Jack Sparrow (Johnny Depp) felbukkanását ismét szerencsétlenségek és kalamajkák sora követi, többek között Will (Orlando Bloom) és Elizabeth (Keira Knightley) esküvőjének meghiúsulása. A kapitány ugyanis még mindig bajban van, mert egy vérszerződés miatt Davy Jonesnak (Bill Nighy) továbbra is adósa, és ha nem rendezi tartozását, az átok örök rabszolgaságra kárhoztatja. Az újra felbukkanó barátok és ellenségek pedig mindent elkövetnek, hogy küldetését megnehezítsék.
Nagy durranás volt a film, rendkívűl színes,kalandos és akciódús. Nem győztem számon tartani az eseményeket, amik 2 filmet is megtöltenének. Zseniális minden cselekményszál és zseniálisan szőtték egybe őket egy gigantikus mozifilmben. Csak a szigeti... több»
Nagyon látványos élménydús lett a 3. rész, bár az 1. részt, ha nem is verte meg részemről, azért a 2-nél jobb lett véleményem szerint. Vannak benne jó jelenetek, van amikor lélegzetelállító "lehetetlen" de vicces dolgokat találtak ki a rendezők. Pár hibát és unalmas részt leszámítva egész jó kis rész lett.
Egyértelmű hogy ez a film a legjobb értékelést érdemli. Remek kompozíciója ez a film a humornak miszticizmusnak a régi kalózéletnek és az érzelmeknek. Magát nem meghazudtolva tartja a régi , az első részből ismert vonalakhoz. A zene ismételten nagyon... több»
A film összbevétele 1 066 179 725 dollár volt (imdb.com).
A filmben Keira Knightley póthajat visel, mert éppen rövid frizurája volt a Domino című film forgatása miatt.
(ArpiHajdu és Réci)Tia Dalma szerepét eredetileg nem Naomie Harrisnek akarták adni a fiatal kora miatt, ám Denise Chamian casting direktor meggyőzte a rendezőt, hogy tökéletes jamaicai akcentusa miatt ő a legmegfelelőbb a szerepre.
(ArpiHajdu és Réci)A Bolygó Hollandi legénységének több tagját Tim Burton tervei alapján készítették el.
(ArpiHajdu és Réci)Az "Egész nap tudom csinálni" sor, miközben Will Turner fejjel lefelé lógva üti a kannibálokat, Orlando Bloom improvizációjából született.
(ArpiHajdu és Réci)A Bolygó Hollandi legénységét eredetileg szellemként képzelték el, ám Gore Verbinskinek nem tetszett az ötlet.
(ArpiHajdu és Réci)A Karib-tenger kalózai franchise első, és eddigi egyetlen Oscar-díját nyerte ez a film. 2007-ben a legjobb vizuális effektekért járó aranyszobrot szerezte meg.
(ArpiHajdu és Réci)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »