Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

A szikla (1996)

The Rock
Filmadatlap
 
31
Szereplők
30
Vélemények
43
Képek
2
Videók
 
ZeroHero   2019. 09. 25.

legújabb vélemény

0

Fiatalon meg imadtam es minden idok egyik legjobb akciofilmjenek tartottam, most 35+ ujranezve azert mar sokkal inkabb csak Ed H es Sean C miatt eri meg megnezni, mert minden mas tipikus Michael Bay-es, amit mar lattunk mashol. Van robbanas, uldozes,... több»

 
indingo   2019. 01. 24.

0

Többször is megnézhető összetett izgalmas film, a karakterekhez fantasztikusan jól kiválasztott parádés szereposztással.


 
Deku   2017. 07. 25.

0

Sean Connery és Nicolas Cage elintézte, hogy remek hangulata legyen ennek a filmnek. Ez a film ha lehet még inkább elérte, hogy rajongjak érte. Eleinte a bemutató alapján nem dobtam el magam de megnézve a filmet nem bántam meg.

 
HercegPeter   2018. 11. 05.

0

Ez aztán akciófilm a javából!Az egyik valaha volt legjobb! Egy percig sem unatkozunk. A történet tökéletesen van összerakva. Sok olyan film van manapság ahol a főhős sem szimpatikus, nem hogy a főgőnosz. Na itt éppen ellenkezőleg. Mindenki szerethető... több»

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

1

Zseniális akciófilm Nicolas C főszereplésével. Igazi klasszikus akciófilm. Aki nem látta az nem tudja mit hagy ki. A 90-es évek egyik legjobb filmje.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 29.

0

Ed Harris és Nicholas Cage teljesen hitelesen játszotta a rá szabott szerepeket. Izgalom felsőfokon,és kissé megható a vége. Nekem tetszett,kellemes kikapcsolódás.Szerethető a jó és a rossz is,hiszen mindkettő az elveiért,és az igazáért küzd.

 
harnas1207   2018. 11. 22.

0

Gyerek korom kedvenc filmje. Láttam már vagy 30-szor. A filmzene pedig őrült jó! Azok a 90-es évek...

Galéria (43)

Videók (2)

A film összbevétele 335 062 621 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Biehn ezzel a filmmel harmadjára alakított tengerészgyalogost. Az első "A mélység titka" (The Abyss) volt, a második az Elit kommandó (Navy Seals).

(magyaristvan)
 

1996-ban a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A filmben 25 embert ölnek meg.

(SódóGA)
 

Sean Conneryt a brit hírszerzés képezte ki a szerepre, akárcsak korábbi James Bond filmjei alkalmával.

(SódóGA)
 

Michael Bay elmondása szerint a forgatókönyv sokkal komolyabb és szigorúbb volt. A humoros jelenetek többségét a színészek improvizálták.

(SódóGA)
 

A film premierjét az Alcatrazban az elítéltek számára épített rekreációs helyen tartották.

(SódóGA)
 

Mason szerepét Arnold Schwarzeneggernek is felajánlották, de a forgatókönyv akkor még csak 80 oldalból állt, ráadásul tele volt kézzel írt jegyzetekkel. Arnold a szkript kiforratlansága miatt nem vállalta a szerepet.

(SódóGA)
 

A filmben szereplő tengerészgyalogosok némelyike valóban a tengerészgyalogságnál szolgál.

(SódóGA)