Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
68%

A kilencedik kapu (1999)

The Ninth Gate
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
22
Képek
2
Videók
 
indingo   2020. 08. 18.

legújabb vélemény

1

Fárasztó volt számomra a film, a közepétől vártam már hogy vége legyen. Johnny Depp amúgy sem a kedvencem.

 
Diesel   2018. 02. 18.

0

Már nem egy mai film, de rendkívül izgalmas és szórakoztató végig leköti a nézőt. A misztikus történet kimondottan tetszett. Összességében egy egész jó film!


 
Enjoy   2017. 02. 10.

1

Johnny Depp jól alakítja a karaktert. Magával ragadó, érdekes és izgalmas film profi színészi alakítás. Misztikus hangulatú, egyedi atmoszférájú thriller.

 
Bizsu82   2018. 08. 15.

0

Ez a közel 20 éves film, ma is jó kikapcsolódást adhat. Időtálló, érdekes és mai thrillerekkel vetekedő alakítás. Profin alakít benne Johnny Depp, fekszik neki a karakter.

 
Lord British   2015. 06. 21.

0

Egy korrekt, egyszer nézhető misztikus thriller, de igazából ennyi. Ahhoz, hogy kiemelkedjen a tucatfilmek közül, valami pluszra lett volna szüksége. Johnny Depp alakítása itt sajnos nem kiemelkedő, épp csak korrekt, és számomra a lezárás is összecsapott volt.

 
Manson   2016. 10. 24.

0

Annak ellenére hogy nem egy mai film, ma is megállja a helyét a mai thrillerek között. Izgalmas és érdekes, Johnny Depp illik a karakterbe amit alakít, jól szerepel benne.

 
Homer   2016. 07. 27.

0

Egyszer nézhető, de többször semmiképpen. Az akciós DVD-k polcán találtam és gondoltam Johnny depp miatt megér egy misét, de tévedtem. Sablonos, unalmas, fölöslegesen véres stílusú film. Nem volt semmi végkifejlete.

Galéria (22)

Johnny Depp
Johnny Depp
Johnny Depp
Johnny Depp
Johnny Depp
Johnny Depp
Johnny Depp
Lena Olin
Johnny Depp

Videók (2)

A film összbevétele 58 401 898 dollár volt (imdb.com).

 

Johnny Depp a filmben egy limitált kiadású "Montblanc Agatha Christie" golyóstollat használ.

(Menyét Ibolya)
 

A kislány, aki bámulja Corsót a Paris Airportnál, Roman Polanski lánya, Morgana.

(dulkap)
 

Dean Corso táskája egy francia gyalogsági lőszer táska, amit 1935 körül használtak. A táskai katonai megnevezése musette mle 35.

(ps)
 

Liana Telfer Black Devil (Fekete Ördög) márkájú cigarettát szív.

(ps)
 

A kilencedik kapu nem más, mint a Chateau Puivert, vagy az ördögtorony. Ezt a tornyot az 1209 és 1229 között lezajló Kathar vagy Albegens keresztes háborúban használták a kathari gnosztikus keresztények, akiket III. Ince pápa kiátkozott.

(ps)
 

A legendák szerint a könyvet 1666-ban írták.

(ps)
 

A könyv borítóján a szerző helyén ez a latin sor olvasható: "Cum superiorum privilegio veniaque." Ez magyarul annyit tesz: Az Egy meghatalmazottjának engedélyével és felhatalmazásával. Az Egy feltehetően nem Istenre utal.

(ps)
 

Dean Corso tolla egy limitált szériás Montblanc Agatha Christie.

(ps)