Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Vanília égbolt (2001)

Vanilla Sky
Filmadatlap
 
30
Szereplők
22
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Galéria (16)

Penélope Cruz
Penélope Cruz
Tom Cruise
Penélope Cruz
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

legújabb vélemény

0

Ritkán látom Tom Cruiset ilyen sületlen,értelmetlen filmben.A flashback-ek is teljesen értelmezhetetlenek voltak,plusz Cruise is túl ripacskodta a filmet.Penelope Cruz pedíg olyan színtelen-szagtalan epizód szerepre kényszerült.Bocsánat,de ez rém gyenge.

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Egyszerűen nem volt képes engem rabul ejtsen a silány történetével. Itt sem a rendezéssel sem pedig a karakterekkel nem volt gond. Egyszerűen maga a történt volt az, ami nem ment le a torkomon és ez által nehezen emészthető lett a dolog.

 
hsanya182   2015. 06. 16.

1

"Az édes a savanyú nélkül, a jövőben sem édes igazán!" Nagyon eredeti romantikus misztikus dráma az élet ellentéteiről... "Minden múló perc lehetőség a változásra". Nagyon érdekes csavar van a végén, szerintem olyan egyszernézős-film kategória, amit... több»

 
HE7EDIK   2018. 04. 28.

0

Vannak művészi és vannak művészieskedő filmek. Na ez tipikusan az utóbbi kategória. Próbál egyedi lenni, miközben tulajdonképpen semmiről nem szól. Tom Cruise korai zsengéi között van egy-két gyengébb produkció is, na ez még azok között is harmatgyen... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Én ezt a filmet nem értettem. Ki kivel van, mi miért van és egyáltalán? Ez egy szépen és jól kivitelezett sz*rság volt így. Felrúgva minden logikai, időrendi rendet. Mintha a forgatókönyvet úgy írták volna, hogy megírtak egy részt, aztán a következő ... több»

 
Zsceeeka   2015. 02. 10.

0

Egy időben ez volt a kedvenc filmem, most, miután megnéztem az eredeti spanyol verziót, ahhoz képest hatásvadásznak és kevésbé sejtelmesnek tűnik, Penelope Cruz pedig kicsit mesterkéltnek. Ettől függetlenül érdekes és egyedi film, a sztorija izgalmas, elgondolkodtató, többszörnézős.

 
Loborg   2016. 04. 22.

0

Nagyon tetszik a történet, bár az eredeti változat valamivel jobban tetszik ( a főszereplőt akakító színésznek jobban áll a szerep, mint Tom Cruise-nak szerintem ), de ez sem lett rossz, többször láttam már, a sztori maga érdekes, a jelenetek megfogják az embert. Többször nézős.

A film összbevétele 203 388 341 dollár volt (imdb.com).

 

Cameron Crowe egy interjúban elmesélte, hogy amikor megkapták az engedélyt, hogy kiürítik az egész Times Square-t egy párórás forgatás miatt, egyúttal azt is közölték, hogy ez egy példa nélküli eset, ugyanis sem előttük, sem utánuk nem történt olyan, hogy kiürítették New York egyik nevezetes terét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szemfülesek kiszúrhatják, hogy amikor Tom Cruise fut az üres Time Square-en, az egyik kirakatnál a lezárás miatt várakozó tömeg visszatükröződik. A rendező ugyan észrevette ezt a "bakit", ám végül mégis benne hagyta a filmben, mert a jelenet paranoid hangulatához sokat hozzátett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az üres Time Square-en történt forgatásra egy vasárnapi napon került sor reggel 5 és 8 között. Ahhoz, hogy a stáb megkapja az engedélyt, fontos volt, hogy az egész jelenet jól meg legyen tervezve, s ne legyen a helyszínen rögtönzés.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ahhoz, hogy az üres Time Square-en tudjanak forgatni, Cameron Crowe-nak és Tom Cruise-nak New York akkori polgármesterénél, Rudy Giulianinál kellett az engedélyt kilobbiznia, aki végül három órára adott engedélyt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

203,4 millió dollár bevételt hozott a film.

(LionelMessi10)