Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
89%
Filmadatlap
 
21
Szereplők
65
Vélemények
30
Képek
2
Videók
 
Aki_megmondja_a_tutit   2020. 09. 05.

legújabb vélemény

0

Tetszett, különös film, vannak benne pozitívumok, negatívumok egyaránt. Mindenképp látni kell!

 
indingo   2017. 04. 10.

1

Már annyi ilyen tipusú filmet láttam, hogy nem igazán tudott lekötni. Eléggé szabdalt volt az egész, össze vissza ugráltak a készítők. Többet tuti nem nézem meg.


 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

0

Amikor először láttam kamaszként, totál lekötött és lenyűgözött, hogy egy filmnek lehet ilyen szerkezete és formanyelve, és sokáig emlegettem is, mint egy jó filmet – csak akkor még sokkal kevesebb filmet láttam. Ennek ugyanis nem igazán áll jól az i... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nem mondom, hogy maradandó lett számomra de mindenképpen meglepetéssel töltött el. Legnagyobb meglepődésemre ez a film sokkal jobban teljesített mint azt elsőre mondtam volna róla.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 05.

0

Egyedi a film a szerkezetét tekintve. A folyamatos visszautalás és az időben való ugrándozás viszont összezavarja a nézőt. Szédületes a történet és a megvalósítás, a nagy csavar a végén pedig letaglózó, még sem kerek a történet számomra, és én abban ... több»

 
szaka123   2016. 01. 22.

0

Egyik kedvenc filmem. A Nolan testvérek nagyszerű filmje ez. A forgatókönyv Jonathan Nolan - Memento Mori írásából született. A rendező pedig, Christopher... Korunk egyik, ha nem a legnagyobb rendezője. A film felépítése, visszafelé haladunk az időbe... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

0

Biztosan ez a lépcső is kellett Nolannak,hogy az Eredet című igényes thrillert megcsinálja.Ez béna,és unalmas lett.Alig bírtam végignézni.Brrrr...

Galéria (30)

Videók (2)

A film összbevétele 39 723 096 dollár volt (imdb.com).

 

Mivel a rendelkezésre álló büdzsé igen korlátozott volt, ezért a rendező saját maga vállalta el a vágással járó feladatokat is.

(Bogi87)
 

Moss volt az, aki felhívta a rendező figyelmét Pantoliano-ra.

(Bogi87)
 

Christopher Nolan eleinte azt szerette volna, ha a főszerepet Alec Baldwin alakítja.

(Bogi87)
 

A film egyik jelenetében, mikor Sammy a szanatóriumban van, fekete-fehér képkockák futnak. Aki szemfüles, észreveheti, hogy egy pillanatra Lenny helyett Sammy arca látható.

(Bogi87)
 

Larry Holden arra kérte Pearce-t,a volt testépítőt, hogy a hitelesebb alakítás érdekében valóban verje meg őt, így előbbi filmben látható sérüléseinek egy jó része valódi volt.

(Bogi87)
 

A Mementó-ban egyetlen egy hangeffektus van, ami visszafele hallható, mégpedig Teddy kiabálása a film végén: "Ne!".

(Bogi87)
 

A 2001-es Sundance Filmfesztiválon elnyerte a Waldo Salt forgatókönyvíró díjat (Christopher Nolan, Jonathan Nolan) és további egy kategóriában a jelöltek között volt: Zsűri Nagydíja (Christopher Nolan).

(Bogi87)
 

Világszerte 39.665.950 dolláros bevételt eredményezett a film.

(Bogi87)
 

A forgatási munkálatok 1999. szeptember 7. és október 8. között zajlottak.

(Bogi87)
 

A főszereplő anterográd amnéziában szenved.

(Bogi87)
 
A Memento Christopher Nolan egyik legötletesebb és legeredetibb rendezése, amely mára már klasszikussá avanzsált. 9/10 több»