Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Botrány (2019)

Bombshell
Filmadatlap
 
29
Szereplők
24
Vélemények
55
Képek
7
Videók

Galéria (55)

Videók (7)

 
BoBamburg   2021. 06. 15.

legújabb vélemény

0

Nem tudom, mekkora része volt valós, és mennyi volt a hollywoodi hozzáköltés, de mindenképp érdekes és erős film. Sok újat nem mutat, aki látott már hasonló filmet, az tudja (sajnos), hogy mentek a dolgok, de tagadhatatlanul hálás és fontos téma.

 
L.Regina   2020. 01. 19.

a nap véleménye

3
Botrányosan jó

Igaz történetet dolgoz fel, és ezt rögtön az elején tudtunkra adják, ahogy azt is, hogy a filmben színészek szerepelnek, kivéve, ahol archív felvételeket használtak. Továbbá azt is elmondják, hogy néhol megváltoztatták a neveket, és a film kedvéért k... teljes kritika»

 
Artemisia   2020. 05. 30.

3
Bukás

A film a Roger Ailes-ügy kirobbanását dolgozza fel, amikor is a Fox News nagy hatalmú, megdönthetetlennek látszó vezérigazgatója ellen korábbi alkalmazottja, Gretchen Carlson keresetet adott be szexuális zaklatás vádjával. Bár meddő próbálkozásnak tű... teljes kritika»

 
Puncs   2020. 01. 14.

a nap véleménye

1
Az Ailes botrány

Az utóbbi években egyre többször láttak napvilágot olyan hírek, melyek a nőket ért szexuális zaklatásokról szóltak. A legismertebbek közé tartozik Weinstein, Spacey és Ailes zaklatási sztorija. A Botrány az utóbbi, Roger Ailes, a Fox News hírcsatorna... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 13.

a nap véleménye

1
Ne zaklasd fel a zaklatódat!

A televíziózás mint műfaj, történjen a világ bármely szegletében, két igen fontos összetevőn alapszik: a hitelesség látszatát kell keltenie, ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan a szenzációt és a meghökkentőt kell mutatnia, hogy minél több ember kap... teljes kritika»

 
indingo   2020. 01. 20.

0

Én nagyobb durranásra számította. A története felkeltette az érdeklődésemet, de olyan darabosan lett elmondva, hogy számomra nem volt élvezhető.

 
MP170506   2020. 09. 13.

1

A történet felkavaró, megdöbbentő, de valamiért nem sikerült igazán jól vászonra vinni. Én többet vártam ettől az alkotástól. A színészek jók voltak.

A film összbevétele 59 636 523 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 86 230 572 forintot termelt. A hazai mozik összesen 53 999 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Kimberly Guilfoyle – akit Bree Condon alakít a filmben, és aki Team Roger feliratú pólókat osztogatott a Fox női alkalmazottainak – jelenleg Donald Trump fiának, Donald Trump jr.-nak a párja, és Trump újraválasztási kampányán dolgozik mint vezető tanácsadó.

(Artemisia )
 

Megan Kellynek nagyon tetszett, hogy Charlize Theron annyira hasonlít rá a filmben.

(Artemisia )
 

Megan Kelly egy 30 perces youtube videóban kommentálta a filmet 3 korábbi Fox Newsos kolléganője, Juliett Huddy, Rudi Bakhtiar, Julie Zann – akiket szintén zaklatott Roger Aliles –, valamint férje, Dougles Brunt társaságában. Elmondták, mit találnak hitelesnek, és mit kevésbé a film során. Megannek nem tetszett, hogy túl nagy hangsúlyt helyez a film az öltözködésre, mintha összefüggne a zaklatással, mert, mint mondja, amikor Roger zaklatni kezdte, kifejezetten férfiasan öltözködött.

(Artemisia )
 

A Kate McKinnon karaktere – a demokratikus beállítottságú leszbikus nő, Jess Carr, aki azért dolgozik a Foxnál, mert más csatornákhoz nem veszik fel – kitalált karakter, akivel azt akarták demonstrálni, hogy nem minden Fox alkalmazott szélsőséges és trumpista.

(Artemisia )
 

Roger Ailest 20 nő vádolta szexuális zaklatással, noha a film középpontjában 3 áldozat áll.

(Artemisia )
 
A témáról és a közegről eszünkbe juthat a Spotlight című film, de míg az képes volt arra, hogy átélhetően és megrendítően mutassa be a szexuális zaklatási ügyeket feltáró újságírók kőkemény munkáját, itt nem kerülünk igazán közel senkihez és semmihez. több»
 
Így végül egyfajta furcsa öszvérként kapunk egy sztorit az intézményesített szexuális zaklatásról, amely sokak számára csak egy jópofa, szórakoztató moziként fog funkcionálni. több»
 
Adam McKay által sikerre vitt formula a Botrányban másoltnak, erőtlennek tűnik, és se a Fox News, se a #metoo megértéséhez nem visz közelebb. több»