Marvel: Mi ez a Star Wars-utalás, ami 6 MCU-filmben is megjelenik? (videó)

A Marvel Studios ugyebár a Disney alá tartozik, így az elmúlt bő évtized összes Marvel szuperhősmozija is lényegében Disney-film. Ahogyan jó ideje már a Star Wars univerzum is Mickey egér territóriuma. Ha ezt vesszük, nem is olyan meglepő, ha egyik franchise-ban titkos utalásokat találunk a másikra…

A CinemaBlend magazin gyűjtött össze hat olyan Marvel-mozit, amelyben egy bizonyos utalás tér vissza rendre a Star Warsra. A nézőknek elsőre talán fel sem tűnt, hogy mit látnak, pedig tényleg van hat film is, amiben benne van egy-egy ilyen jelenet.

Mindenki emlékszik rá, amikor Darth Vader megküzd Luke Skywalkerrel, majd a csata egyik fordulópontjaként fénykardjával levágja ellenfele kezét. E legendás mozdulat előtt „tiszteleg” a Marvel moziverzum néhány filmje is azzal, hogy azokban is levágják valakinek a kezét.

Itt van A galaxis őrzői, amelyben Gamora, Mordály, Űrlord és Groot első találkozása sül el balul. Gamora begyűjti Űrlordot, de meggyűlik a baja Mordállyal és Groottal. Végül a rá jellemző rideg precizitással végzi a dolgot: Grootot szó szerint legallyazza a pengéivel – többek közt a karjait is levágja. Még jó, hogy Groot hamar vissza tudja növeszteni azokat.

A Vasember 3-ban is van egy utalás a film végén. Amikor Vasember már szinte vert helyzetben van a szupererős Aldrich Killiannel szemben, az utolsó pillanatban kipattint egy pengét a páncél kézfejéből és azzal vágja le ellensége épp lecsapni készülő izzó karját. Ezt akár az X-Men vagy épp a Robotzsaru előtti tisztelgésnek is bevehetnénk egyébként…

Az Amerika Kapitány: A tél katonája moziban derül ki, hogy Bucky Barnes mégsem halt meg a második világháború során, hanem egy titkos katonai kísérlet alanya lett. Tény azonban, hogy a szovjetek már úgy találtak rá, hogy egy balesetben leszakadt az egyik karja. Ő egyébként duplán megszívja, ugyanis az Amerika Kapitány: Polgárháborúban Vasember is levágja a karját egy csatában.

Thor a filmjei során elég sok csúnya sérülést összeszedett, még jó, hogy isten, így ezek zömét simán lerázta magáról. A szeme világa mellett a Thor: Sötét világban az egyik kézfejét is elveszíti, ráadásul azt épp Loki vágja le egy csatában.

Végül a Bosszúállók: Ultron kora egyik karaktere sem úszta meg, egészen pontosan Ulysses Klaue lett kevesebb a film végére egy karral, amit történetesen maga Ultron csap le. Nem kellett volna szövetkezni a megkergült MI-vel…