Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A nemzet aranya (2004)

National Treasure
Filmadatlap
 
31
Szereplők
26
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Justin Bartha
Nicolas Cage
Diane Kruger
Nicolas Cage
Jon Voight
Diane Kruger
Diane Kruger
Nicolas Cage
Justin Bartha
Nicolas Cage
Harvey Keitel
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Sean Bean
Jon Voight
Sean Bean
Harvey Keitel
Justin Bartha
Nicolas Cage
Nicolas Cage

Videók (1)

 
Érdeklődő   2021. 02. 07.

legújabb vélemény

1
Családi szórakozás

A kalandfilmek között is a jobbakhoz sorolható. A szereplőválasztás és az események sorozata is egyedülálló. Nem is kell ennél több egy jó filmhez.

 
indingo   2017. 12. 27.

0

Látványos és izgalmas kincskeresős film, megfűszerezve egy is romantikával. A története végig pörög, tetszettek a feladványok. Cage is jó volt benne.

 
Sabnock Sanatory   2020. 06. 15.

0

Nicolas Cage szinte minden gagyi,értékelhetetlen produkciót elvállal...Na itt is ugyanez történt.Egy unalmas,történet nélküli film,és a legjobb dolog,ami történik benne,hogy egyszer vége lett!

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Nicolas Cage-et általában kedvelem, itt viszont nem volt kedvenc túlzottan. Ismerős ajánlotta de itt az első benyomás volt a döntő miszerint nem szimpatizáltam magával a filmmel. Ennyire unalmas és tartalmatlan történetet régen láttam.

 
HercegPeter   2019. 06. 29.

0
Amikor Nicolas Cage még nem gagyikban játszott

Talán a legjobb kincskeresős film az Indiana Jones után. Persze van pár dolog benne, aminél a fejünket foghatjuk hogy "ne már!", de melyik filmnél nincs? Ilyen mikor az elején pont a Charlotte feliratot találják meg. De ezek hozzátartoznak a legtöbb filmhez. De a logikai buktatóktól és a bakiktól eltekintve az egyik legjobb a kategóriájában. Nicolas Cage itt még fénykorában volt, nem kezdődött el a "zs" kategóriás korszaka. Én ezt a filmet jó pár évvel ezelőtt láttam és egy kicsit gagyibb, mint emlékeztem. De így is a legjobbak közé tartozik a műfajában.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

0

Pörgős történelmi elemekkel, érdekességekkel tűzdelt tipikus kincskeresős akciófilm. Nicolas Cage tökéletesen elvitte a filmet a hátán, nagyon jól állt neki ez a karakter. Izgalmas és fordulatos történet. Persze a kimaradhatatlan romantikus szál se maradhat el benne.

 
LionelMessi10   2018. 07. 08.

0

Szerintem ez egy nagyon jóra sikerült kaland-akciófilm. Szép kerek történettel, jó színészi játékkal, izgalmakban bővelkedő alkotásként tudnám jellemezni. Aki egy könnyed kikapcsolódásra vágyik, remek választás lesz annak ez a film.

A film összbevétele 174 443 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film 100 millió dollárból készült és 347,5 millió dollár bevételt termelt.

(LionelMessi10)
 

Abigail Chase karaktere a németországi Saxonyból származik, akárcsak az őt alakító Diane Kruger.

(SódóGA)
 

A cselekmény nagy része Washington D.C.-ben, Philadelphiában és New York Cityben játszódik. Az Egyesült Államoknak megalakulása óta összes kilenc fővárosa volt, köztük ez a három is.

(SódóGA)
 

Ben, Patrick és John Gates mind az alapítóatyákról kapták nevüket (Benjamin Franklin, Patrick Henry és John Adams). Abigail Chase neve pedig Abigail Adams és Samuel Chase neveiből lett összevonva.

(SódóGA)
 

Soha korábban nem forgathatott filmes stáb a philadelphiai Függetlenségi Csarnokban.

(SódóGA)