Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Vidéki ballada az amerikai álomról (2020)

Hillbilly Elegy
Filmadatlap
 
30
Szereplők
9
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Amy Adams
Glenn Close
Glenn Close
Haley Bennett

Videók (2)

 
Anti007   2021. 04. 22.

legújabb vélemény a nap véleménye

6
Fontos a család, de a sikereinkért is meg kell dolgoznunk

Kíváncsi voltam már a filmre, és az idei Oscar-gála előtt mindenképp megakartam nézni. Kellemes csalódás volt, mert sokkal nyomasztóbbnak, életről lehúzósnak gondoltam, de szerencsére nem volt az. Persze a drogfüggő anya szenvedése szo... teljes kritika»

 
Dorkateo   2020. 11. 24.

2
Líraian kemény film a valóságról

Akár magyar álom is lehetne. Elsőre ne ismertem meg Glenn Close-t. Mindenki megmutatta önmaga árnyékát is.

 
myatom   2020. 12. 01.

2
Kicsoda J. D. Vance?

Valós élő személy J. D. Vance; a valódi, 2016-os emlékirata alapján készült filmből "mindössze" azt nem lehet megérteni, miért ért 45 millió dollárt a megfilmesítés joga (honnan a hype), ki ez a republikánusokkal egyet nem értő, ám mégis ikonikus rep... teljes kritika»

 
daeril   2020. 11. 12.

1

Ron Howardtól ennél azért sokkal többre számítottam, különösen ilyen főszereplő párossal. A nagy felhajtás ellenére kapunk egy éppen csak közepes filmet.

 
Secret Lover   2020. 11. 24.

2

A film egyáltalán nem olyan vészes, mint a kritikusok gondolják... Átlagos családi melodrámának gondolom, Glenn Close kiváló alakításával.

 
Crystaldeer   2021. 02. 13.

1

Nagyon jó film. Amy Adams és Glenn Close egyszerűen briliánsan játssza a karaktert benne. Csak ajánlani tudom.

 
sandras87   2020. 11. 27.

0

Őszintén szólva a szereposztást elnézve sokkal többet vártam volna ettől a filmtől. Valahogy azt éreztem, hogy a színészek közül egyik sem értete meg igazán a karakterét, emiatt pedig az egész sztori nagyon didaktikussá, már-már erőltetetté vált.

 

2016 késő őszének-telének Trump mindenkit meglepő elnökké választásával lett óriási hype J. D. Vance és 2016 júniusában megjelent könyve körül, és ez vezetett a megfilmesítési jog brutális, 45 millió dolláros összegéhez. Demokraták, liberálisok meg akarták érteni Trump választási sikerét, választói tömegbázisának kiterjedtségét, és ehhez kiváló adaléknak bizonyult a republikánus Ohio-beli J. D. Vance személye (a szomszédos, szintén republikánus Kentuckyból jövő családi háttérrel), illetve futótűzként terjedő emlékirata. J. D. Vance legendáját tovább fokozta, hogy a predesztináló háttér ellenére sem ért egyet a republikánusokkal, úgyhogy a Yale után a híres republikánus támogató, egyébként botrányokat vonzó milliárdos Peter Thielhez állt be először dolgozni (ő volt az, aki egy pernyeréssel tönkre tudta tenni a híres Gawker Médiát, amiből készült 2017-es filmet szintén a Netflix forgalmazza).

(myatom)
 

A film 43 napos forgatása 2019. június 12-ben kezdődött Atlantában, Georgia államban, és augusztus 8-én ért véget Middletownban, Ohióban.

(hp)
 

Bár a film forgalmazási jogaiért sorban álltak a forgalmazók, végül 45 millió dolláros ajánlatával a Netflix lett a befutó.

(hp)
 

A Vidéki ballada az amerikai álomról az azonos című 2016-os New York Times bestseller adaptációja.

(hp)
 

Amy Adamset és Glenn Close-t összesen 13 alkalommal jelölték Oscar-díjra, de egyikük sem kapta meg az Akadémia aranyszobrát.

(hp)
 
Egy szó mint száz: akkor sem leszünk meglepve, ha a Vidéki ballada ott lesz jövőre a legjobbak között, és akkor sem, ha nem. Bár egy ilyen – mozis szempontból – csonka év igencsak nagy lehetőséget kínál a Netflixhez hasonló streamingszolgáltatóknak. több»
 
A film összességében nagyon jó, elgondolkodtató kis dráma, néhol igen hatásos jelenetekkel. A kritikákkal szemben én nem érzem egyáltalán a rendező részéről ezt egy mellényúlásnak. több»