Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86
Filmadatlap
 
33
Szereplők
31
Vélemények
43
Képek
1
Videók
A szikla
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 25.

legújabb vélemény

Fiatal korom egyik nagy kedvence. A szereposztás zseniális, a történet izgalmas. Nicholas Cage filmjeit kifejezetten kedveltem korábban, azóta sajnos elindult a lejtőn, azonban ez a film még a fénykorából való, ezért aki teheti, az nézze meg. Nem fog csalódni.

 
indingo   2019. 01. 24.

Többször is megnézhető összetett izgalmas film, a karakterekhez fantasztikusan jól kiválasztott parádés szereposztással.


 
Deku   2017. 07. 25.

Sean Connery és Nicolas Cage elintézte, hogy remek hangulata legyen ennek a filmnek. Ez a film ha lehet még inkább elérte, hogy rajongjak érte. Eleinte a bemutató alapján nem dobtam el magam de megnézve a filmet nem bántam meg.

 
HercegPeter   2018. 11. 05.

Ez aztán akciófilm a javából!Az egyik valaha volt legjobb! Egy percig sem unatkozunk. A történet tökéletesen van összerakva. Sok olyan film van manapság ahol a főhős sem szimpatikus, nem hogy a főgőnosz. Na itt éppen ellenkezőleg. Mindenki szerethető, még a terrorista is, hiszen igaza van, tiszta cél vezérli. Ugyanez mondható el a Connery által alakított törvényenkívüli antihősről is, akinek bár van néhány aljasnak mondható húzása, de mégsem lehet nem kedvelni. A szereposztás zseniális. Ilyen az, amikor Nicolas Cage egy értelmes filmben normális szerepet kap. Ezért szomorú az a mélyrepülés, ami évek óta jellemzi a pályafutását. A film humora is tökéletesen van belőve. Nincs túltolva és a legjobb pillanatokra van időzítve. Külön szeretném kiemelni a végéről azt a jelenetet, amikor Cage félholtan, két zöld füstölővel a kezében térdre rogy a felé közeledő vadászgépek előtt akik széthúznak a feje felett. Az valami fenomenálisan lett megcsinálva. Sajnos Michael Bay azóta sem alkotott hasonló mesterművet (talán az Armageddont). Pályafutása elején előtte az összes puskaport. Ennyi pozitívum mellett szinte elfeledkezünk a zenéről, pedig Hans Zimmer egyik legjobb munkája.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

Fiatalon meg imadtam es minden idok egyik legjobb akciofilmjenek tartottam, most 35+ ujranezve azert mar sokkal inkabb csak Ed H es Sean C miatt eri meg megnezni, mert minden mas tipikus Michael Bay-es, amit mar lattunk mashol. Van robbanas, uldozes, hajtovadaszat, feszultsegkeltes, latvany, csittcsatt, bimmbumm, de az egesz nem tobb egy egyszeru popcornmozinal. Mondjuk lehet h nem is akart soha tobb lenni.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 29.

Ed Harris és Nicholas Cage teljesen hitelesen játszotta a rá szabott szerepeket. Izgalom felsőfokon,és kissé megható a vége. Nekem tetszett,kellemes kikapcsolódás.Szerethető a jó és a rossz is,hiszen mindkettő az elveiért,és az igazáért küzd.

 
harnas1207   2018. 11. 22.

Gyerek korom kedvenc filmje. Láttam már vagy 30-szor. A filmzene pedig őrült jó! Azok a 90-es évek...

A film összbevétele 335 062 621 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Biehn ezzel a filmmel harmadjára alakított tengerészgyalogost. Az első "A mélység titka" (The Abyss) volt, a második az Elit kommandó (Navy Seals).

(magyaristvan)
 

1996-ban a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A filmben 25 embert ölnek meg.

(SódóGA)
 

Sean Conneryt a brit hírszerzés képezte ki a szerepre, akárcsak korábbi James Bond filmjei alkalmával.

(SódóGA)
 

Michael Bay elmondása szerint a forgatókönyv sokkal komolyabb és szigorúbb volt. A humoros jelenetek többségét a színészek improvizálták.

(SódóGA)
 

A film premierjét az Alcatrazban az elítéltek számára épített rekreációs helyen tartották.

(SódóGA)
 

Mason szerepét Arnold Schwarzeneggernek is felajánlották, de a forgatókönyv akkor még csak 80 oldalból állt, ráadásul tele volt kézzel írt jegyzetekkel. Arnold a szkript kiforratlansága miatt nem vállalta a szerepet.

(SódóGA)
 

A filmben szereplő tengerészgyalogosok némelyike valóban a tengerészgyalogságnál szolgál.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.