Noha Nicolas Cage Oscar-díjat is nyert a Las Vegas, végállomás című filmben nyújtott alakításáért, nemrég kiderült, hogy a színész ennél többet nem is igazán keresett a produkcióval.

A film 32 millió dolláros összbevételt termelt, illetve négy Oscar-díjra jelölték, többek között legjobb rendező, legjobb forgatókönyv, legjobb női- és legjobb férfi főszereplő kategóriákban. Noha Cage el is nyerte az aranyszobrot, valójában nem kapott pénzt a szerepért.

Mindezt maga a rendező, Mike Figgis árulta el a The Hollywood Reporter magazin It Happened in Hollywood című podcastjában, amelyben azt is elmondta, hogy nem csak Cage, de ő maga sem kapott fizetést a munkájáért.

“Azt mondták, hogy a film soha nem lett nyereséges” - jegyezte meg a rendező. A filmet, amely mindössze 4 millió dollárból készült, a mára már megszűnt Lumiere Pictures finanszírozta annak idején.

Cage-nek végül meghozta az áttörést a szerep, hiszen a későbbiekben olyan filmekben volt látható, mint A szikla és a Con Air - A fegyencjárat.

dráma | romantikus

Ben Sanderson (Nicolas Cage) egykor híres forgatókönyvíró volt, de miután felesége elhagyta őt a fiukkal, az alkoholhoz fordult. Alkoholizmusa lassan mindent feléget körülötte,... több»