Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
62
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Mementó
Guy Pearce
Guy Pearce
Guy Pearce
Carrie-Anne Moss
Guy Pearce
Guy Pearce
Carrie-Anne Moss
 
Érdeklődő   2020. 05. 25.

legújabb vélemény

Óriási

Nehéz ehhez a filmez hozzászólni. Az első harmadán már-már azon gondolkodtam, hogy nem bírom tovább az állandó ide-oda ugrálást a történet mesélésben. Nem vagyok hozzászokva az ilyen elgondolkodtató mozgóképek befogadására. Ennek ellenére azt kell hogy írjam, a mondanivaló kifinomult és következetes, csak hagyni kell, hogy megérintsen a rendező gondolatmenete. A film végén szó szerint megdöbbentem azon, hogy mi is történet meg egy emberrel. Azoknak ajánlom a megtekintését, akik szeretnének egy olyan bűnügyi filmet megtekinteni, ami végre újat tesz le az asztalra.

 
indingo   2017. 04. 10.

Már annyi ilyen tipusú filmet láttam, hogy nem igazán tudott lekötni. Eléggé szabdalt volt az egész, össze vissza ugráltak a készítők. Többet tuti nem nézem meg.


 
Deku   2017. 07. 10.

Nem mondom, hogy maradandó lett számomra de mindenképpen meglepetéssel töltött el. Legnagyobb meglepődésemre ez a film sokkal jobban teljesített mint azt elsőre mondtam volna róla.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 05.

Egyedi a film a szerkezetét tekintve. A folyamatos visszautalás és az időben való ugrándozás viszont összezavarja a nézőt. Szédületes a történet és a megvalósítás, a nagy csavar a végén pedig letaglózó, még sem kerek a történet számomra, és én abban látom az okát, hogy a szerkezet miatt nem lett jobban kifejtve a személyes kapcsolatok hálója. Felugranak emberek csak úgy, de nem tudunk meg róluk különösebben semmit. Számomra ez egy nagy hiányosság a filmben. Kultuszfilm és kötelező egyszer megnézni.

 
szaka123   2016. 01. 22.

Egyik kedvenc filmem. A Nolan testvérek nagyszerű filmje ez. A forgatókönyv Jonathan Nolan - Memento Mori írásából született. A rendező pedig, Christopher... Korunk egyik, ha nem a legnagyobb rendezője. A film felépítése, visszafelé haladunk az időben, nagyon jó és egyedi ötlet. És amikor a fekete-fehér képek a színessel összefutnak... Nagyszerű film, zseniális, ahol nem lehetsz biztos semmiben, és nem bízhatsz senkiben! Nem elég egyszer megnézni!

 
A Memento Christopher Nolan egyik legötletesebb és legeredetibb rendezése, amely mára már klasszikussá avanzsált. 9/10 több»

A film összbevétele 39 723 096 dollár volt (imdb.com).

 

Mivel a rendelkezésre álló büdzsé igen korlátozott volt, ezért a rendező saját maga vállalta el a vágással járó feladatokat is.

(Bogi87)
 

Moss volt az, aki felhívta a rendező figyelmét Pantoliano-ra.

(Bogi87)
 

Christopher Nolan eleinte azt szerette volna, ha a főszerepet Alec Baldwin alakítja.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.