75% 157 szavazat
Kísérleti gyilkosság

Kísérleti gyilkosság

Murder by Numbers
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
17
Szereplők (17)
12
Képek (12)
2
Videók (2)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
indingo  

FILMINFÓ

Cassie Mayweather detektív teketória nélkül lefekszik kollégájával, Sammal - ám az éjszaka közepén váratlanul kipenderíti az ágyából. Cassie láthatólag hisztérikus férfigyűlölő. Mivel azonban nőiessége is nyilvánvaló, haamrosan fény derül furcsa viselkedésének okára is: évekkel azelőtt egy bűncselekmény áldozata lett, és azóta depressziós, agresszív és képtelen a kapcsolatteremtésre. Ám nemcsak önmaga bajával gyűlik meg a baja: egy fiatal nő meggyilkolását is ki kell nyomoznia. A lányt két veszélyesen okos, megalomániás kamasz ölte meg - ki akarták próbálni, hogy vajon tényleg létezik-e az elméletben olyan egyszerűnek tűnő tökéletes gyilkosság: egy találomra kiválasztott ember hidegvérű kivégzése.

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2002.07.25.
 
2023.11.09 Speedy94

legújabb vélemény

Létezik olyan, hogy tökéletes gyilkosság?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nos ez a film pont ezt a kérdést boncolgatja zseniális színészekkel. Sandra Bullock itt is, mint mindig egy kőkemény főszereplőt alakít. De a show-t akkor is a két fiú viszi el, akiknek tulajdonképp ez a film volt az, amivel berobbantak a köztudatba. Ryan Gosling arrogáns és beképzelt, ugyanakkor érzelmileg nagyon labilis karakterével nagyon könnyen azonosul a néző, míg Michael Pitt visszafogott és csendes, ugyanakkor hihetetlenül intelligens, karizmatikus és kitartó karakterét komolyabban meg kell érteni, hogy a néző rájöjjön, ő mozgatja a szálakat. A két fiú be akarja bizonyítani, hogy a tökéletes gyilkosság végrehajtható, csakhogy hiba csúszik a rendszerbe. *SPOILER!!!* Az volt a nagyon durva, mikor Richard szörnyethal, és ezek után kiderül, hogy Justin volt a gyilkos, mert Cassie nyakán ott volt a nyoma Richard gyűrűjének, viszont az áldozat nyakán nem.

1
 
2017.05.02 indingo

Fura, hogy itt még milyen fiatal Ryan Gosling. Szeretem ezt a filmet, a középpontban két unatkozó fiatal áll, akik azt hiszti, hogy el tudják követni a tökéletes gyilkosságot és nem kapják el őket és a legjobb, hogy egy elég nevetséges dolgon buknak el.

0
 
2017.07.30 Lonka

Szerintem ez egy jó film, bár az elejétől fogva tudjuk, hogy kik a ludasok, mégis Sandra Bullock karaktere tetszett, ahogy felgöngyölíti az információkat és megtalálja a tetteseket.

0
 
2016.12.17 Toncsi

Nem sértő, nem bántó, de nem is felemelő élmény ez a mozi. Tök átlagos film, a sémának megfelelő felépítéssel.

0
 
2016.04.05 OrSi

Bár nem vagyok oda Sandra Bullock-ért, de ebbe a filmjében tökéletesen tisztára mosta magát a sok butaság után, amikben játszott. A fiúk, különösen Ryan Gösling, kiváló volt, és ezért ezt a filmet, már csak a színészek miatt is érdemes megnézni.

0

A film összbevétele 31 874 869 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Castle Rock Enterainment stúdió 60. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

#2
 

Ryan Gosling és Sandra Bullock összejöttek a forgatáson, és a kapcsolatuk egy évig ki is tartott. Szerző: rbernadett

#3
 

Richard Haywood és Justin Pendleton karaktereket valódi gyilkosokról mintázták, Richard Loebről és Nathan Leopoldról. Szerző: rbernadett

#4
 

Ryan Gosling többször is elhányta magát a gyilkosság jeleneteinek forgatása közben. Szerző: rbernadett

#5