Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
71%

Vidéki ballada az amerikai álomról (2020)

Hillbilly Elegy
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
myatom   2020. 12. 01.

legújabb vélemény

2
Kicsoda J. D. Vance?

Valós élő személy J. D. Vance; a valódi, 2016-os emlékirata alapján készült filmből "mindössze" azt nem lehet megérteni, miért ért 45 millió dollárt a megfilmesítés joga (honnan a hype), ki ez a republikánusokkal egyet nem értő, ám mégis ikonikus rep... teljes kritika»

 
Secret Lover   2020. 11. 24.

1

A film egyáltalán nem olyan vészes, mint a kritikusok gondolják... Átlagos családi melodrámának gondolom, Glenn Close kiváló alakításával.


 
Dorkateo   2020. 11. 24.

2
Líraian kemény film a valóságról

Akár magyar álom is lehetne. Elsőre ne ismertem meg Glenn Close-t. Mindenki megmutatta önmaga árnyékát is.

 
sandras87   2020. 11. 27.

0

Őszintén szólva a szereposztást elnézve sokkal többet vártam volna ettől a filmtől. Valahogy azt éreztem, hogy a színészek közül egyik sem értete meg igazán a karakterét, emiatt pedig az egész sztori nagyon didaktikussá, már-már erőltetetté vált.

 
daeril   2020. 11. 12.

1

Ron Howardtól ennél azért sokkal többre számítottam, különösen ilyen főszereplő párossal. A nagy felhajtás ellenére kapunk egy éppen csak közepes filmet.

 
Szabi   2020. 11. 26.

0

Hát ha ezzel a filmmel akart Oscart nyerni a Netflix, akkor van egy rossz hírem, nemcsak nekik, de a nézők számára is. Hiába a "sztárrendező" és a neves szereplőgárda, a Vidéki ballada egy semmitmondóan üres film, amiben legfeljebb az alakítások értékelhetők.

 
zeus1000   2020. 11. 13.

0

Nem mondanám kimondottan rossz filmnek, de az előzetes alapján meg elnézve a stábot valahogy nem erre számítottam. Egyszerűen unalmas és inkoherens, és nehezemre esik eldönteni, hogy vajon Howard mennyire volt tisztában azzal, mit is szeretett volna ... több»

Galéria (7)

Amy Adams
Glenn Close
Glenn Close
Haley Bennett

Videók (2)

 

2016 késő őszének-telének Trump mindenkit meglepő elnökké választásával lett óriási hype J. D. Vance és 2016 júniusában megjelent könyve körül, és ez vezetett a megfilmesítési jog brutális, 45 millió dolláros összegéhez. Demokraták, liberálisok meg akarták érteni Trump választási sikerét, választói tömegbázisának kiterjedtségét, és ehhez kiváló adaléknak bizonyult a republikánus Ohio-beli J. D. Vance személye (a szomszédos, szintén republikánus Kentuckyból jövő családi háttérrel), illetve futótűzként terjedő emlékirata. J. D. Vance legendáját tovább fokozta, hogy a predesztináló háttér ellenére sem ért egyet a republikánusokkal, úgyhogy a Yale után a híres republikánus támogató, egyébként botrányokat vonzó milliárdos Peter Thielhez állt be először dolgozni (ő volt az, aki egy pernyeréssel tönkre tudta tenni a híres Gawker Médiát, amiből készült 2017-es filmet szintén a Netflix forgalmazza).

(myatom )
 

A film 43 napos forgatása 2019. június 12-ben kezdődött Atlantában, Georgia államban, és augusztus 8-én ért véget Middletownban, Ohióban.

(hp )
 

Bár a film forgalmazási jogaiért sorban álltak a forgalmazók, végül 45 millió dolláros ajánlatával a Netflix lett a befutó.

(hp )
 

A Vidéki ballada az amerikai álomról az azonos című 2016-os New York Times bestseller adaptációja.

(hp )
 

Amy Adamset és Glenn Close-t összesen 13 alkalommal jelölték Oscar-díjra, de egyikük sem kapta meg az Akadémia aranyszobrát.

(hp )
 
Egy szó mint száz: akkor sem leszünk meglepve, ha a Vidéki ballada ott lesz jövőre a legjobbak között, és akkor sem, ha nem. Bár egy ilyen – mozis szempontból – csonka év igencsak nagy lehetőséget kínál a Netflixhez hasonló streamingszolgáltatóknak. több»
 
A film összességében nagyon jó, elgondolkodtató kis dráma, néhol igen hatásos jelenetekkel. A kritikákkal szemben én nem érzem egyáltalán a rendező részéről ezt egy mellényúlásnak. több»
 
Mindenkinek ajánlom, akinek még számít egy filmben az élet nehézségeinek őszinte ábrázolása. Nem egy pillecukor könnyedségű darab, de óriási, amit végigvisz a vásznon. több»