Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92

Sorry to Bother You (2018)

Sorry to Bother You
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
20
Képek
Videók
 
Milanman   2018. 12. 15.

Boots Riley nevét érdemes lesz megjegyeznünk. Ritka az, amikor egy alkotó első filmje ennyire sajátos hangvételű, de egyben rendkívüli fontosságú is. Elsőre általában valami nagyon személyes ihletettségű művet szoktak letenni az asztalra, melyek megmaradnak „kicsi” filmekként, ritkán írnak történelmet. Ez a vonal itt is megvan, de Riley filmje valami egészen magas szintű filmművészeti élményt hoz, örök érvényű, de korunkban kiemelten rezonáló témákról beszélve. Régen született ennyire eredeti szatíra, mely egyszerre gúnyolja és bírálja a kapitalizmus kizsákmányolását, a rasszizmust, a karhatalmi szervek önkényeskedését és erőszakosságát és fest hű képet korunk társadalmi igazságtalanságairól is. Mindezt pedig valami egészen agyeldobós, fekete humorral és abszurditással teszi. Lesznek biztosan, akiknek ez már sok lesz, különösen a film második felében, de nekem nagyon tetszettek a szimbolikus jelentésű képei, allegóriái. A Sorry To Bother You csont nélkül az év egyik legjobb filmje, ami pedig még magasabb szintre emeli, az, hogy könnyedén elemelhető az amerikai történésektől és gondolatai, mondanivalója simán beilleszthető kicsiny, magyar valóságunkba.

 
Král   2018. 12. 29.
A telemarketing hierarchiája

Vannak olyan célok az életben, amelyek eléréséhez képesek lennénk felrúgni a saját erkölcsünk alapköveit? Boots Riley mozija szerint a válasz egy határozott igen. Mindannyian ki vagyunk szolgáltatva a rossznak, és van az a pont, amikor már nem tudunk ellenállni a kísértésnek. Ez a helyzet a film főszereplőjével, Cassius-szel is, aki egy telemarketing céghez kerül és minden vágya, hogy úgynevezett "Power Caller" legyen, akik a legtöbb lét akasztják le. Ez teljesen érthető, hiszen a nagybátyja garázsában él barátnőjével együtt és hát szüksége lenne a jó pénzre, hogy végre elköltözhessen onnan egy komfortosabb jövő reményében. Ám ahhoz, hogy ezt a célját elérhesse, tökélyre kell fejlesztenie a ... több»


 
Christine   2018. 10. 23.

Elképesztően egyedi film, viszont a harmadik felvonás nem fogja mindenki tetszését elnyerni. A sztori fenomenális, és az üzenet úgy is egyértelmű, hogy nem az uralja a filmet.

Lakeith Stanfield
Lakeith Stanfield
Lakeith Stanfield
Tessa Thompson
Omari Hardwick
Steven Yeun
Lakeith Stanfield
Lakeith Stanfield
Armie Hammer
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.