2020.11.05 22:33 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 724x
5

Viva la Espana!!!

Egy igazán zseniális film, ami a kitartásról, hatalomvágyról, pénzről, szexről, szerelemről, a félelemről, kétségbeesésről, árulásról és az átverésről szól. Mit szólnánk hozzá, ha valaki veszélyeztetné a pénzünket, egzisztenciánkat, hatalmunkat, családunkat? Talán elmennénk a végsőkig? Igen, szerintem majd mindenki.

A sztori röviden: adott egy spanyol üzletember, akinek mindene megvan. Család, vagyon, siker és ehhez egy luxus szerető, mert az – úgy gondolja – jár neki. Az üzleti útjai is mindig egy nagy hancúrral végződnek, majd fapofával hazamegy a családhoz. Tökéletesen működik is a dolog, de egyszer hazafelé balesetbe keverednek, ahol a szembejövő fiatal srác tragikus módon meghal. Pillanatok alatt dönteni kell.

Viva la Espana!!!

A kocsi nem indul, a szerető ott ül melletted, a szembejövő idegen fiú halott. Ha nem vagy okos és megfontolt, és persze lassan döntesz, az addigi életed egy perc alatt eltűnik. És ekkor villámgyorsan megszületik a döntés, ami kockázatos, de nem kivitelezhetetlen. Majd ami ezután jön, az szinte leírhatatlan.

A halott gyermekét kereső szülő, a berezelt szerető, a rezignált és korrupt ügyvéd, az ideges feleség és a folyton a háta mögé leső férj. Ki mit tud? Ki mit akar? Ki akarja az igazságot? Mindenkinek megvan a saját ötlete, gondolata és főleg indítéka, hogy mit akar és miért úgy. Rengeteg ember, és mind mást akar. Ki nyer a végén?Nyerhet egyáltalán valaki?

A sok-sok csavar és konspiráció nagyon üt, és totálisan feldobja a filmet. Mario Casas nagyon nagyot játszott. Totálisan hiteles volt ebben a feszült thrillerben. Bárbara Lennie is innentől kezdve nagy kedvenc, igazi őstehetség. Oriol Paulo egy hatalmas nagy mozit rakott le elénk, nézők elé, kár, hogy nem volt nagyobb marketingje, mert megérdemelt volna egy jó pár díjat, legalábbis szerintem.

Egyszóval a spanyol filmgyártás egyik kifejezetten jól sikerült munkája. Erősen ajánlott kategória hideg, esős vagy bármilyen napra.

krimi | misztikus | thriller

A film története szerint egy fiatal üzletembernek be kell bizonyítania, hogy ártatlan barátnője meggyilkolásának ügyében. több»

5