Csak egy anya

Csak egy anya

Solomamma

Edith negyvenes éveiben járó újságíró, aki úgy dönt, hogy egyedül válik anyává spermadonor segítségével. Azt reméli, hogy így végre saját szabályai szerint élhet – egyedül, de szabadon. Ahogy azonban kisfia cseperedik, Edith-ben egyre erősebben ébred fel a kérdés: vajon elegendő lesz‑e ő… Több

Ország: Finnország, Dánia, Norvégia, Litvánia, Lettország
Premier (HU): 2026.03.26.
Forgalmazó: Budapest Film

2026.03.30 Fredrik

Meglepően őszinte film az anyaságról. Nem idealizálja túl, inkább megmutatja, mennyi bizonytalanság és döntési helyzet van benne. Néha kicsit lassú, de a hangulata nagyon működik, és a főszereplő játéka brutál hiteles.

2026.03.28 Turro

Ez tipikusan az a skandináv film, ami nem akar nagy drámát csinálni mindenből, mégis végig feszültségben tart. Kicsit olyan érzés, mintha valaki életébe kukkantanál bele. Nem mindenkinek való, de aki szereti a realista sztorikat, annak simán bejön.

2026.03.29 András

Nekem tetszett, hogy a film nem fekete-fehér: senki sem teljesen jó vagy rossz. Az egész inkább arról szól, mennyire bonyolultak az emberi döntések. Néhol lassú, de közben meg nagyon gondolatébresztő.

A film 1 681 930 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 614 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A felvételeket 2024. szeptember 6-tól október 10-ig készítették Oslóban, mintegy öt hét alatt.Szerző: Csillag Lajos