Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Követés (1998)

Following
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Jeremy Theobald
Jeremy Theobald
Jeremy Theobald
Lucy Russell
Jeremy Theobald
Jeremy Theobald

Videók (1)

 
elekm90   2020. 03. 11.

legújabb vélemény

0

Christopher Nolan első nagyjátékfilmje egy ötletes kis költségvetésű thriller. Vizuálisan nem a legerősebb (bár ez érthető a limitált költségvetés fényében), a rendező filmjeiben megszokott csavaros forgatókönyv viszont itt is jelen van. 7/10

 
szaka123   2016. 01. 22.

0

Nagyon jó film. Nolan ötletei, megoldásai nagyon el vannak találva. Fordulatos film. Fekete-fehér, de ez semmit sem von le az értékéből. A filmben egyébként feltűnik egy Batman embléma is, illetve az egyik szereplő neve Cobb, ahogyan Leonardo DiCaprio-é is az Eredetben.

 
Mate   2015. 05. 07.

0

Nolan első komoly filmje tisztán zseniális. A főszereplők furcsán unszimpatikusak, ezért teljesen más szemmel nézzük a filmet. A vége pedig megdöbbentő.

A film összbevétele 48 482 dollár volt (imdb.com).

 

Cobb karaktere egy hitelkártyával próbál bejutni az egyik lakásba. A rendező, Christopher Nolan két másik alkotásában (Mementó és Álmatlanság) hasonló jelenet látható.

(elekm90)
 

A film rövidsége ellenére több mint egy éven át készült, mivel mindenki aki részt vett a filmben, teljes munkaidőben dolgozott, így csak szombatonként tudtak forgatni.

(szaka123)
 

Az egyik szereplő lakásának ajtaján van egy Batman-jel. 7 évvel később Christopher Nolan rendezi a Batman - Kezdődik! - et.

(phanzetomox)
 

Ez az egyetlen Nolan-egészestés film, ami nem 16:9-es képarányú széles vászonban készült, hanem 4:3-as képarányban.

(phanzetomox)
 

A filmben szerepet kapott Christopher Nolan nagybátyja, John Nolan is mint nyomozó.

(Pirospingu)