Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Nyomtalanul (2013)

Kvinden i buret
Filmadatlap
 
19
Szereplők
22
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Nyomtalanul
 
indingo   2016. 02. 18.

Ezek a dánok tudnak valamit. Izgalmas sztori, végig leköti a figyelmet. Valahogy ezeknek a nem amerikai filmeknek más a vonalvezetésük, máshol vannak a hangsúlyok és más a sebességük sokszor számmora még a felvételek színe is más a tengerentúliaktól.

 
Szilonka   2016. 04. 12.

A dán filmekben nem lehet csalódni, ez már sokadszorra bizonyították nekem. Ez a Q ügyosztályos egyelőre trilógia egy-egy filmje nagyon jól össze vannak rakva. A történetük izgalmas, és nem lehet kikövetkeztetni, hogy mi fog történni.


 
Deku   2017. 08. 17.

Ezzel a filmmel már ott kezdődött a baj, hogy nagyon érződik rajta a német filmek jellegzetes unalmas mibenléte. Így nekem ez nem is hozott maradandó pozitív élményeket.

 
Berto49   2017. 06. 26.

Jussi Adler-Olsen, dán író „A Q. ügyosztály” c. skandináv krimisorozatának egyik darabja, magyarul azonos címen 2011-ben jelent meg. A nyomozó, Carl hibájából a társa meghal, egy másik nyomozó pedig nyomorékká válik. A megoldatlan bűnügyek osztályára helyezik, ahol egy öt évvel azelőtt eltűnt nő után kezd nyomozni. Nagyon szimpatikus a társa, Assad, Carl – érthetően - teljesen maga alatt van, de ez nem egyedi tulajdonsága, a skandináv krimikben szinte kötelező, hogy a főhősnek valamilyen mentális problémája van. Nem az amerikai szabvány szerint készült, ezért valódi felüdülés a kommersz amerikai thrillerek után. Várom a folytatásait!

 
respect the movies   2018. 02. 11.

Szerintem ez egy kiváló film volt! Jómagam is nagy rajongója vagyok a Skandináv krimiknek, nagy kár hogy eddig még elég kevésnek sikerült meghódítani a képernyőt (és itt most nem az amerikai "próbálkozásokra" gondolok, hanem a skandináv országokból származó alkotásokra)! Mert hát azok...nehezen lehet szavakat találni ezekre a filmekre, mert szinte egytől egyig zseniális alkotások lettek az én szememben! Talán az elfogultság is beszél belőlem, de nézzük hogy mit kaptam a Nyomtalanul című filmtől! Olyan könyörtelen, kegyetlen és nyomasztó hangulatot amivel csak nagy ritkán találkoztam eddig! Hihetetlenül jól megírt karaktereket, akik már az első perctől hatással tud lenni a nézőre! Sőt a nyomozópáros karaktere közt már az első pillanattól érezhető az a fajta kapocs ami mondjuk naggyá tette például a Halálos fegyver című alkotás legendás zsarupárosát (csak itt a szereplőkön sokkal inkább érezhető a hétköznapiasság érzése, vagyis hogy sokkal jobban bele tudjuk képzelni a helyükbe magunkat) és ez egy ilyen thrillernél nagyon fontos! Tulajdonképpen minden tekintetben a thriller magasiskolája ez a film!

Nikolaj Lie Kaas
Fares Fares
Nikolaj Lie Kaas
Sonja Richter
Mikkel Boe Følsgaard
Nikolaj Lie Kaas
Nikolaj Lie Kaas
Fares Fares
Nikolaj Lie Kaas
Sonja Richter
Nikolaj Lie Kaas
Fares Fares
 
A Nyomtalanulban nincsenek lépten-nyomon váratlan fordulatok, ahogyan füstölgő pisztolypárbajok sem, a feszültségkeltés mégis hibamentes. több»
 

A főszereplő rendőrpáros, egy négy részes szerződést írt alá, amiből eddig már három filmben élvezhettük az alakításaikat!

(respect the movies )
 

A Q-ügyosztály kalandjait könyvben már a hetedik résznél tart! 1:Nyomtalanul, 2:Fácángyilkosok, 3:Palackposta (eddig ezeket filmesítették meg)! 4:A 64-es betegnapló, 5:Hajtóvadászat, 6:Határtalanul, 7:Szelfik (ezeket pedig eddig csak könyvben érhetőek el Magyarországon)!

(respect the movies )
 

A filmet Jussi Adler-Olsen könyvíró, azonos című könyvéből készítették!

(respect the movies )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.