Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
25
Szereplők
15
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Contratiempo
 
MMcFly2015   2017. 06. 08.

A krimi, mint műfaj mára már elég széles skálán mozog, de ez a film lehetne az alapja is. Nem mindennap látni ilyen bűnügyi filmet. Egyetlen egy bűnügy, maximálisan - több oldalról kivesézve. A nézőnek szépen fokozotatosan nyitják fel a szemét. Óriási. Rengeteg jeleneten érződik a feszültség, ügyesen alkalmaz nem egyszer fordulatokat. Kizárt dolog, hogy valaki unalmasnak találja. Mario Casast én nem tartottam nagy színésznek. Eddig a Bárka c. sorozatban és a Felhők fölött... romantikus filmjeibe láttam. Kezd felnőni a feladathoz, remélem a komolyabb filmek terén fogjuk viszont látni. Őszintén ajánlom a krimi rajongóknak, nem mindennapi film, szinte elfogadhatatlan, hogy hazánban semmi hir róla.

 
Berto49   2017. 05. 22.

Csodálom, hogy nem mutatják be a magyar mozikban ezt a remek spanyol krimit, mert a mostanában készített és általam látott filmek közül kiemelkedik. Fordulatos, csavaros történet, egy ízig-vérig mai femme fatale(?) (Laura/Bárbara Lennie kitűnő alakításában) végig izgalomban tartja a nézőt. Jó látni, hogy még előfordul egy-egy érdekfeszítő bűnügyi film a mostanában készített értéktelen csinálmányok között. A skandináv krimi dömping mellett valódi felüdülés volt ez a kiváló spanyol alkotás.


 
indingo   2018. 12. 24.

Jól felépített izgalmas történet. Imádtam benne, hogy annyi mindent elárulnak a történet közben ami felett átsiklik az ember.

 
gondi94   2018. 04. 18.

Ezért szeretem a spanyol krimiket, mert fordulatos, feszült és a frappánsabbnál frappánsabb csavarok követik egymást egy filmben. Nem is értem miért nem szinkronizálják(bár én eredeti nyelven szeretem nézni a filmeket!! A magyar szinkron minősége botrányosan alacsony szintre süllyedt!) vagy mutatják be mozikban. A színészek egytől egyig nagyon jók, a helyszínek nem nagyok, de még sincs az az érzetünk hogy "szűk" lenne. Aki szereti a krimiket semmiképp se hagyja ki, van jobb mint az amerikai csilliódolláros "látszat-produkciók".

 
Queenakasha   2018. 03. 26.

Ha thriller, akkor a spanyolok a legjobbak. Nekik ehhez van egy hihetetlen érzékük, amikor nem történik semmi akkor is odaszögez a tv elé, és ezek szinte mindig meg tudnak lepni a végén egy-két csavarral.

 
A Contratiempo tehát arra remek, hogy szenvtelenül ülve előtte próbáljuk fejtegetni rejtvényeit, filmként azonban szinte minden téren alulteljesít. Nincsenek valódi konfliktusai, nincs benne dráma, karakterei és helyzetei elnagyoltak és hiteltelenek - egy ötletesen megkomponált bűntény esetlenül elmesélve.

6/10 több»
 
Lehet elmélkedni, matekozni a film bűvésztrükkjein, de azok úgy ütnének igazán, ha igazi emberekkel karöltve lennének megalkotva. Olyanokkal, akiket már láthattunk korábbi spanyol alkotásokban (például A fantomlakóban vagy a Júlia szemeiben), amelyek nemcsak a történetet, hanem a néző lelki világát is fenekestül fel tudták forgatni. Ez utóbbi nagyon hiányzik a Contratiempoból. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.