Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%
Filmadatlap
 
21
Szereplők
65
Vélemények
30
Képek
2
Videók
Mementó
 
Aki_megmondja_a_tutit   2020. 09. 05.

legújabb vélemény

Tetszett, különös film, vannak benne pozitívumok, negatívumok egyaránt. Mindenképp látni kell!

 
indingo   2017. 04. 10.

Már annyi ilyen tipusú filmet láttam, hogy nem igazán tudott lekötni. Eléggé szabdalt volt az egész, össze vissza ugráltak a készítők. Többet tuti nem nézem meg.


 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

Amikor először láttam kamaszként, totál lekötött és lenyűgözött, hogy egy filmnek lehet ilyen szerkezete és formanyelve, és sokáig emlegettem is, mint egy jó filmet – csak akkor még sokkal kevesebb filmet láttam. Ennek ugyanis nem igazán áll jól az i... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

Nem mondom, hogy maradandó lett számomra de mindenképpen meglepetéssel töltött el. Legnagyobb meglepődésemre ez a film sokkal jobban teljesített mint azt elsőre mondtam volna róla.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 05.

Egyedi a film a szerkezetét tekintve. A folyamatos visszautalás és az időben való ugrándozás viszont összezavarja a nézőt. Szédületes a történet és a megvalósítás, a nagy csavar a végén pedig letaglózó, még sem kerek a történet számomra, és én abban ... több»

 
szaka123   2016. 01. 22.

Egyik kedvenc filmem. A Nolan testvérek nagyszerű filmje ez. A forgatókönyv Jonathan Nolan - Memento Mori írásából született. A rendező pedig, Christopher... Korunk egyik, ha nem a legnagyobb rendezője. A film felépítése, visszafelé haladunk az időbe... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

Biztosan ez a lépcső is kellett Nolannak,hogy az Eredet című igényes thrillert megcsinálja.Ez béna,és unalmas lett.Alig bírtam végignézni.Brrrr...

A film összbevétele 39 723 096 dollár volt (imdb.com).

 

Mivel a rendelkezésre álló büdzsé igen korlátozott volt, ezért a rendező saját maga vállalta el a vágással járó feladatokat is.

(Bogi87)
 

Moss volt az, aki felhívta a rendező figyelmét Pantoliano-ra.

(Bogi87)
 

Christopher Nolan eleinte azt szerette volna, ha a főszerepet Alec Baldwin alakítja.

(Bogi87)
 

A film egyik jelenetében, mikor Sammy a szanatóriumban van, fekete-fehér képkockák futnak. Aki szemfüles, észreveheti, hogy egy pillanatra Lenny helyett Sammy arca látható.

(Bogi87)
 

Larry Holden arra kérte Pearce-t,a volt testépítőt, hogy a hitelesebb alakítás érdekében valóban verje meg őt, így előbbi filmben látható sérüléseinek egy jó része valódi volt.

(Bogi87)
 

A Mementó-ban egyetlen egy hangeffektus van, ami visszafele hallható, mégpedig Teddy kiabálása a film végén: "Ne!".

(Bogi87)
 

A 2001-es Sundance Filmfesztiválon elnyerte a Waldo Salt forgatókönyvíró díjat (Christopher Nolan, Jonathan Nolan) és további egy kategóriában a jelöltek között volt: Zsűri Nagydíja (Christopher Nolan).

(Bogi87)
 

Világszerte 39.665.950 dolláros bevételt eredményezett a film.

(Bogi87)
 

A forgatási munkálatok 1999. szeptember 7. és október 8. között zajlottak.

(Bogi87)
 

A főszereplő anterográd amnéziában szenved.

(Bogi87)
 
A Memento Christopher Nolan egyik legötletesebb és legeredetibb rendezése, amely mára már klasszikussá avanzsált. 9/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.