Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
33
Szereplők
28
Vélemények
43
Képek
1
Videók
A szikla
 
indingo   2019. 01. 24.

Többször is megnézhető összetett izgalmas film, a karakterekhez fantasztikusan jól kiválasztott parádés szereposztással.

 
Deku   2017. 07. 25.

Sean Connery és Nicolas Cage elintézte, hogy remek hangulata legyen ennek a filmnek. Ez a film ha lehet még inkább elérte, hogy rajongjak érte. Eleinte a bemutató alapján nem dobtam el magam de megnézve a filmet nem bántam meg.


 
HercegPeter   2018. 11. 05.

Ez aztán akciófilm a javából!Az egyik valaha volt legjobb! Egy percig sem unatkozunk. A történet tökéletesen van összerakva. Sok olyan film van manapság ahol a főhős sem szimpatikus, nem hogy a főgőnosz. Na itt éppen ellenkezőleg. Mindenki szerethető, még a terrorista is, hiszen igaza van, tiszta cél vezérli. Ugyanez mondható el a Connery által alakított törvényenkívüli antihősről is, akinek bár van néhány aljasnak mondható húzása, de mégsem lehet nem kedvelni. A szereposztás zseniális. Ilyen az, amikor Nicolas Cage egy értelmes filmben normális szerepet kap. Ezért szomorú az a mélyrepülés, ami évek óta jellemzi a pályafutását. A film humora is tökéletesen van belőve. Nincs túltolva és a legjobb pillanatokra van időzítve. Külön szeretném kiemelni a végéről azt a jelenetet, amikor Cage félholtan, két zöld füstölővel a kezében térdre rogy a felé közeledő vadászgépek előtt akik széthúznak a feje felett. Az valami fenomenálisan lett megcsinálva. Sajnos Michael Bay azóta sem alkotott hasonló mesterművet (talán az Armageddont). Pályafutása elején előtte az összes puskaport. Ennyi pozitívum mellett szinte elfeledkezünk a zenéről, pedig Hans Zimmer egyik legjobb munkája.

 
harnas1207   2018. 11. 22.

Gyerek korom kedvenc filmje. Láttam már vagy 30-szor. A filmzene pedig őrült jó! Azok a 90-es évek...

 
Norbert93   2019. 04. 10.

Hiába telt el több, mint 20 év, a filmnek még mindig helye van a legkiválóbb akciófilmek dobogóján. Elsőosztályú szereposztás, igényes cselekmény, kiváló karakterek. Halhatatlan darab.

 

Michael Biehn ezzel a filmmel harmadjára alakított tengerészgyalogost. Az első "A mélység titka" (The Abyss) volt, a második az Elit kommandó (Navy Seals).

(magyaristvan)
 

1996-ban a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A filmben 25 embert ölnek meg.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.