Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
82%

Las Vegas, végállomás (1995)

Leaving Las Vegas
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
21
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

legújabb vélemény

0

Unalmas,és semmitmondó.Cage sem hiteles a bárgyú képével,teljesen nem odaillő! A történet sem nagy szám.Számomra érthetetlen.Plusz nekem Elisabeth Shue,de ennyi!

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Az alakítások, a képek, a színek, a nyomasztó jazz, a teljes kilátástalanság, a végetnemérő nyomor. Las Vegas és az élet sötét oldala. Kötelező dráma, Nicolas Cage zseniális játékával. 10/10.


 
irongozu   2015. 11. 21.

0

Nem ez a legszimpatikusabb karaktere Cage-nek. Kétségtelen jól alakítja a magát halálba ivó alkoholistát.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

0

Egy magát halálos alkoholkúrán tartó ember és egy vegasi prosti drámája Mike Figgis nagyon finom zenéjével. Cage itt meg színész volt, E. Shue pedig a tökéletesen dögös, fáradt, biztonságra vágyó örömlány. Minden a helyén a filmben, én nagyon imádom, 10/9.5.

 
Bog1   2016. 07. 20.

0

Hát nem éppen a világtörténet legjobb film éve van dolgunk de akkor is arra biztatok mindenkit hogy nézze meg mert érdemes a zene a rendezés szereplők mint mint tökéletesekben Nicolas cage nyilvánvalóan elviszi a hátán a filmet és ez így is van jól a befejezés pedig nagyon erőteljes és akciódús.

 
rhamus   2015. 07. 24.

0

Egyik kedvenc filmem. Megindító, remek sztori. Mindenképpen érdemes megnézni! Aki szereti a mély érzelmekre erősen ható filmeket azoknak mindenféleképpen tudom eme remek alkotást ajánlani.

 
deneslau   2016. 05. 11.

0

Nagyon durva, izgalmas, erőteljes film, ami igazából az erős karaktereknek és színészi játéknak köszönhető. Mindvégig fenntartja a figyelmet, beleéli magát a néző a történésekbe, a végletekig húzza az idegeket. Ütős a befejezés.

Galéria (21)

Videók (2)

A film összbevétele 31 968 347 dollár volt (imdb.com).

 

3,6 millió dollárból készült a film.

(LionelMessi10)
 

Az alapul szolgáló regény írója, John O'Brien miután megtudta, hogy a művéből film készül, két hétre rá öngyilkos lett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nicolas Cage Oscar díjat kapott a Legjobb férfi alakításért 1996-ban, Elisabeth Shue-t is jelölték legjobb női főszereplőnek, a díjat azonban Susan Sarandon kapta.

(ZeroHero)
 

Az egyik ismert alkoholmárka tiltakozott az ellen, hogy a terméküket megjelenítsék a filmben, az ugyanis negatív színben tüntetné fel őket. A filmesek kénytelenek voltak retusálni az üvegek címkéit a felvételeken.

(ps)
 

Ben egyszer sem eszik a filmben, csak úgy, mint a legtöbb alkoholista, aki vagy elfelejt enni, vagy pedig nem bírja leküzdeni a falatokat.

(ps)
 

Néhány utcai jelenet leforgatására nem volt engedélyük, ezért nagyon siettek. Vannak jelenetek, amiket csak egyszer vettek fel, és elsőre sikerültek is.

(ps)
 

Elisabeth Shue a szerepre való felkészülés során több prostituálttal is beszélgetett Las Vegasban.

(ps)
 

Nicolas Cage úgy készült a szerepére, hogy megfigyelte, hogyan vielkedik és beszél ittas állapotban. Ezen kívül alkoholistákat keresett fel, és beszélgetett velük az életükről.

(ps)
 

Mike Figgis nem csak megírta a forgatókönyvet, megrendezte a filmet és megszerezte a filmzenét, de a zenei számok felvételein is tevékenyen részt vett, Figgis ugyanis trombitán és zongorán is játszik.

(ps)
 

A film végleges változatából kihagyták Naomi Campbellt, aki sztárstatisztaként vett részt a forgatásokon.

(ps)