Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
73%

Vanília égbolt (2001)

Vanilla Sky
Filmadatlap
 
30
Szereplők
22
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Galéria (16)

Penélope Cruz
Penélope Cruz
Tom Cruise
Penélope Cruz
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

legújabb vélemény

0

Ritkán látom Tom Cruiset ilyen sületlen,értelmetlen filmben.A flashback-ek is teljesen értelmezhetetlenek voltak,plusz Cruise is túl ripacskodta a filmet.Penelope Cruz pedíg olyan színtelen-szagtalan epizód szerepre kényszerült.Bocsánat,de ez rém gyenge.

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Egyszerűen nem volt képes engem rabul ejtsen a silány történetével. Itt sem a rendezéssel sem pedig a karakterekkel nem volt gond. Egyszerűen maga a történt volt az, ami nem ment le a torkomon és ez által nehezen emészthető lett a dolog.

 
hsanya182   2015. 06. 16.

1

"Az édes a savanyú nélkül, a jövőben sem édes igazán!" Nagyon eredeti romantikus misztikus dráma az élet ellentéteiről... "Minden múló perc lehetőség a változásra". Nagyon érdekes csavar van a végén, szerintem olyan egyszernézős-film kategória, amit... több»

 
7ETEDIK   2018. 04. 28.

0

Vannak művészi és vannak művészieskedő filmek. Na ez tipikusan az utóbbi kategória. Próbál egyedi lenni, miközben tulajdonképpen semmiről nem szól. Tom Cruise korai zsengéi között van egy-két gyengébb produkció is, na ez még azok között is harmatgyen... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Én ezt a filmet nem értettem. Ki kivel van, mi miért van és egyáltalán? Ez egy szépen és jól kivitelezett sz*rság volt így. Felrúgva minden logikai, időrendi rendet. Mintha a forgatókönyvet úgy írták volna, hogy megírtak egy részt, aztán a következő ... több»

 
Zsceeeka   2015. 02. 10.

0

Egy időben ez volt a kedvenc filmem, most, miután megnéztem az eredeti spanyol verziót, ahhoz képest hatásvadásznak és kevésbé sejtelmesnek tűnik, Penelope Cruz pedig kicsit mesterkéltnek. Ettől függetlenül érdekes és egyedi film, a sztorija izgalmas, elgondolkodtató, többszörnézős.

 
Loborg   2016. 04. 22.

0

Nagyon tetszik a történet, bár az eredeti változat valamivel jobban tetszik ( a főszereplőt akakító színésznek jobban áll a szerep, mint Tom Cruise-nak szerintem ), de ez sem lett rossz, többször láttam már, a sztori maga érdekes, a jelenetek megfogják az embert. Többször nézős.

A film összbevétele 203 388 341 dollár volt (imdb.com).

 

203,4 millió dollár bevételt hozott a film.

(LionelMessi10)
 

68 millió dollár a film költségvetése.

(LionelMessi10)
 

A vezetőség tagjai "A hét törpe", hat férfiból és egy nőből áll, akárcsak az orvoscsapat. Mindkét csoportnak fontos szerepe van David életében.

(SódóGA)
 

A filmet gyártó stúdió azt akarta a rendezőtől, hogy speciális effektekkel távolítsa el az ikertornyokat a szeptember 11-ei terrortámadást követően, azonban Cameron Crowe nem volt hajlandó erre.

(SódóGA)
 

A film egyik mondata: "Elmondom neked majd egy következő életben, amikor mindketten macskák leszünk". A mondat a rendező és Penélope Cruz közt hangzott el, mikor összetűztek valamin, s ezt emelték be a filmbe.

(SódóGA)