Vanília égbolt (2001)

Vanilla Sky

BogART   2022. 12. 20.

Arc harc

Érdekes film. Mindenki beleélheti magát, milyen lehet eltorzult arccal élni egy olyan társadalomban, ahol a külsőségek ennyire túl vannak árazva. A három főszereplő itt még fiatal, üde, rokonszenves, és főképpen mentes a későbbi mozikban rájuk osztott sztereotípiáktól és maníroktól. Helyenként nehéz követni, mi álom és mi valóság, de hát pont ez a lényeg, a végén egy sci-fi-s fordulattal helyére kerül minden, csak egy kicsit hihetetlenül; vagy inkább hiteltelenül.

Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

Ritkán látom Tom Cruiset ilyen sületlen,értelmetlen filmben.A flashback-ek is teljesen értelmezhetetlenek voltak,plusz Cruise is túl ripacskodta a filmet.Penelope Cruz pedíg olyan színtelen-szagtalan epizód szerepre kényszerült.Bocsánat,de ez rém gyenge.

Deku   2017. 10. 25.

Egyszerűen nem volt képes engem rabul ejtsen a silány történetével. Itt sem a rendezéssel sem pedig a karakterekkel nem volt gond. Egyszerűen maga a történt volt az, ami nem ment le a torkomon és ez által nehezen emészthető lett a dolog.

hsanya182   2015. 06. 16.

"Az édes a savanyú nélkül, a jövőben sem édes igazán!" Nagyon eredeti romantikus misztikus dráma az élet ellentéteiről... "Minden múló perc lehetőség a változásra". Nagyon érdekes csavar van a végén, szerintem olyan egyszernézős-film kategória, amit... több»

HE7EDIK   2018. 04. 28.

Vannak művészi és vannak művészieskedő filmek. Na ez tipikusan az utóbbi kategória. Próbál egyedi lenni, miközben tulajdonképpen semmiről nem szól. Tom Cruise korai zsengéi között van egy-két gyengébb produkció is, na ez még azok között is harmatgyen... több»

ZeroHero   2015. 05. 05.

Én ezt a filmet nem értettem. Ki kivel van, mi miért van és egyáltalán? Ez egy szépen és jól kivitelezett sz*rság volt így. Felrúgva minden logikai, időrendi rendet. Mintha a forgatókönyvet úgy írták volna, hogy megírtak egy részt, aztán a következő ... több»

Lóri Ádámcsik   2022. 08. 23.

Érdekes

Se nem jó, se nem rossz. Olyan egyszer nézős esti mozi. Ha picit több sci-fi-t tettek volna bele, lehet jobban sikerül.

Cameron Crowe egy interjúban elmesélte, hogy amikor megkapták az engedélyt, hogy kiürítik az egész Times Square-t egy párórás forgatás miatt, egyúttal azt is közölték, hogy ez egy példa nélküli eset, ugyanis sem előttük, sem utánuk nem történt olyan, hogy kiürítették New York egyik nevezetes terét.

(ArpiHajdu és Réci)

A szemfülesek kiszúrhatják, hogy amikor Tom Cruise fut az üres Time Square-en, az egyik kirakatnál a lezárás miatt várakozó tömeg visszatükröződik. A rendező ugyan észrevette ezt a "bakit", ám végül mégis benne hagyta a filmben, mert a jelenet paranoid hangulatához sokat hozzátett.

(ArpiHajdu és Réci)

Az üres Time Square-en történt forgatásra egy vasárnapi napon került sor reggel 5 és 8 között. Ahhoz, hogy a stáb megkapja az engedélyt, fontos volt, hogy az egész jelenet jól meg legyen tervezve, s ne legyen a helyszínen rögtönzés.

(ArpiHajdu és Réci)

Ahhoz, hogy az üres Time Square-en tudjanak forgatni, Cameron Crowe-nak és Tom Cruise-nak New York akkori polgármesterénél, Rudy Giulianinál kellett az engedélyt kilobbiznia, aki végül három órára adott engedélyt.

(ArpiHajdu és Réci)

203,4 millió dollár bevételt hozott a film.

(LionelMessi10)