Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Mementó (2000)

Memento
Filmadatlap
 
21
Szereplők
66
Vélemények
30
Képek
2
Videók

Galéria (30)

Videók (2)

 
moviemafia   2021. 03. 23.

legújabb vélemény

0
Akarok én erre emlékezni?

Már az elején leszögezném, hogy a film koncepciója alapvetően zseniális, ám nekem mégis valahogy hiányos, darabos lett a végeredmény, amit produkált. Az egész filmben történő időbeli ugrások már egy idő után közel követhetetlenek lesznek, szóval itt aztán tényleg nem szabad elkalandozni. Ezzel még mindig nem lenne gond, ha ezt jól kivitelezték volna (mint már megannyi ehhez hasonló alkotásban), ám mégis én számos hiányosságot találtam benne. Első nézésre nem kifejezetten nyerte el tetszésem, de talán majd ha újranézem, megváltozik róla a véleményem.

 
indingo   2017. 04. 10.

1

Már annyi ilyen tipusú filmet láttam, hogy nem igazán tudott lekötni. Eléggé szabdalt volt az egész, össze vissza ugráltak a készítők. Többet tuti nem nézem meg.

1
 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

0

Amikor először láttam kamaszként, totál lekötött és lenyűgözött, hogy egy filmnek lehet ilyen szerkezete és formanyelve, és sokáig emlegettem is, mint egy jó filmet – csak akkor még sokkal kevesebb filmet láttam. Ennek ugyanis nem igazán áll jól az i... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

0

Biztosan ez a lépcső is kellett Nolannak,hogy az Eredet című igényes thrillert megcsinálja.Ez béna,és unalmas lett.Alig bírtam végignézni.Brrrr...

 
szaka123   2016. 01. 22.

1

Egyik kedvenc filmem. A Nolan testvérek nagyszerű filmje ez. A forgatókönyv Jonathan Nolan - Memento Mori írásából született. A rendező pedig, Christopher... Korunk egyik, ha nem a legnagyobb rendezője. A film felépítése, visszafelé haladunk az időbe... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nem mondom, hogy maradandó lett számomra de mindenképpen meglepetéssel töltött el. Legnagyobb meglepődésemre ez a film sokkal jobban teljesített mint azt elsőre mondtam volna róla.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 05.

0

Egyedi a film a szerkezetét tekintve. A folyamatos visszautalás és az időben való ugrándozás viszont összezavarja a nézőt. Szédületes a történet és a megvalósítás, a nagy csavar a végén pedig letaglózó, még sem kerek a történet számomra, és én abban ... több»

A film összbevétele 39 723 096 dollár volt (imdb.com).

 

Mivel a rendelkezésre álló büdzsé igen korlátozott volt, a rendező saját maga vállalta el a vágással járó feladatokat is.

(Bogi87)
 

Moss volt az, aki felhívta a rendező figyelmét Pantolianóra.

(Bogi87)
 

Christopher Nolan eleinte azt szerette volna, ha a főszerepet Alec Baldwin alakítja.

(Bogi87)
 

A film egyik jelenetében, mikor Sammy a szanatóriumban van, fekete-fehér képkockák futnak. Aki szemfüles, észreveheti, hogy egy pillanatra Lenny helyett Sammy arca látható.

(Bogi87)
 

Larry Holden arra kérte Pearce-t, a volt testépítőt, hogy a hitelesebb alakítás érdekében valóban verje meg őt, így a filmben látható sérüléseinek egy jó része valódi volt.

(Bogi87)