Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76
Filmadatlap
 
41
Szereplők
11
Vélemények
28
Képek
7
Videók
Botrány
 
Puncs   2020. 01. 14.
Az Ailes botrány

Az utóbbi években egyre többször láttak napvilágot olyan hírek, melyek a nőket ért szexuális zaklatásokról szóltak. A legismertebbek közé tartozik Weinstein, Spacey és Ailes zaklatási sztorija. A Botrány az utóbbi, Roger Ailes, a Fox News hírcsatorna vezetőjének szexuális visszaéléseit mutatja be, pontosabban azt, hogy hogyan bukott ebbe bele. A film a 2015-ös republikánus elnökjelölti vita környékén kezdődik. Sorra ismerjük meg a szereplőket, közülük először Megan Kelly-t, a Fox News első számú üdvöskéjét, akit Charlize Theron személyesít meg, és aki a többiekkel ellentétben szinte felismerhetetlen a filmben. Majd megismerjük a szexbotrányt kirobbantó Gretchen Carlsont és a feltörekvő, pály... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 13.
Ne zaklasd fel a zaklatódat!

A televíziózás mint műfaj, történjen a világ bármely szegletében, két igen fontos összetevőn alapszik: a hitelesség látszatát kell keltenie, ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan a szenzációt és a meghökkentőt kell mutatnia, hogy minél több ember kapcsoljon az adott csatornához. Mik generálnak magas nézettséget? Például az erőszak és a szex. A hitelesség persze már egy más kérdés, de ahogy az előbb is utaltunk rá, elég csak ennek az illúziójával játszani. De mi történik mindeközben egy neves hírcsatorna, példának okáért a Fox News kulisszái mögött? Teszem azt, milyen árat kell fizetnie egy nőnek azért, hogy feljebb tudjon lépni a csatornán belüli hierarchián, ha mondjuk egy főműsoridőben su... több»


 
L.Regina   2020. 01. 19.
Botrányosan jó

Igaz történetet dolgoz fel, és ezt rögtön az elején tudtunkra adják, ahogy azt is, hogy a filmben színészek szerepelnek, kivéve, ahol archív felvételeket használtak. Továbbá azt is elmondják, hogy néhol megváltoztatták a neveket, és a film kedvéért kitaláltak egyes szereplőket és párbeszédeket. Ezzel az indítással már meg is van az alaphangulat, az ember egy bitang erős filmre számít, már csak a feldolgozott ügy miatt is, és a Botrány nem is okoz csalódást. A film a FOX News botrányát dolgozza fel, mikor több nő is szexuális zaklatással vádolta a csatorna alapítóját, és egykori vezetőjét, Roger Ailes-t. Teszi mindezt úgy, hogy egyáltalán nem válik csöpögőssé, és nem a szokásos közhelyeket mo... több»

 
indingo   2020. 01. 20.

Én nagyobb durranásra számította. A története felkeltette az érdeklődésemet, de olyan darabosan lett elmondva, hogy számomra nem volt élvezhető.

 
petraszab   2020. 01. 11.

Az előzetes felkeltette az érdeklődésemet, de a film nem nyűgözött le. Theron és Kidman borzasztóna néz ki, kicsit sok volt a plasztika.

Charlize Theron
Nicole Kidman
Margot Robbie
Nicole Kidman
Jay Roach
Charlize Theron
Charlize Theron
Margot Robbie
Mark Moses
Josh Lawson
Malcolm McDowell
Ben Lawson
Charlize Theron
John Lithgow
John Lithgow
Connie Britton
Charlize Theron
Charlize Theron
Liv Hewson
Margot Robbie
Kate McKinnon
Nicole Kidman
Charlize Theron
Mark Duplass
Margot Robbie
Nicole Kidman
Nazanin Boniadi
Charlize Theron
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Kate McKinnon
 
A Botrány nem az év Oscar-nagyágyúja, de egy összeszedetten és szórakoztatóan elmesélt film arról, mi történik akkor, ha az ember egy mérgező céges kultúrában talál állást. több»
 
Lehetett volna belőle referencia munka, egy igazi botrány film, de sajnos a feszültség erőtlen ábrázolása ezt nem teszi lehetővé. több»
 
Botrány - kritika több»

A film összbevétele 37 191 242 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 73 250 355 forintot termelt. A hazai mozik összesen 46 006 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Margot Robbie alakítja a film egyetlen fiktív karakterét.

(hp)
 

A történetet eredetileg Charlize Theron produkciós cége filmesítette volna meg, az eredeti tervek szerint pedig ő alakította volna a főszerepet is. A színésznő végül úgy döntött, hogy Megyn Kelly szerepét fogja eljátszani, Margot Robbie-t és Nicole Kidmant pedig egyenesen ő javasolta Kayla Pospisil és Gretchen Carlson szerepeire.

(hp)
 

A Botrányban 3 Oscar-díjas (Allison Janney, Nicole Kidman és Charlize Theron) és két Oscar-díjra jelölt (John Lithgow és Margot Robbie) színész is feltűnik.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.