Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
70%

Botrány (2019)

Bombshell
Filmadatlap
 
29
Szereplők
23
Vélemények
55
Képek
7
Videók
 
elekm90   2021. 02. 05.

legújabb vélemény

0

Valós történeten alapuló film a Roger Ailes-botrányról, amiről őszintén szólva fogalmam sem volt, mielőtt megnéztem. Alapvetően tetszett, az egyetlen kritikám, hogy eleinte kicsit nehéz volt követni a sok szereplő és név miatt. Roger tökéletesen tudt... több»

 
L.Regina   2020. 01. 19.

a nap véleménye

3
Botrányosan jó

Igaz történetet dolgoz fel, és ezt rögtön az elején tudtunkra adják, ahogy azt is, hogy a filmben színészek szerepelnek, kivéve, ahol archív felvételeket használtak. Továbbá azt is elmondják, hogy néhol megváltoztatták a neveket, és a film kedvéért k... teljes kritika»


 
Artemisia   2020. 05. 30.

2
Bukás

A film a Roger Ailes-ügy kirobbanását dolgozza fel, amikor is a Fox News nagy hatalmú, megdönthetetlennek látszó vezérigazgatója ellen korábbi alkalmazottja, Gretchen Carlson keresetet adott be szexuális zaklatás vádjával. Bár meddő próbálkozásnak tű... teljes kritika»

 
Puncs   2020. 01. 14.

a nap véleménye

1
Az Ailes botrány

Az utóbbi években egyre többször láttak napvilágot olyan hírek, melyek a nőket ért szexuális zaklatásokról szóltak. A legismertebbek közé tartozik Weinstein, Spacey és Ailes zaklatási sztorija. A Botrány az utóbbi, Roger Ailes, a Fox News hírcsatorna... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 13.

a nap véleménye

1
Ne zaklasd fel a zaklatódat!

A televíziózás mint műfaj, történjen a világ bármely szegletében, két igen fontos összetevőn alapszik: a hitelesség látszatát kell keltenie, ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan a szenzációt és a meghökkentőt kell mutatnia, hogy minél több ember kap... teljes kritika»

 
MP170506   2020. 09. 13.

1

A történet felkavaró, megdöbbentő, de valamiért nem sikerült igazán jól vászonra vinni. Én többet vártam ettől az alkotástól. A színészek jók voltak.

 
indingo   2020. 01. 20.

0

Én nagyobb durranásra számította. A története felkeltette az érdeklődésemet, de olyan darabosan lett elmondva, hogy számomra nem volt élvezhető.

Galéria (55)

Videók (7)

A film összbevétele 59 636 523 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 86 230 572 forintot termelt. A hazai mozik összesen 53 999 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Kimberly Guilfoyle – akit Bree Condon alakít a filmben, és aki Team Roger feliratú pólókat osztogatott a Fox női alkalmazottainak – jelenleg Donald Trump fiának, Donald Trump jr.-nak a párja, és Trump újraválasztási kampányán dolgozik mint vezető tanácsadó.

(Artemisia )
 

Megan Kellynek nagyon tetszett, hogy Charlize Theron annyira hasonlít rá a filmben.

(Artemisia )
 

Megan Kelly egy 30 perces youtube videóban kommentálta a filmet 3 korábbi Fox Newsos kolléganője, Juliett Huddy, Rudi Bakhtiar, Julie Zann – akiket szintén zaklatott Roger Aliles –, valamint férje, Dougles Brunt társaságában. Elmondták, mit találnak hitelesnek, és mit kevésbé a film során. Megannek nem tetszett, hogy túl nagy hangsúlyt helyez a film az öltözködésre, mintha összefüggne a zaklatással, mert, mint mondja, amikor Roger zaklatni kezdte, kifejezetten férfiasan öltözködött.

(Artemisia )
 

A Kate McKinnon karaktere – a demokratikus beállítottságú leszbikus nő, Jess Carr, aki azért dolgozik a Foxnál, mert más csatornákhoz nem veszik fel – kitalált karakter, akivel azt akarták demonstrálni, hogy nem minden Fox alkalmazott szélsőséges és trumpista.

(Artemisia )
 

Roger Ailest 20 nő vádolta szexuális zaklatással, noha a film középpontjában 3 áldozat áll.

(Artemisia )
 

Gretchen Carlton az IPhone-jával hónapokon át rögzítette a Rogerrel való beszélgetéseiket, így több órányi hanganyaga volt, melyet bizonyítékként be is mutatott.

(Artemisia )
 

A film készítői több Fox-alkalmazottal is elbeszélgettek, és az ő elbeszéléseik alapján alkották meg Kayla Pospisil karakterét. A jelenet, melyben Roger arra utasítja Kaylát, hogy forduljon körbe előtte és húzza feljebb a szoknyáját, azért került a filmbe, mert mindegyikük elbeszélésében visszatérő elem volt, hogy Alies előtt körbefordulnak, mondván, hogy a televízió vizuális médium.

(Artemisia )
 

A témát a Showtimes is feldolgozta egy 7 részes, HBO-n is látható sorozat formájában, A legharsányabb hang címmel.

(Artemisia )
 

Roger Ailes nem élte meg a film bemutatóját, 2017. május 18-án meghalt.

(Artemisia )
 

Greatchen Carletont a Time magazin 2017-ben a 100 legbefolyásosabb ember közé választotta.

(Artemisia )
 
A Botrány nem az év Oscar-nagyágyúja, de egy összeszedetten és szórakoztatóan elmesélt film arról, mi történik akkor, ha az ember egy mérgező céges kultúrában talál állást. több»
 
Lehetett volna belőle referencia munka, egy igazi botrány film, de sajnos a feszültség erőtlen ábrázolása ezt nem teszi lehetővé. több»
 
A témáról és a közegről eszünkbe juthat a Spotlight című film, de míg az képes volt arra, hogy átélhetően és megrendítően mutassa be a szexuális zaklatási ügyeket feltáró újságírók kőkemény munkáját, itt nem kerülünk igazán közel senkihez és semmihez. több»