Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
87%

Senki úr életei (2009)

Mr. Nobody
Filmadatlap
 
27
Szereplők
31
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 11. 25.

legújabb vélemény

0

Nagyon tetszett ez a film. Szinte lenyűgözött. Gondolkodni kell, oda kell figyelni minden rezzenésre, minden történésre. Nagyon összetett és nagyon szép. Minden emberi kapcsolatnak megvan a maga jelentősége, és ezt szemléletesen megmutatja a film. Mi... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

1

Leginkább azért nem jött be nekem ez a film mert számomra túlzottan furcsa mondhatni elvont volt. Ez pedig egyáltalán nem tette szerethetővé a karaktereket számomra.


 
indingo   2017. 07. 02.

0

Eléggé elgondolkodtató film egy remek témában és megvalósítás is tetszett. Kicsit sajnálom, hogy nem jutott el kis hazánkba szinkronos változatban és feliratra is úgy kellett vadászni.

 
hszpp   2017. 02. 05.

0

Egyáltalán nem könnyen emészthető, érdemes többször megnézni, hogy minden apróbb reszletet megértsük. Kifejezetten szórakoztató, fantáziadús történet, jo szereplokkel. En nagyon élveztem!

 
VvV   2019. 10. 30.

0

Remek nézőpontú film. Nekem az abszolút kedvenc Jared Letotol.

 
szucszoli   2018. 12. 24.

1

Sokszor kezdtem már úgy filmes értékelést, hogy előtte elmondtam azt a kritériumot, miszerint egy jó film legyen letisztult, követhető, közérthető és na akarjon mindent összezagyválni. Na ebből a filmből eltelt másfél óra és azt érzem, hogy belebonyo... több»

 
petraszab   2020. 01. 11.

0

Nagyon erős film, ami persze egy erős fikció, de mégis elgondolkodik rajta az ember.

Galéria (13)

Jared Leto
Jared Leto

Videók (1)

A film összbevétele 2 331 721 dollár volt (imdb.com).

 

Pierre van Dormael zeneszerző utolsó filmje 2008-ban bekövetkezett halála előtt.

(dailyfilmsan )
 

Az utcát, ahol Nemo szülei először találkoznak, Butterfly Lane N.S.-nek hívják, hivatkozva a Pillangó-hatásra.

(dailyfilmsan )
 

A film nem hozta vissza az árát, bár ennek oka az is, hogy főleg filmfesztiválokon mutatták be. 58 millió dollárból készült, és kevesebb mint 2 és fél milliót hozott vissza. A kritikusok nagyon pozitívan értékelték a filmet.

(Mavil)
 

A film egyik vágója Veress Mátyás, egy külföldön élő magyar, aki elsősorban francia nyelvű filmeken szokott dolgozni.

(Mavil)
 

Ez a film az eddigi legdrágább belga film. A pénz már akkor a készítők rendelkezésére állt, amikor még csak a forgatókönyv és a rendező személye volt meg, színészeket még nem is szerződtettek.

(Mavil)
 

A főhős minden egyes élete, ami megjelenik a vásznon, más színű, másként van fényképezve, és másmilyen zene hallatszik alatta. Kék szín - Elise (a bánat), sárga - Jean (a gazdagság), vörös - Anna (az igazi szerelem). Az élet előtti és az élet végi részeket pedig a fehér szín uralja.

(Mavil)
 

A főszereplő keresztneve Nemo, melynek jelentése senki, ugyanakkor, ha visszafelé olvassuk, omen, vagyis jel, amiből pedig következtetni lehet a jövőre.

(Mavil)
 

A film egy korai verzióját nem engedték bemutatni a Cannes-i Filmfesztiválon.

(kázsé)
 

A Nemo latinul azt jelenti, "senki" ("nobody").

(kázsé)
 

Egy visszatérő telefonszám a filmben az 123-581-1321. Ez a híres Fibonacci sorozat kezdete.

(kázsé)
 
A Mr. Nobody még ha csak egy sokszorosan becsomagolt gondolat is, mely számtalan kérdést feltesz, egy igazán különleges filmélmény. 7/10 több»