80% 266 szavazat
A holló

A holló

The Raven
Filmadatlap
16
Vélemények (16)
27
Szereplők (27)
42
Képek (42)
2
Videók (2)
7
Érdekességek (7)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A 19. századi Baltimore-ban járunk, ahol brutálisan meggyilkoltak egy anyát és lányát. Emmet Field nyomozó, miközben megpróbál rátalálni a gyilkosra, rájön, hogy a gyilkos az író, Edgar Allen Poe egyik történetét vette alapul. Miközben folyik a nyomozás, több hasonló eset is történik, így… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok, Spanyolország, Magyarország, Szerbia
Premier (HU): 2012.05.17.
 
2022.03.11 JRD

legújabb vélemény

Cusack telitalálat volt...

Az inkább komédiákból ismert Cusack nem egyszer mutatta már meg, hogy tud ő negatív karaktereket is eljátszani, vagy olyan szerepeket, melyekről azt gondolnák, hogy nem az ő súlycsoportja! Edgar Allan Poe szerepében olyan jól hozta a figurát, hogyha eszembe jut Cusack neve, azonnal erre gondolok. A 26 milliós költségvetésű film hatalmas bukás volt az USA-ban. (Az amerikai filmkritikusok és nézők nehezen viselnek el olyan változásokat, ahol Stallone komikusként tűnik fel, vagy Cusack egy idegörlő thriller sötét figurájaként szerepel.) (Még 30 milliót sem érte el a bevétel). Pedig ez a film piszok jó! És nemcsak a látványa miatt! Míg a kritikusok előszeretettel savazták a színészi alakításokat, addig eredeti nyelven is megnézve rá kellett ébrednem arra, hogy állatira nem volt igazuk. Poe sötét lényegét remekül megragadta Cusack. A bizarr képi világ pedig még inkább kidomborította Poe világának árnyaltságát. Nézd meg mindenképp! Sötét krimi, egy sötétben élő emberről... Filmre fel, és jó szórakozást!

1
 

John Cusack eszméletlenül jó,és hiteles színész,amiből egyre kevesebb van szerte a világon.A film komor,sötét tónusú,és hangulatú,nem hiányzik a gore sem,és a történet is élvezetes,a karakterek szuperul ki vannak dolgozva.Képi világa,hálisten a CGI-n... Több

1
 
2021.02.08 Eastern79

Melankolikus és véres utazás Edgar Allan Poe-val

John Cusack méltatlanul mellőzött filmjét bevallom, én is véletlen néztem meg egy unalmas éjjelen, mert a Brandon Lee-féle klasszikusra számítottam. Ez teljesen más stílust képvisel, azonban komorságában nem marad el az előbb említett kultfilmtől. A meglepő történet mellé remek színészi játék és rendkívül szép fényképezés társul. Ha műfajt kellene meghatároznom, azt mondanám, gótikus thriller, hiszen horrorba hajló elemeket is kapunk bőven, és a remek kosztümök és díszletek teremtette miliő azonnal beszippantja a nézőt. Melankolikus és véres utazás Edgar Allan Poe-val.

1
 
2017.05.02 indingo

Nem volt rossz a film, volt egy érdekes története és végig fenntartott a figyelmemet. John Cusack azért sokat dobott rajta.

0
 
2017.12.10 Deku

Nagyon tetszett ez a film. Bombajók lettek benne a jelenetek és természetesen a zenei világa is nagyszerű.Nem lehet panasz a karakterformálásokra sem. Én javaslom mindenkinek.

0

A film összbevétele 29 657 751 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Edgar Allan Poe összesen 9 dollárt kapott "A holló" c. verséért.Szerző: kázsé

#2
 

Az első trailert Poe halálának 112. évfordulóján mutatták be.Szerző: kázsé

#3
 

A filmben többségében brit színészek játszanak amerikaiakat. John Cusack az egyetlen amerikai köztük.Szerző: kázsé

#4
 

Bár a film Baltimore-ban játszódik, főleg Magyarországon és Szerbiában forgatták.Szerző: kázsé

#5