Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
70%

Mank (2020)

Mank
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
16
Képek
3
Videók
Mank
 
elekm90   2021. 04. 23.

legújabb vélemény

1

Értem én, hogy a 30-as évek Hollywoodjának korképét mutatja be, illetve azt, hogy milyen ihletésből jött létre az "Aranypolgár", de ez még mindig rém unalmas. Isten nyugosztalja David Fincher édesapját, de talán nem véletlen, hogy eleddig nem került ... több»

 
sptt   2021. 01. 21.

1

Nagyon kedvelem Fincher filmjeinek nagy részét, ezért felfokozott várakozással néztem meg ezt is. Már a film közepén azt gondoltam, hogy a filmesztéták, dohányfüstös kiskocsmákban (ahhh, már nincs is ilyen) unikumot és kisfröccsöt iszogató szociológu... több»


 
Zsolt   2020. 12. 05.

0

Na, végre egy jó film, amibe még az sem zavar bele – sőt –, hogy fekete-fehér. Egy remek történetet mondanak el profi módon, kiváló színészekkel.

 
Laclac   2020. 11. 30.

0

Totál olyan, mintha Az aranypolgárban járnánk, mégis annyira kortalanul tudunk kötődni mindenhez, ami ebben a filmben történik, hogy csak na. Remek filmélmény, tényleg nagyon jól sikerült.

 
MethMan   2020. 11. 28.

0

Történelmileg nem teljesen helytálló a film, de amúgy remekül sikerült. Nagyon vártam már egy ilyen színvonalú alkotást, úgyhogy nagyon örülök, hogy megkaptam.

Galéria (16)

Gary Oldman
Amanda Seyfried
Gary Oldman
Gary Oldman
David Fincher
Gary Oldman
Charles Dance
Gary Oldman
Charles Dance

Videók (3)

 

Az aranypolgár születése című film után ez a második olyan produkció, amely Orson Welles kultikus, Aranypolgár című filmjének megalkotását dolgozza fel.

(csd)
 

Amanda Seyfried egy interjúban elárulta, hogy néhány jelentet közel 200-szor rögzítettek, hogy tökéletes legyen. Egyes képsorok felvételei akár egy héten keresztül is eltartottak.

(csd)
 

A film hangfelvételeit és a zenei betéteket egy hangsávon rögzítették. Ugyanezt a technológiát a hangosfilmgyártás kezdeteiben alkalmazták, a többsávos, sztereó rögzítés csupán a 20. század második felében terjedt el, így a Mank még autentikusabbá vált.

(csd)
 

A film forgatókönyvét a rendező, David Fincher néhai édesapja, Jack Fincher írta.

(csd)
 
Összességében a film egy összetett és profi alkotás, kifogástalan képi világgal, kitűnő szereplőgárdával, príma filmes megoldásokkal és ötletes tagolással. több»
 
A Mank tehát egy gyönyörűen fényképezett, sodró lendületű film, amely azonban némileg kaotikus és helyenként kidolgozatlan. több»
 
A Mank elsősorban a filmrajongókat és Old Hollywood megszállottjait kívánja megszólítani, elbűvölő atmoszférateremtésével és kiváló színészeivel azonban minden néző számára remek szórakozást nyújthat. több»