetet is kapott.

 
Yosihiro   2015. 04. 25.

Nagyon jó film:) Látványos akciódús és remek szinészi teljesítény jellemezi. Ezt mindenkinek látni kell :) Üdv Yosihiro

 
Norbert93   2018. 08. 12.

Amerika kapitány trilógiája egyébként is ütős darabja az Univerzumnak, de ez a film felülmúlta minden várakozásomat.

 
Leilani   2016. 07. 25.

Nagyon jó ez a film, még az előző résznél is jobban tetszett. Mindenkinek ajánlom ezt az igazán izgalmas filmet. A színészek jól játszanak, a karakterek kidolgozottak. A története nagyon mozgalmas és fordulatos.

 
Scramananga   2017. 01. 01.

Nagyon király film lett. Vannak benne kérdéses pontok, de először nézzük a jó dolgokat. A sztori jól kapcsolódik be az MCU-ba, és önmagában is jó. Az új karakterek szórakoztatóak, Chris Evans még mindig egy jó Amerika Kapitány. A sötétebb, komolyabb hangulat is illik a sztorihoz, nekem kicsit inkább volt realisztikus akciófilm, mint szuperhősfilm. Samuel L. Jacksont is jobban bevonták a történetbe, ami szintén jó. Tudom ajánlani, de ismerni kell legalább az előző részt, hogy értsük.

 
czerik   2018. 07. 17.

Jó, izgalmas film. Ajánlom.

 
Bizsu82   2019. 08. 29.

Kiváló színészek,profi alakítás. Tartalmaz bőven fordulatot, izgalmat,vannak benne izgalmas jelenetek. A szereplők alakítása profi, színészi alakítás is tetszett.

 
Milanman   2015. 02. 12.

A tél katonája bevallottan több akar lenni egyszerű szuperhős adaptációnál és folytatásnál. Tudatosan játszik rá azokra a félelmekre, melyek az elmúlt évtizedben erősödtek fel az egész világot átszövő hírszerzéssel, személyi adatok felhasználásával és a globális terrorizmussal szemben. Ugyanakkor azért ez egy MARVEL film is, remekül felépített és megírt karakterekkel, remek akcióval és látvánnyal.

 
Nathan03   2016. 02. 08.

Hát igen a folytatás ami számomra annyira jól sikerült hogy a film megnézése után is sokáig a hatása alatt voltam egyszerűen minden percét élveztem. Bucky karaktere nagyon jól sikerült. Az egész film tényleg ott van a toppon.

 
szabomarc   2019. 02. 18.

Nagyjából ennél a filmnél kezdtem teljesen elveszteni a fonalat a Marvel univerzumban, egyszerűen már túl sok egy kaptafára menő filmet dobnak ki, szinte havonta egy újat, így nem igazán tudtam értékelni ezt a filmet külön.

 
Bob   2016. 08. 31.

Az első rész elég gyengén sikerült, de ez a második mindenért kárpótolt.

 
hell.l   2016. 05. 07.

Ezt a filmet jobban kedvelem, mint az előző részét, sokkal pörgősebb, tiszta akció az egész film. A nézőt magával sodorják az új fejlemények. Tél Kapitánya/Bucky Barnes karaktere nagyon jó lett:)

 
Az amatőr   2019. 02. 13.

Erős alakítások,sematikus háttèrtörtènet

A marvel univerzum egy újabb darabkája.Összességében ugyan nem túl sokat tesz hozzá a kirakóshoz,azért mégis vannak fontos momentumai.Például itt jelenik meg első alkalommal a veterán szuperhős,Sólyom karaktere.Amerika kapitány múltjával kapcsolatban is érdekes visszautalásokat kapunk.Számomra azért volt érdekes,mert talán ebben a marvel filmben szerepel legtöbbet Natasha Romanoff,a Feketeözvegy.Az ő karaktere nagyban feldobja a filmet.A történet kissé sematikus,inkább a szereplők brilliáns játékán van a hangsúly.Igazából a sztori csak egy jó hátteret szolgáltat a szereplőink drámájához.Ez persze nem jelenti azt,hogy nem egy jó film,de inkább olyanoknak ajánlott,akik kifjezetten szeretik ezeket a szuperhősöket,megpersze azoknak is akik egy jó kis esti lövöldözős akciófilmre vágynak.Semmitmondó lövöldözős jelentekből mondjuk szerintem már egy kicsit túl sok is van a filmben,csakhogy meg legyen a 2 órás játékidő.A Tél katonája összességében,tehát nem tett rám mély benyomást,de azért jó volt látni kedvenc szuperhőseimet a képernyőn.Karakterjáték szempontjából pedig kifejezetten erősre sikeredett ez a marvel film.

 
erahurka   2018. 08. 12.

Sokan imádják de engem nem tudott úgy elkapni. Egyszerűen nem jött át az a hű de kémsztori amit mindenki emleget, csak egy újabb tucat Marvel film. Voltak jó pillanatai, de összességében csak egy a sok közül.

 
Vágottszemű   2019. 02. 07.

Nekem ez nem tetszett annyira mint az előző. De megérte megnézni én úgy gondolom. Szerintem a története eléggé elfogadható, de attól még vannak ennél jobb filmek.

 
iq.csabi   2019. 04. 29.

Hozza a szintet, de valamiért nekem nem jött át annyira. Megvan benne minden, ami miatt élvezhető film. Nálam nem tökéletes, de ettől függetlenül egy jól sikerült képregény adaptáció, és fontos film a MARVEL univerzumban ahhoz, hogy megértsünk mindent.

 
kabel   2015. 10. 09.

Érdekes, hogy a szuperhősfilmek általában akkor igazán jók, ha nem szuperhősökről szólnak. Így van ez itt is, a címben szereplő Tél katonája alig szerepel a filmben, helyette egy sokkal érdekesebb főgonoszt kaptunk. Az egész történet összeszedett és látványos. Minden a helyén és csak pár szekvencia tartja meg a Marvel-féle ostobaságokat (Zola khm...). Talán ez lehet a második vagy harmadik legjobb Marvel film.

 
Balint   2016. 02. 12.

Az eddigi legjobb Marvel film, bármikor megtudnám nézni, csak annyit sajnálok, hogy a stáblista utáni jelenet nem lett 3D-s, sokáig azt hittük a TV romlott el ;)

 
Brigusz724   2015. 07. 18.

Jó lett a film, viszont olyan szomorú hogy Amerika kapitány gyerekkori barátja lett az ellensége. Akcióból nincs hiány ebben a filmben sem, a szereplők is szuperek. Remélem lesz folytatás.

 
hejnekem   2015. 05. 12.

Sokkal jobb volt, mint az első rész, és a Marvel univerzum történetének megértése szempontjából kulcsfontosságú látni. Egyébként is érdemes megnézni mert fantasztikus, jó szórakozást fog nyújt.

 
sztankobazsi   2015. 11. 02.

Nekem nem nagyon nyerte el a tetszésem a film. A legtöbb dolog a filmben sablon, a történettől a párbeszédekig minden, a humora számomra kizárólag Tommy Lee Jones-ban rejlett, s azt kell, hogy mondjam, sajnos csalódtam. Már megint sablonokkal teletűzdelt popcorn mozit kaptunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.