Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A holló (2012)

The Raven
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
42
Képek
2
Videók

Galéria (42)

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 11.

legújabb vélemény

1
Cusack telitalálat volt...

Az inkább komédiákból ismert Cusack nem egyszer mutatta már meg, hogy tud ő negatív karaktereket is eljátszani, vagy olyan szerepeket, melyekről azt gondolnák, hogy nem az ő súlycsoportja! Edgar Allan Poe szerepében olyan jól hozta a figurát, hogyha eszembe jut Cusack neve, azonnal erre gondolok. A 26 milliós költségvetésű film hatalmas bukás volt az USA-ban. (Az amerikai filmkritikusok és nézők nehezen viselnek el olyan változásokat, ahol Stallone komikusként tűnik fel, vagy Cusack egy idegörlő thriller sötét figurájaként szerepel.) (Még 30 milliót sem érte el a bevétel). Pedig ez a film piszok jó! És nemcsak a látványa miatt! Míg a kritikusok előszeretettel savazták a színészi alakításokat, addig eredeti nyelven is megnézve rá kellett ébrednem arra, hogy állatira nem volt igazuk. Poe sötét lényegét remekül megragadta Cusack. A bizarr képi világ pedig még inkább kidomborította Poe világának árnyaltságát. Nézd meg mindenképp! Sötét krimi, egy sötétben élő emberről... Filmre fel, és jó szórakozást!

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

1

John Cusack eszméletlenül jó,és hiteles színész,amiből egyre kevesebb van szerte a világon.A film komor,sötét tónusú,és hangulatú,nem hiányzik a gore sem,és a történet is élvezetes,a karakterek szuperul ki vannak dolgozva.Képi világa,hálisten a CGI-n... több»

 
Eastern79   2021. 02. 08.

1
Melankolikus és véres utazás Edgar Allan Poe-val

John Cusack méltatlanul mellőzött filmjét bevallom, én is véletlen néztem meg egy unalmas éjjelen, mert a Brandon Lee-féle klasszikusra számítottam. Ez teljesen más stílust képvisel, azonban komorságában nem marad el az előbb említett kultfilmtől. A meglepő történet mellé remek színészi játék és rendkívül szép fényképezés társul. Ha műfajt kellene meghatároznom, azt mondanám, gótikus thriller, hiszen horrorba hajló elemeket is kapunk bőven, és a remek kosztümök és díszletek teremtette miliő azonnal beszippantja a nézőt. Melankolikus és véres utazás Edgar Allan Poe-val.

 
indingo   2017. 05. 02.

0

Nem volt rossz a film, volt egy érdekes története és végig fenntartott a figyelmemet. John Cusack azért sokat dobott rajta.

 
Deku   2017. 12. 10.

0

Nagyon tetszett ez a film. Bombajók lettek benne a jelenetek és természetesen a zenei világa is nagyszerű.Nem lehet panasz a karakterformálásokra sem. Én javaslom mindenkinek.

 
Syracuse   2015. 05. 13.

1

John Kusack egyik legjobb filmje. Szerintem. Nyilván ez sem tökéletes, de a szereplőválasztás jó, a fényképezés szintén, a hangulatát már ezek megadják.

 
TomÁcs   2018. 04. 26.

0

A története nem volt rossz, helyenként kicsit véres. A hangulata megfelelő volt. Nálam John Cusack karaktere volt érdekes eléggé távolságtartó, nem egy kedvelhető fazon.

A film összbevétele 29 657 751 dollár volt (imdb.com).

 

Edgar Allan Poe összesen 9 dollárt kapott "A holló" c. verséért.

(kázsé)
 

Az első trailert Poe halálának 112. évfordulóján mutatták be.

(kázsé)
 

A filmben többségében brit színészek játszanak amerikaiakat. John Cusack az egyetlen amerikai köztük.

(kázsé)
 

Bár a film Baltimore-ban játszódik, főleg Magyarországon és Szerbiában forgatták.

(kázsé)
 

Noomi Rapace-nak is felajánlották Emily szerepét.

(kázsé)