2020.01.19 19:31 L.Regina Olvasottság: 597x
3

Botrányosan jó

Igaz történetet dolgoz fel, és ezt rögtön az elején tudtunkra adják, ahogy azt is, hogy a filmben színészek szerepelnek, kivéve, ahol archív felvételeket használtak. Továbbá azt is elmondják, hogy néhol megváltoztatták a neveket, és a film kedvéért kitaláltak egyes szereplőket és párbeszédeket. Ezzel az indítással már meg is van az alaphangulat, az ember egy bitang erős filmre számít, már csak a feldolgozott ügy miatt is, és a Botrány nem is okoz csalódást.

A film a FOX News Botrányát dolgozza fel, mikor több nő is szexuális zaklatással vádolta a csatorna alapítóját, és egykori vezetőjét, Roger Ailes-t. Teszi mindezt úgy, hogy egyáltalán nem válik csöpögőssé, és nem a szokásos közhelyeket mondja föl. Az egész film nagyon tárgyilagosan és precízen van felépítve, csak akkor válik érzelmessé, mikor azt a jelenet meg is kívánja. Ehhez jön pluszba egy kreatív és jól használt narráció a főszereplőktől.

Botrányosan jó

A Botrány háttere jól ki van dolgozva, a készítők arra is fektettek hangsúlyt, hogy bemutassák, milyen volt a politikai helyzet Amerikában, mikor beütött a krach. Ironikus, hogy a nők pont akkor álltak a sarkukra, és akkor fellegzett be Ailes-nek, mikor Trump az elnöki címért indult, amit végül meg is kapott…

A média világa kegyetlen, igazságtalan és felszínes. Elég csak egyszer nemet mondanod, és már repülsz is. Nem számíthatsz senkire, hisz mindenki köp a nagy főnöknek, miközben sorban áll a pozíciódért. A nőknek minden aljasságot és beszólást ki kell állniuk, senki nem védi meg őket. Ha pedig kifejezik a nemtetszésüket, ők lesznek férfigyűlölők, hálátlanok, a szipirtyók, akik nem értik a „viccet”. Ezt a világot mi sem mutatja jobban, mint mikor Ailes megvádolása után mindenki, nő, férfi egyaránt megpróbálta bizonygatni, hogy ő milyen jó ember, hogy milyen remek barát és, hogy ő sosem tenne olyasmit.

A három főszereplő remek, Charlize Theron, mint mindig, itt is zseniális, Margot Robbie pedig bebizonyítja, hogy igenis tud színészkedni, és több ő, mint egy szép pofi. Erre a filmre szüksége is volt, nehogy az emberek beskatulyázzák Harley Quinn szerepe miatt. Nicole Kidmannek nem jut annyi idő, de ettől függetlenül is jó, és még így is remekül átjön a karakterének az indítékai.

Ez egy nagyon erős film, ami egy nehéz témát remekül dolgoz fel és mutat be úgy, hogy végig fenntartja a néző érdeklődését. Elgondolkodtat, egyszerre dühíti és szomorítja el az embert, miközben fokozatosan fogja el a nézőt az undor a mai médiavilága miatt.

72 Botrány  (2019)

dráma | életrajzi

Az amerikai FOX New hírcsatorna alapítója és egykori vezetője, Roger Ailes (John Lithgow) hajdani műsorvezetője, Gretchen Carlson (Nicole Kidman) úgy döntött, eljött az ideje,... több»

3