Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

A zéró elmélet (2013)

The Zero Theorem
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2022. 10. 25.

legújabb vélemény

2
Ezt látni kell.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Van olyan film, amit látni kell, és nem beszélni róla. Miért? Csak! Mert egyszerűen ez ilyen, és semmi több. Lássuk a velejét, ahogy szokták mondani! Szerintem Terry Gilliam érti az Élet értelmét, vagy csak sejti, ja. Mármint a képernyőn. Christoph W... teljes kritika»

3
 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

0

Érdekes, ez a szó, ami eszembe jut róla. Érdemes megnézni, néhol komikus hangvételű sci-fi, a főszereplőnek kicsit furcsán állt ez a szerep. A látványelemek jók.

 
taba   2021. 01. 22.

0

Terry Gilliam korunk egyik filmrendező látnoka, szürrealista, görbetükör, disztópikus filmjei szinte egytől-egyig mély társadalomkritikákat fogalmaznak meg. Ezt a filmet én a Brazil c. történet folytatásának gondolom. Rám mindkét alkotás nagy hatássa... több»

 
Loborg   2015. 09. 29.

0

Érdekes fantasy dráma , nagyon jó színésszel , aki meg is oldotta a szerepet , a film maga mégois kissé kettős érzelmeket váltott ki belőlem , nem tudom eldönteni, hogy jó is-e vagy csak furcsa.

 
nikiszalanics   2015. 06. 18.

0

Vannak zseniális filmjei Gilliamnak, de mikor elgurul a gyógyszere akkor, viszont nézhetetlen alkotások születnek.....na ez is olyan. Teljesen értelmetlen film a legelejétől a legvégéig. Semmi értelme nincs, nézhetetlen.

 
miska1967   2015. 06. 03.

0

Vegyes érzelmek kavarognak bennem a filmmel kapcsolatban, tetszett is meg nem is. A főnök itt Matt Damon, ami nem kis meglepetés volt, de a jó értelemben. Mellette feltűnik még David Thewlis és Melanie Thierry a fontosabb szerepekben, mind jó alakítást nyújtva.

 
S.Marika   2015. 02. 11.

0

Se tartalom se mondani való. Én általában szeretem az elvont kissé non-figuratív, akár álomszerű filmeket, de ez....Jobban vártam a végét, mint egy bármilyen jó film kijövetelét. Totálisan elhibázott koncepció.

A film összbevétele 828 850 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik interjúban megkérdezték Terry Gilliamet, hogy készül-e a filmhez 3D-s változat. A rendező ezt válaszolta: "Nem, túl drága."

(hp)
 

Matt Damon úgy vállalta el a szerepet, hogy nem is látta a forgatókönyvet, a rendezőnek sikerült telefonon keresztül meggyőznie a színészt.

(hp)
 

Terry Gilliam a filmet az ún. disztópikus szatirikus trilógia befejező részének szánta.(Brazil, 12 majom)

(hp)
 

A Qohen Leth név a héber Qoheleth név szétválasztása. A héber név a bibliából is ismert, Qoheleth (vagy Koheleth) az eklézsiák szerzője. Az eklézsiák az élet értelmével is foglalkoznak.

(hp)
 

A parkban játszódó jelenetben statisztaként feltűnik a forgatókönyv írója, és felesége, Mary is. Pat a bőröndjén ír valamit, Mary pedig újságot olvas.

(hp)
 
Christoph Waltz egy szál semmiben keresi az élet értelmét, de nem igazán találja, ezért köpenyt vesz magára és megpróbálja megtalálni a nagy semmit. Érdekes módon ez utóbbira sokkal nagyobb az esélye. több»