Alig néhány napja debütált a Netflix műsorkínálatában, a hazai előfizetők körében máris a platform legnépszerűbb tartalmává lépett elő David Fincher legújabb rendezése, A gyilkos

A film több szempontból is kuriózumnak számít, hiszen Fincher az 1995-ben megjelent Hetedik óta ismét együtt dolgozott a film írójával, Andrew Kevin Walkerrel. Kétségtelen, hogy a rendező ráadásul remekül együtt tud dolgozni a platformmal, hiszen előző rendezése, a 2020-ban szintén a Netflixen debütált Mankkal a közönség siker mellett hatalmas szakmai elismerést is aratott.

A gyilkos forgatása Párizsban és Illinois államban zajlott még 2022-ben, a premierre pedig a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon került sor idén szeptemberben, amelyen hatalmas sikert aratott. Nem mellékes az sem, hogy a Netflixen olyan produkciókat szorított maga mögé, mint a Sonic, a sündisznó 2 és a Bezártság

Aki ismeri a rendező munkásságát, az tudja, hogy filmjeiről egyébként is elmondható egyfajta sötét és baljóslatú hangulat, amelyből ezúttal sincs hiány. A gyilkos a Rotten Tomatoes portálon 85 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, a nézőktől pedig 64 százalékot kapott, míg a hazai közönség 67 százalékra értékelte a Mafabon.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a film főszerepében Michael Fassbender látható, aki a tőle megszokottan zseniális alakítást nyújt. A film további főszerepeiben érkezik Tilda Swinton, Sala Baker, Charles Parnell, Anouar H. Smaine, Arliss Howard és Monique Ganderton láthatók.

A gyilkos tehát már elérhető a Netflix műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül elindíthatjátok a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

67 A gyilkos  (2023)

akció | kaland | krimi

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»