Hát ezért nem látjuk már Nicolas Cage-et 'normális' filmekben

A ’90-es években Nicolas Cage volt az egyik legfelkapottabb sztár Hollywoodban. Olyan filmekben láthattuk, mint A szikla, a Con Air - A fegyencjárat, az Ál/Arc, a 8 milliméter (8 mm) vagy épp A nemzet aranya és folytatása. A rajongók imádták, ám az utóbbi közel másfél évtizedben valami megváltozott. Mára Nicolas Cage neve valóságos mémmé változott, mivel szinte csak botrányosan rossz filmekben szerepel. De meg is magyarázta, hogy miért.

Nicolas Cage a Variety magazinnak adott interjújában árulta el, hogy köszöni szépen ő végleg szakított Hollywooddal, legalábbis annak blockbusterekre éhes részével. Elmondása szerint bár ezeknek a forgatásoknak is megvan a maga jó oldala, vannak jó pillanatok, összességében hatalmas a feszültség és a nyomás.

De még csak nem is ezért lett elege az egészből, hanem a kreatív szabadság szinte teljes korlátozása miatt. Nicolas Cage úgy fogalmazott, hogy amikor egy Jerry Bruckheimer mozin dolgoznak, ott meg van szabva, hogy a karakter mit és hogyan mondjon, nem nagyon van mozgástere a színészeknek. Viszont az indie projekteknél ez teljesen máshogy van.

Az indie filmek forgatásán sokkal nagyobb helyet adnak a kreatív szabadságnak, a színészek is sokkal szabadabban kísérletezhetnek egy-egy jelenettel. És ez az, ami a legfontosabb Nicolas Cage-nek. Ez az, amiért ma már kizárólag indie filmekben láthatjuk. Persze mindez nem feltétlenül magyarázat arra, hogy ezek a filmek miért olyan borzasztóak szinte kivétel nélkül…