Bár mind a A Da Vinci-kód, mind pedig az Angyalok és démonok hatalmas sikernek örvendett a mozikban, az Inferno mindezt már nem igazán tudta megismételni, talán nem is véletlenül.

Dan Brown azonos című regényei alapján készült kasszasikerek történetén mintha egy pici lyuk tátongna a mai napig. Noha Brownt bestseller szerzővé emelte a regényfolyam, a filmes adaptációk szempontjából nem beszélhetünk Tom Hanks legemlékezetesebb szerepéről.

A filmek főhőse Robert Langdon, aki különösen ügyes a különböző összeesküvés elméletek felfejtésében, amelyek rendre beigazolódnak, legalábbis a film történetében. Bár az Angyalok és démonok korábbi megjelenésű kötet, mégis a Da Vinci-kódból készült elsőként filmes feldolgozás, a filmszéria készítői mégis valami oknál fogva az Inferno-t készítették el harmadik felvonásként, holott a harmadik kötet, Az elveszet jelkép kapcsán a mai napig nem merült fel, hogy szintén filmes változatot kaphatna.

A Deadline magazin legfrissebb értesülései alapján az NBC csatorna azonban komoly érdeklődést mutat a sztori iránt, így jó eséllyel sorozat készülhet Az elveszett jelképből. A közel 672 oldalt kóstáló kötet alighanem bőségesen szolgáltatna anyagot egy ilyen szériához, legalábbis jó eséllyel tartalmasabban bővíthetné Langdon univerzumát, ráadásul a siker is szinte garantáltnak tűnik.