2018.12.29 15:31 Kralmos Olvasottság: 411x
0

A telemarketing hierarchiája

Vannak olyan célok az életben, amelyek eléréséhez képesek lennénk felrúgni a saját erkölcsünk alapköveit? Boots Riley mozija szerint a válasz egy határozott igen. Mindannyian ki vagyunk szolgáltatva a rossznak, és van az a pont, amikor már nem tudunk ellenállni a kísértésnek. Ez a helyzet a film főszereplőjével, Cassius-szel is, aki egy telemarketing céghez kerül és minden vágya, hogy úgynevezett "Power Caller" legyen, akik a legtöbb lét akasztják le.

Ez teljesen érthető, hiszen a nagybátyja garázsában él barátnőjével együtt és hát szüksége lenne a jó pénzre, hogy végre elköltözhessen onnan egy komfortosabb jövő reményében. Ám ahhoz, hogy ezt a célját elérhesse, tökélyre kell fejlesztenie a "White Voice-ját, amivel már sokkal befolyásosabb ügyfelekkel tudna lezsírozni, sokkal nagyobb tételű ügyeket. Ez eddig teljesen oké csak e céljai eléréséhez fel kell adnia az elveit. A kérdés, vajon képes-e rá?

A telemarketing hierarchiája

Ez az alaphelyzete tehát a filmnek. A humanizmus, az erkölcsi jó és a mértékletesség meddig tudnak megmaradni az emberben? Mikor jön el az a szituáció, ahol a kapzsiság és az erkölcsi rossz győz? Erről szól 2018 legőrültebb szatirikus vígjátéka, ami a morális kérdéseken kívül rengeteg társadalomkritikát zúdít a nézőjére. Ezt a játékidő kb. háromnegyedéig csak kis abszurditással teszi de a finish-re már teljesen elszabadul a pokol. Bejön Armie Hammer fantasztikusan szórakoztató és beteg karaktere, aki egy elmebeteg, pénzéhes őrült. És onnantól tényleg nagyon sok szokatlan és bizarr szimbólumokkal meg persze jelképekkel találkozhatunk.

Szóval nagyon sok fricska és zavarba ejtő pillanat van a " Bocs, hogy zavarom" című filmben. Nem feltétlenül egyszerű néznivaló, de egy nagyon kreatív és egyedi koncepció, remekül kigondolt, tökéletes megvalósítása. Helyenként "meredek" de mindvégig eszméletlen humoros és friss néznivaló. Remekül találja el az arányokat, mindent amit kiparodizál, kritizál, amihez csak kedve van, de sosem válik öncélúvá. Teljesen elengedi "magát" és ez nagyon is jó. Nagyot markol, de nagyot is gurít. És így lesz az év egyik legjobbja.

fantasy | sci-fi | szatíra | vígjáték

Egy afroamerikai telemarketinges hatalmas sikereket ér el, miután rájön arra, hogyan is lehet beszélni angolszász akcentussal. több»

0