Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
79
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
55
Képek
7
Videók
Botrány
 
sptt   2020. 07. 01.

legújabb vélemény

Érdekes alaptörténet, jó színészekkel, bár Charlize Theront nem volt könnyű felismerni... Margot Robbienak itt kevesebb a lehetősége a tehetségének megvillantására, de itt is hiba nélkül hozza a karaktert. Teljesen egyértelmű, hogy Hollywood és a Fox News kapcsolata nem lehet tökéletes, ami a filmben gyönyörűen megmutatkozik, de valahogy nagyon hihetőek az apró dolgok, megnyilvánulások is, különösen a republikánus előválasztás kapcsán, ahogy összezártak a végén Trump mellett azok is, akik tudták, hogy nem jó, de ő tud győzni. 7/10

 
L.Regina   2020. 01. 19.

a nap véleménye

Botrányosan jó

Igaz történetet dolgoz fel, és ezt rögtön az elején tudtunkra adják, ahogy azt is, hogy a filmben színészek szerepelnek, kivéve, ahol archív felvételeket használtak. Továbbá azt is elmondják, hogy néhol megváltoztatták a neveket, és a film kedvéért kitaláltak egyes szereplőket és párbeszédeket. Ezzel az indítással már meg is van az alaphangulat, az ember egy bitang erős filmre számít, már csak a feldolgozott ügy miatt is, és a Botrány nem is okoz csalódást. A film a FOX News botrányát dolgozza fel, mikor több nő is szexuális zaklatással vádolta a csatorna alapítóját, és egykori vezetőjét, Roger Ailes-t. Teszi mindezt úgy, hogy egyáltalán nem válik csöpögőssé, és nem a szokásos közhelyeket mo... több»


 
Artemisia   2020. 05. 30.

Bukás

A film a Roger Ailes-ügy kirobbanását dolgozza fel, amikor is a Fox News nagy hatalmú, megdönthetetlennek látszó vezérigazgatója ellen korábbi alkalmazottja, Gretchen Carlson keresetet adott be szexuális zaklatás vádjával. Bár meddő próbálkozásnak tűnt, hogy célt érjen egy ilyen médiamogul ellen, aki mögött az Egész Fox állt, felszólalása ezidáig példátlan láncreakciót indított el, mely nem egyszerűen csak Ailes bukását eredményezte, hanem elvezetett a #MeToo mozgalom megszületéséhez, mely a 2010-es évek második felének legnagyobb hatású nőjogi mozgalmává nőtte ki magát. Ennek köszönhetően lepleződött le Harvey Weisten is, ami még az Ailes-botránynál is hangosabb volt, és gyakorlatilag új f... több»

 
Puncs   2020. 01. 14.

a nap véleménye

Az Ailes botrány

Az utóbbi években egyre többször láttak napvilágot olyan hírek, melyek a nőket ért szexuális zaklatásokról szóltak. A legismertebbek közé tartozik Weinstein, Spacey és Ailes zaklatási sztorija. A Botrány az utóbbi, Roger Ailes, a Fox News hírcsatorna vezetőjének szexuális visszaéléseit mutatja be, pontosabban azt, hogy hogyan bukott ebbe bele. A film a 2015-ös republikánus elnökjelölti vita környékén kezdődik. Sorra ismerjük meg a szereplőket, közülük először Megan Kelly-t, a Fox News első számú üdvöskéjét, akit Charlize Theron személyesít meg, és aki a többiekkel ellentétben szinte felismerhetetlen a filmben. Majd megismerjük a szexbotrányt kirobbantó Gretchen Carlsont és a feltörekvő, pály... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 13.

a nap véleménye

Ne zaklasd fel a zaklatódat!

A televíziózás mint műfaj, történjen a világ bármely szegletében, két igen fontos összetevőn alapszik: a hitelesség látszatát kell keltenie, ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan a szenzációt és a meghökkentőt kell mutatnia, hogy minél több ember kapcsoljon az adott csatornához. Mik generálnak magas nézettséget? Például az erőszak és a szex. A hitelesség persze már egy más kérdés, de ahogy az előbb is utaltunk rá, elég csak ennek az illúziójával játszani. De mi történik mindeközben egy neves hírcsatorna, példának okáért a Fox News kulisszái mögött? Teszem azt, milyen árat kell fizetnie egy nőnek azért, hogy feljebb tudjon lépni a csatornán belüli hierarchián, ha mondjuk egy főműsoridőben su... több»

 
A Botrány nem az év Oscar-nagyágyúja, de egy összeszedetten és szórakoztatóan elmesélt film arról, mi történik akkor, ha az ember egy mérgező céges kultúrában talál állást. több»
 
Lehetett volna belőle referencia munka, egy igazi botrány film, de sajnos a feszültség erőtlen ábrázolása ezt nem teszi lehetővé. több»
 
Botrány - kritika több»

A film összbevétele 59 636 523 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 86 230 572 forintot termelt. A hazai mozik összesen 53 999 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Kimberly Guilfoyle – akit Bree Condon alakít a filmben, és aki Team Roger feliratú pólókat osztogatott a Fox női alkalmazottainak – jelenleg Donald Trump fiának, Donald Trump jr.-nak a párja, és Trump újraválasztási kampányán dolgozik mint vezető tanácsadó.

(Artemisia )
 

Megan Kellynek nagyon tetszett, hogy Charlize Theron annyira hasonlít rá a filmben.

(Artemisia )
 

Megan Kelly egy 30 perces youtube videóban kommentálta a filmet 3 korábbi Fox Newsos kolléganője, Juliett Huddy, Rudi Bakhtiar, Julie Zann – akiket szintén zaklatott Roger Aliles –, valamint férje, Dougles Brunt társaságában. Elmondták, mit találnak hitelesnek, és mit kevésbé a film során. Megannek nem tetszett, hogy túl nagy hangsúlyt helyez a film az öltözködésre, mintha összefüggne a zaklatással, mert, mint mondja, amikor Roger zaklatni kezdte, kifejezetten férfiasan öltözködött.

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.