Közösség

Vélemény:

88 A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka

(2003)

A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka

Timon   2025.02.01 22:06
0

Sokáig nem terveztem, hogy belevetem magam ebbe a filmfranchise-ba, de végül mostanában tettem egy próbát. Tudom, sokaknak ez a film óriási kedvenc, és ezzel a véleménnyel nem leszek túl népszerű, de nem érdekel, nekem ez sehogyan sem jött be teljesen, ez van. Ami tetszett benne: a látvány több helyütt rendben volt, sok harcjelenet a hajókon, a díszletek szintén, már-már alap, hogy azok helytállnak, meg a zene. A színészi játék nagyobbrészt jó volt, de nem mindenhol. Jack Sparrow karakterére voltam kíváncsi, amely sokak számára ikonikus már, Johnny Depp színészi munkásságát nem követem különösebben, de az alakítása meggyőző volt, pont amennyit vártam: humoros, bátor és furfangos kalózkapitány. A filmben a legfőbb negatívum természetesen az élőhalottak vagy micsodák voltak. Nekem valahogy nagyon nem tetszettek; ez inkább már lélekpusztítóan gonosz, sőt sátánista irányba húzza a filmet, ami messze kerülendő... Nem feltétlenül szokásom egy filmet kipróbálni csak azért, mert népszerű, illetve közönségkedvenc, azért nekem is vannak értékrendjeim. Ez összességében egy 6/10-es.