Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
60
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Mementó
 
indingo   2017. 04. 10.

Már annyi ilyen tipusú filmet láttam, hogy nem igazán tudott lekötni. Eléggé szabdalt volt az egész, össze vissza ugráltak a készítők. Többet tuti nem nézem meg.

 
Deku   2017. 07. 10.

Nem mondom, hogy maradandó lett számomra de mindenképpen meglepetéssel töltött el. Legnagyobb meglepődésemre ez a film sokkal jobban teljesített mint azt elsőre mondtam volna róla.


 
dailyfilmsan   2019. 04. 05.

Egyedi a film a szerkezetét tekintve. A folyamatos visszautalás és az időben való ugrándozás viszont összezavarja a nézőt. Szédületes a történet és a megvalósítás, a nagy csavar a végén pedig letaglózó, még sem kerek a történet számomra, és én abban látom az okát, hogy a szerkezet miatt nem lett jobban kifejtve a személyes kapcsolatok hálója. Felugranak emberek csak úgy, de nem tudunk meg róluk különösebben semmit. Számomra ez egy nagy hiányosság a filmben. Kultuszfilm és kötelező egyszer megnézni.

 
szaka123   2016. 01. 22.

Egyik kedvenc filmem. A Nolan testvérek nagyszerű filmje ez. A forgatókönyv Jonathan Nolan - Memento Mori írásából született. A rendező pedig, Christopher... Korunk egyik, ha nem a legnagyobb rendezője. A film felépítése, visszafelé haladunk az időben, nagyon jó és egyedi ötlet. És amikor a fekete-fehér képek a színessel összefutnak... Nagyszerű film, zseniális, ahol nem lehetsz biztos semmiben, és nem bízhatsz senkiben! Nem elég egyszer megnézni!

 
Szilonka   2017. 06. 14.

Nekem a Pillangóhatás jobban bejött. Kerekebb és követhetőbb a története. Bennem a sztoriban maradtak megválaszolatlan kérdések és volt olyan lépés amit logikátlannak tartottam.

Guy Pearce
Guy Pearce
Guy Pearce
Carrie-Anne Moss
Guy Pearce
Guy Pearce
Carrie-Anne Moss
 
A Memento Christopher Nolan egyik legötletesebb és legeredetibb rendezése, amely mára már klasszikussá avanzsált. 9/10 több»

A film összbevétele 39 723 096 dollár volt (imdb.com).

 

Mivel a rendelkezésre álló büdzsé igen korlátozott volt, ezért a rendező saját maga vállalta el a vágással járó feladatokat is.

(Bogi87)
 

Moss volt az, aki felhívta a rendező figyelmét Pantoliano-ra.

(Bogi87)
 

Christopher Nolan eleinte azt szerette volna, ha a főszerepet Alec Baldwin alakítja.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.