Margot Robbie-t gazdagon jutalmazzák a Barbie mozivászonra vitelében játszott kulcsszerepéért. A nyár legnagyobb sikere mögött álló sztár és producer - állítólag (!) - nagyjából 50 millió dollárt fog keresni fizetés és egyéb bónuszok formájában.

Robbie-t eddig két Oscar-díjra jelölték az Én, Tonya és a Botrány című filmekben nyújtott alakításaiért. Először Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmjében vált ismertté, majd a Suicide Squad - Öngyilkos osztag  és a Volt egyszer egy Hollywood című filmekkel aratott óriási sikereket. De ezek közül egyik film sem érte el a Barbie elképesztő bevételeit, amely a filmtörténelem egyik legnagyobb kasszasikere lesz, ha ez így folytatódik.

A rendező és társ-forgatókönyvíró, Greta Gerwig valószínűleg szintén bónuszokat kaphat a film hatalmas sikere miatt. A Barbie egy hónappal ezelőtti bemutatója óta elképesztő 526,3 millió dollárt hozott az amerikai pénztáraknál, és 657,6 millió dollárt a nemzetközi pénztáraknál. Ez globálisan 1,18 milliárd dollárt jelent - és ez a szám várhatóan tovább emelkedik, mivel a film még mindig a kasszasikerlisták élén áll.

A Barbie jelenleg a Warner Bros. történetének második legnagyobb bevételt hozó filmje a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész mögött. Emellett ez az eddigi legtöbb bevételt hozó film, amelyet női rendező készített, megelőzve a korábbi rekordtartót, a Jégvarázs 2-t, amelyet The Roswell Incident  rendezett.

Amellett, hogy Robbie keltette életre az ikonikus gyermekjátékot, a filmet a színésznő produkciós cége, a LuckyChap Entertainmenten készítette, amelyet Robbie 2014-ben alapított mostani férjével, Tom Ackerley-vel, valamint barátaival, Josey McNamarával és Sophia Kerrrel.

A cég célja az volt, hogy női történeteket meséljen el a filmvásznon, és támogassa a női alkotókat a színfalak mögött. A projektjei között szerepel az Oscar-jelölt Ígéretes fiatal nő, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című szuperhősfilm is.

A Warner Bros. nem kívánt, Robbie képviselője pedig nem tudott nyilatkozni az ügyben, így egyelőre tekinthetjük inkább pletykának ezeket a híreket.

55 Barbie  (2023)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»